DOLAR 32,3777 -0.33%
EURO 34,7416 -0.22%
GBP 40,6143 -0.29%
ALTIN 2.398,55-0,98
BITCOIN 19163993,46%
KKTC, Dünya Sağlık Turizmi Konseyi Dönem Başkanı oldu

KKTC, Dünya Sağlık Turizmi Konseyi Dönem Başkanı oldu

ABONE OL
9 Haziran 2023 07:00
KKTC, Dünya Sağlık Turizmi Konseyi Dönem Başkanı oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Monako’da kurulan ve bugün 56 ülkenin yer aldığı Dünya Sağlık Turizmi Konseyi’nin Dönem Başkanlığı bayrağı, Girne Vuni Palace Hotel Kongre Merkezi’nde Amerika Birleşik Devletleri, Azerbaycan, Belçika, Çin, Dubai, Fas, Hindistan, Kazakistan, Kırgızistan, Moldova, Romanya, Suudi Arabistan, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs’tan delegelerin katılımı ile gerçekleşen törende Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni temsilen Dr. Ahmet Savaşan’a devredildi.

Törene, konseyin 14 üye ülkesinden delegelerin yanı sıra, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Ünal Üstel, Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra ile KKTC’deki turizm ve sağlık alanlarında faaliyet gösteren kuruluşların üst düzey temsilcileri katıldı.

Dr. Ahmet Savaşan törende yaptığı konuşmada, Dünya Sağlık Turizmi Konseyi’nin uluslararası alanda sağlık turizm politikalarının ilerletilmesinde, sorumlu sağlık turizminin savunulmasında ve sağlık turizminin ekonomik büyüme, kapsayıcı kalkınma ve çevresel sürdürülebilirliğe doğru itici bir güç olarak teşvik edilmesinde sektöre liderlik ve destek sunan çok uluslu bir kuruluş olduğunu dile getirdi.

Ahmet Savaşan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin başkanlık döneminde 55 üye ülkenin her biri ile sağlık turizmi ve hayatın diğer alanlarında samimi ilişkiler kurmak için çalışacaklarını dünyaya duyurdu.

Savaşan, stratejik, politik, ticari ve dini sebeplerle cazibesini yüzyıllardır yitirmeyen 10 bin yıllık köklü tarihe sahip Kıbrıs adasında 1983 yılında kurulan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin dönem Başkanlığında üye ülkelerin temsilcileriyle birlikte yapılacak çalışmalarla, sağlık turizmi sektörüne bir bütün olarak hizmet etmeye ve dünya sağlık turizmi pazarını ekonomik olarak büyütmeye kararlı olduklarını söyledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam