DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
GBP 40,7959 -0.56%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20677491,09%
KKTC’de konuşan Erdoğan’dan BM’ye çağrı

KKTC’de konuşan Erdoğan’dan BM’ye çağrı

KKTC’de konuşan Erdoğan’dan BM’ye çağrı - Ercan Havalimanı'na yapılan yeni pist ve terminal binasının açılışında konuşan Erdoğan, KKTC'ye yönelik ambargoları hatırlatarak 'Hukuki temelden yoksun, tamamen siyasi bu kısıtlamaları kaldırmaya davet ediyorum' dedi.

ABONE OL
20 Temmuz 2023 15:35
KKTC’de konuşan Erdoğan’dan BM’ye çağrı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC’de Ercan Havalimanı’nın yeni terminal ve pistinin açılış törenine katıldı.

Burada yaptığı konuşmada törene katılmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Erdoğan, “Kıbrıs Türkü’nün Ada’daki varlığının baki olduğunu dosta düşmana haykırdığımız Barış Harekatı’nın 49’uncu yıl dönümünü bu vesileyle yürekten tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Sivil hava trafiğine 3 Şubat 1975’te açılan Ercan Havalimanı’nın daha önce 20 binmetrekarelik terminal binası, 34 bin metrekarelik otopark alanı ve 2 bin 755 metre uzunluğunda ana piste sahip olduğunu belirten Erdoğan, 2016’da başlanan inşa faaliyetleriyle havalimanının geniş gövdeli uçaklara da ev sahipliği yapma kapasitesine kavuşturulduğunu bildirdi. Erdoğan şöyle devam etti:

ESKİSİNE KIYASLA 6 KAT BÜYÜDÜ

– Toplam 7 milyon 800 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilen Ercan Havalimanı, 2 bin 755 metre uzunluğundaki mevcut piste kıyasla 3 bin 100 metre uzunluğunda yeni pisti sayesinde her model yolcu uçağının kullanımına uygun hale getirilmiştir. Yeni terminal, eskisine kıyasla 6 kat büyütülmüştür. Bu şekilde 10 milyon yolcuya kadar hizmet verebilecek duruma gelmiştir.

DAHA FAZLA YATIRIM, GELİR VE İSTİHDAM

– Daha modern ve kapasiteli terminal binası, turizme doğrudan katkısının yanı sıra, daha fazla yatırım, daha fazla gelir, daha fazla istihdam demektir. Bugün itibarıyla Ercan Havalimanı, Kıbrıs Adası’nın en büyük yolcu kapasitesine sahip havalimanı konumundadır. Bu eser, Doğu Akdeniz’de bir istikrar havzası olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bölgede bir marka haline getirilmesine katkıda bulunacaktır.

– Kıbrıs Türkleri, Ercan Tavsiyeli Hava Sahası içinde Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü standartlarında hava trafik hizmeti sağlıyor. Havalimanında gelişmiş teknoloji ve Türk misafirperverliğiyle yerli ve yabancı yolculara hizmet sunulmaktadır. Bugün açılışını yaptığımız yeni terminalin ve pistin uluslararası uçuşlar için kullanılacağı günler uzak değildir.

SİYASİ KISITLAMALARI KALDIRIN

– Bu vesileyle uluslararası toplumu, Kıbrıs Türkü kardeşlerimizin uğradığı izolasyonu haklı görecek veya gösterecek hiçbir Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararı bulunmadığını teslim eden dönemin Genel Sekreteri Kofi Annan’ın da çağrısına kulak vererek, hukuki temelden yoksun, tamamen siyasi bu kısıtlamaları kaldırmaya davet ediyorum. ‘Kıbrıs Adası’nda tahakkümü, gerginliği ve çatışma kültürünü değil, eşit iki devletin yan yana birlikte yaşama idealini destekleyin’ çağrımı yineliyorum. (AA)

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam