DOLAR 32,3906 0.2%
EURO 35,0610 -0.05%
GBP 41,0799 0.42%
ALTIN 2.325,370,27
BITCOIN 2280357-0,35%
Köpek katliamı infialİ: Tatar’dan “cezalar caydırıcı olmalı” çağrısı… Yasa ne öngörüyor?
  • Yeni Bakış Gazetesi
  • KIBRIS
  • Köpek katliamı infialİ: Tatar’dan “cezalar caydırıcı olmalı” çağrısı… Yasa ne öngörüyor?

Köpek katliamı infialİ: Tatar’dan “cezalar caydırıcı olmalı” çağrısı… Yasa ne öngörüyor?

ABONE OL
27 Nisan 2023 09:30
Köpek katliamı infialİ: Tatar’dan “cezalar caydırıcı olmalı” çağrısı… Yasa ne öngörüyor?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Alsancak’ta 8 masum köpeğin zehirlenerek vahşice öldürülmesinden duyduğu üzüntüyü belirterek, faillerinin polis tarafından ivedilikle belirlenip yargı önüne çıkarılmasını istedi.

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Tatar tarafından sosyal medya üzerinden yapılan açıklama şöyle:

“Alsancak’ta, 8 masum köpeğin zehirlenerek vahşice öldürülmesiyle ilgili haberleri, her vicdan sahibi insan gibi ben de kanım donarak takip ettim. Ne yazık ki ülkemizde son zamanlarda artış gösteren bu tür vahşet olaylarıyla ilgili alınması gereken tedbirlerin yeterince alınmadığına büyük bir üzüntüyle şahit olmaktayız. Kıbrıs Türkü yaşamın her öğesini, her bir canlıyı seven, onlarla var olmayı tercih eden aydın bir Halktır. Bu tür caniliklere karşı hiç kuşkusuz ortaya tavrımızı koyacağız. Halkımız arasında büyük tepki çeken bu tür vahşetlerin önlenmesine yönelik hayvan refahıyla ilgili Ceza Yasası’nda yer alan ilgili maddelerin caydırıcı olması gerektiğini bir kere daha bu bağlamda anımsatmakta fayda görüyorum. İnfial yaratan bu olayın faillerinin polisimiz tarafından ivedilikle belirlenip, yargı önüne çıkarılması gerekmektedir. Cumhurbaşkanı olarak bu olayın akıbetinin yakinen takipçisi olacağımı belirtmek istiyorum."

Alsancak'ta dün bir site civarında 8 başıboş köpeğin zehirlenerek öldürüldükleri iddiası üzerine polis olayla ilgili soruşturma başlatmıştı.

CEZA YASASI NE ÖNGÖRÜYOR?

KKTC'de Ceza Yasası’nın ilgili maddelerinde “hayvanlara zarar”, “hayvanlarla cinsî münasebet” ve “hayvanlara bulaşıcı hastalık aktarma” gibi filler suç olarak hüküm altına alınıyor.

Yasada "hayvanlara zarar" başlığıyla düzenlenen 323'üncü madde şöyle:

"Çalınabilen bir hayvanı kasten ve yasadışı olarak öldüren, sakatlayan veya yaralayan herhangi bir kişi bir suç işlemiş olur.

Söz konusu hayvan bir at, kısrak, hadım edilmiş at, eşek, katır, deve, boğa, inek, öküz, keçi, domuz, koç, koyun, hadım kuzu veya bunların yavrusu ise suç işleyen kişi, ağır bir suç işlemiş olur ve yedi yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.

Başka herhangi bir durumda suç işleyen kişi, hafif bir suç işlemiş olur ve iki yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir."

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam