DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
GBP 40,7959 -0.56%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20633871,02%

“KKTC’nin gelişimi için huzurlu bir halk yaratmak şarttır”

ABONE OL
10 Eylül 2017 11:04
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Bakan Dürüst, Bakanlık Müdürü Salih Canseç, Plan Proje Müdürü Şifa Soğukpınar, Trafik Dairesi Müdürü Nazmiye Çelebi ve Ulusla Birlik Partisi Gazimağusa İlçe Başkanı Güneş Güneşoğlu’nun da hazır bulundukları Gazimağusa ziyaretinde, Gazimağusa Belediyesi, Özkam Nakliyat Şti. ve Liman işçileri Şti.’ne giderek, yetkililerle görüştü.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Bakanlık yetkilileri ile birlikte Gazimağusa’ya gerçekleştirdiği ziyaret çerçevesinde ilk olarak Gazimağusa Belediyesi’ni ziyaret etti.

Belediye Başkanı İsmail Arter tarafından karşılanan Bakan Dürüst, Belediye çalışanları ve Belediyede bulunan vatandaşlarla kısa bir süre sohbet etti.

Gazimağusa ve Gazimağusa Belediyesi ziyaretleri ile ilgili olarak basına açıklamalarda bulunan Bakan Dürüst, KKTC’nin her bir yerine hizmet verme noktasında olduklarının bilinci içerisinde hareket ettiklerini ve bu çerçevede tarihi misyona sahip, hem üniversitesi hem de limanı ile ekonomik ve sosyal yaşam için önemli bir yeri olan Gazimağusa’nın daha da gelişmesi için neler yapılabileceğini görüşmek amacıyla bu ziyareti gerçekleştirdiklerini belirtti.

Gazimağusa Belediyesi’nin imkanlar ölçüsünde ortaya koymuş olduğu projelerle, Gazimağusa halkına hizmet verdiğini belirten Bakan Dürüst, Bakanlık olarak özellikle teknik konularda ortaya koyacakları ne gibi destekler olabileceğini görüşmek amacıyla burada olduklarını belirtti.

Bakan Dürüst, “Gazimağusa Belediyesi’ne tabii ki özde de Gazimağusa halkına Bakanlığın alanı içerisindeki hangi konularda destek olmamız gerekirse, imkanlarımız ölçüsünde destek vermeye, Gazimağusa Belediyesi’nin öngörmüş olduğu projelerin en kolay bir şekilde hayata geçmesi için de bize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Esas olan halkımıza hizmettir” dedi.

Gazimağusa halkına en kaliteli hizmetin götürülebilmesi adına her türlü işbirliği ve istişareye açık olduklarının da altını çizen Bakan Dürüst, “Daha güçlü bir KKTC için daha güçlü bir Gazimağusa kenti ve daha huzurlu bir Gazimağusa halkı gerekli olduğunu bilerek hareket ediyoruz” dedi.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter de Bakan Dürüst’ün ziyareti ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında, Bakan Dürüst’ün Bakanlık bürokratları ile birlikte gerçekleştrmiş olduğu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Arter, özellikle teknik konularda, teknik ekipler düzeyinde, Bakanlık ile sürekli istişare halinde olduklarını dile getirerek, böylesi bir ziyaretin, bazı teknik konularda daha yakın bir istişare imkanı vereceği için kendileri açısından çok önemli olduğunu belirtti.

Üniversitelerin artan öğrenci sayılarına paralel olarak, kentlerin ihtiyaçlarının çeşitlenerek büyüdüğünü anımsatan Arter, özellikle Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı ile işbirliği içerisinde olmanın kaçınılmaz olduğunu, bu noktada da Bakan Dürüst’ün her konuda destek verir noktada olmasının kendileri açısından büyük bir şans olduğunu belirtti.

Arter ayrıca şehir içi trafiğinin çok önemli bir konu olduğunu, ölümlü trafik kazaları olmasa bile, bir çok trafik kazasının meydana geldiğini dolayısıyla, toplu taşımacılık ve taksi hizmetleri kapsamında Bakanlık ile işbirliği içerisinde yürütülmesi gereken konuların olduğunu, neler talep edileceğini ve ne yapılabileceği konularını Bakan Dürüst’e aktaracaklarını belirtti.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Gazimağusa ziyareti çerçevesinde gittiği Gazimağusa Belediyesi’nin ardıdan, Özkam Nakliyat Şirketi’ni de ziyaret ederek, taşımacılık sektörünün sıkıntılarını dinledi, çözüm için neler yapılabilmesi konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Özkam Nakliyat Şirketi ziyaretinde, Şirket Başkanı Hasan Nizam ve taşımacılık yapan kalabalık şirket çalışanları tarafından karşılandı.

Bakan Dürüst, burada yaptığı konuşmasında, taşımacılık sektörünün çok hareketli bir sektör olduğuna işaret ederek, “Bu sektörün bir liman kentimiz olan Gazimağusa’da olması, ülkemize deniz yolu ile gelen malların ya da ülkemizden deniz yolu ile çıkış yapacak olan malların, sadece bu sektörden geçimlerini sağlayan sadece taşımacılık yapan kişi ya da kuruluşlarca taşınması gerekliliği tartışılmazdır” dedi.

Bakan Dürüst, bir takım yasal mevzuat eksikliğinden kaynaklı olarak, iş insanlarının, kendi ürünlerini kendi araçları ile kendilerinin taşıyor olmaları, geçimini sadece taşımacılıkla sağlayan sektör çalışanlarının kazançlarını aşağılara çektiğini vurguladı.

Konu ile ilgili olarak yasal mevzuatta düzenleme yapılması gerekliliğini belirten Bakan Dürüst, sektörün canlı tutulması amacı ile sektör temsilcileri ve Bakanlık bürokratlarının işbirliği içerisinde ve ilgili diğer bakanlıklarla da istişare içerisinde yasal mevzuatın düzenlenmesi için çalışmaların başlatılacağını belirtti.

Bakan Dürüst ayrıca taşımacılık sektöründe olan tüm çalışanların trafik kurallarına uygun şekilde davranmalarını, özellikle de son zamanlarda yapılan araştırmalar neticesinde trafik kazalarına sebebiyet veren unsurların en başında gelen cep telefonu kullanımına azami dikkat etmeleri noktasında uyarıda bulundu.

Özkam Nakliyat Şirketi Başkanı Hasan Nizam da Bakan Dürüst’ün ziyareti ile ilgili olarak yaptığı konuşmasında, Bakan Dürüst’ün ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, Bakan Dürüst’ün ziyaretinin kendileri için olumlu bir motive unsuru olduğunu belirtti.

Sektörün en büyük sorununun, Özkam Nakliyat’ın Gazimağusa Limanı’nda taşımacılık yaparak geçimini sağlayan bir oluşum olmasına karşın, tüccarların kendi yüklerini kendilerinin taşıması olduğunu belirtti.

Nizam, taşımacılıkla geçimini sağlayan sektör çalışanları, tüccarın bu tutumu karşısında büyük sorun yaşadığını, sektörün durma noktasına geldiğini belirtti.

Konuşmaların ardından Bakan Dürüst, sektör çalışanlarının sorularına dinleyerek tek tek cevaplar verdi.

Bakan Dürüst Özkam Nakliyat Şirketi ziyareti sonrasında, Gazimağusa’da faaliyet gösteren Liman İşçileri Şirketini de ziyaret ederek, Şirket yetkilileri ile bir araya geldi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam