DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
GBP 41,0337 -0.05%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21589670,16%

Kısa’dan da Denktaş’a Hodri Meydan!

ABONE OL
2 Mayıs 2018 08:46
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Yeni Bakış gazetesi tarafından Vergi Dairesi Amiri Salih Koçak hakkında yayınlanan iddiaların ardından, GIFA Holding hedef alınarak GIFA’ya çıkarılan 111 milyon TL re’sen verginin hangi kriter ve kıstaslara göre belirlendiği, ilgili makamlar tarafından hala açıklanmadı 

 

GIFA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Kısa, Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın Vergi Dairesi’nin GIFA Holding’e çıkardığı anlamsız re’sen vergi konusunda kamuoyunu tatmin edici bir açıklama yapmak yerine, televizyon ekranlarından GIFA Holding adına yaptığı değerlendirmeyi bir bakana yakışır bulmadığını belirtti

 

Kısa, “Sayın Bakan’ın elinde somut kanıt varsa çıksın bunu kamuoyu ile paylaşsın. 111 milyon TL vergi borcunu nasıl, hangi kritere göre bulduklarını açıklasın. Biz Serdar Denktaş ve ekibi ile birlikte canlı yayında bunları tartışmaya hazırız. Hodri meydan!” diye konuştu

 

Kısa, Denktaş’ın söylemlerinde de büyük çelişkiler yer aldığına da dikkat çekerek, Serdar Denktaş’ın ilk açıklamasında “Re’sen vergi başvuruda bulunmazsanız dairenin kendi bulguları ışığında belirlediği vergidir” derken, daha sonraki açıklamasında ise,  “Daireye başvurdular dosyalar incelenirken bu bulgulara ulaştık” diyerek, kendi kendiyle de çeliştiğini vurguladı

 

Yeni Bakış

Yeni Bakış gazetesi tarafından Vergi Dairesi Amiri Salih Koçak hakkında yayınlanan iddiaların ardından, GIFA Holding’in hedef alınarak, GIFA’ya çıkarılan 111 milyon TL re’sen verginin hangi kriter ve kıstaslara göre belirlendiği, ilgili makamlar tarafından hala açıklanmadı. Maliye Bakanı Serdar Denktaş ise, Vergi Dairesi’nin GIFA Holding’e çıkardığı anlamsız re’sen vergi konusunda kamuoyunu tatmin edici bir açıklama yapmak yerine, GIFA Holding’i televizyon ekranlarından eleştirmeyi sürdürüyor.

Maliye Bakanı Denktaş, geçtiğimiz akşam BRT ekranında yayınlanan bir programa katılarak, GIFA Holding’e yönelik tehditlerde bulundu. 

 

“Yakışır bulmadım”

GIFA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Kısa, Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın Vergi Dairesi’nin GIFA Holding’e çıkardığı anlamsız re’sen vergi konusunda kamuoyunu tatmin edici bir açıklama yapmak yerine, televizyon ekranlarından GIFA Holding adına yaptığı değerlendirmeyi bir bakana yakışır bulmadığını belirtti.

 

“Kanıtınız varsa, çıkın paylaşın”

Kısa, “Sayın Bakan’ın elinde somut kanıt varsa çıksın bunu kamuoyu ile paylaşsın. 111 milyon TL vergi borcunu nasıl bulduklarını açıklasın” diye konuştu. Kısa, Bakan Denktaş’ın yanlış yönlendirildiğini, yanlış yönlendirilmiyorsa bu kadar fazla vergi borcunu hangi kritere göre belirlediklerini kamuoyu ile paylaşmasını istedi. 

Kısa, “Biz GIFA Holding olarak Maliye Bakanı Denktaş ve ekibi ile canlı yayına çıkmaya hazırız. Hodri meydan” dedi. 

 

“Eleştiriye açık olun”

Kısa, şunları belirtti, “Çok yakında diğer şirketlerle ilgili açıklanacak olan vergi rakamlarını yakından takip edip, hangi kritere göre belirlediklerini kendilerine soracağız. Siyaset yapıyorsanız ve siyasetçiyseniz eleştiriye açık olmalısınız. Gelen eleştirilere mantıklı yanıtlar vermek durumundasınız. Bu eleştirileri kişiselleştirip işletmelere aba altından sopa gösteremezsiniz. Yoksa bu işin içinde başka bir iş mi var?” 

 

“Yeni Bakış susmayacaktır”

Yusuf Kısa, yapılmak istenenin GIFA Holding hedef alınarak kendisine ait olan Yeni Bakış gazetesini susturmak olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti, “Yeni Bakış gazetesi susmayacaktır. Gerçekleri tüm şeffaflığıyla yazacaktır. Zamanında Maliye Bakanı Denktaş’ın oğlu Rauf Denktaş’ın ortağı olduğu M.R.B İnşaat Şirketi’nin, Zeus Hotel’e ekstra kat izni ile yeni inşa edilecek olan ve projesinde casino izni olmayan Galaxy Otel 2’ye kumarhane izni için Ertuğ Dilaver adlı işadamıyla 1 milyon Dolar karşılığı Sterline el sıkıştığını yazdığı gibi. Oğluna üniversite kurması için 200 dönüm arazi, dünürüne ise ambarları peşkeş çektiğini, yazdığı gibi. Talimatınızla Kooperatif Merkez Bankası’nın devletten alacağına karşılık Girne’nin merkezinde ve askerin elinde bulunan 500 milyon Dolar değerindeki ambarların Maliye tarafından devralınıp bankaya devredildiği ve yine talimatınızla Kooperatif Merkez Bankası Yönetim Kurulu Eski Başkanı Tosunoğlu ile yapılan usulsüzlükleri yazdığı gibi. 

Yeni Bakış Gazetesi olayları gün yüzüne çıkarmaya devam edecektir. Yeni Bakış’ın haberlerinden dolayı GIFA Holding’i hedef aldığınızı çok iyi biliyoruz. Oturduğunuz koltuk ve makam sizin değildir. Vatandaşa hizmet vermek zorundasınız. Canlı yayına beraber çıkalım ve GIFA Holding’e kestiğiniz 111 milyon TL’lik vergiyi neye göre kestiğinizi açıklayın. Sayın Denktaş, canlı yayında tek taraflı “hodri meydan!” demesi kolaydır. Biz GIFA olarak istediğiniz kanala istediğiniz saatte çıkmaya hazırız. Siz de evraklarınızla karşımıza çıkın ve açıklayın. Benim alnım açık.” 

 

“Denktaş açıklamalarında kendi kendiyle de çelişiyor”

Kısa, Denktaş’ın söylemlerinde de büyük çelişkiler yer aldığına da dikkat çekerek, Serdar Denktaş’ın ilk açıklamasında “Re’sen vergi başvuruda bulunmazsanız, dairenin kendi bulguları ışığında belirlediği vergidir” derken, daha sonraki açıklamasında ise,  “Daireye başvurdular dosyalar incelenirken bu bulgulara ulaştık” diyerek, kendi kendiyle de çeliştiğini vurguladı

 

Denktaş: “Gerekirse kurumsal dava açacağız”

Bu arada, Maliye Bakanı Serdar Denktaş geçtiğimiz akşam BRT’de yayınlanan bir programda GIFA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Kısa ve Yeni Bakış’ı hedef göstererek bir takım açıklamalarda bulunmuştu.

Denktaş’ın BRT ekranından yaptığı açıklama şöyle;

“Vergi Dairesi çok açıklama yapamıyor… Gazete diyemeyeceğim organ da sürekli dürtüyor. Halkımız şunu bilsin. Vergi Dairesi kimsenin üstüne durup dururken yürümez. Kendi şirket hisseleri değişikliği nedeniyle, kendi yaptıkları müracaat sonucu bir takım bulgular ortaya çıktı ve 111 milyon TL vergi talep edilmiştir. Gelip bunu konuşma hakkı vardır ama bu hakkını kullanacağına saldırarak, çamur atarak ve 2 GSM şirketini kullanarak, yalan yanlış kendi çıkarları doğrultusunda işler yapıyor. Çok net söyleyeyim: Benim de, Vergi Dairesi’nde amir arkadaşın da açacağı hukuk davaları vardır. Ayrıca, Telsim ve KKTCELL’e de dava dosyalıyorum.

 

 Çünkü çok az sayıda okunan bir gazetenin vereceği zarar başkadır. Hem hepimizin cebine gelen mesaj hem çok farklıdır hem çok fazladır. Bu iki şirket buna alet oluyorsa bir adım atmak durumundaydım. Kendilerine de duyurdum. Haklı olmasak böylesine büyük bir vergi kaçağının üzerine gitmezdik. Hodri meydan! Ülkenin en ciddi kurumu Vergi Dairesi’ni böyle bir durumda bırakamazsınız. Gerekirse kurumsal dava da açacağız. Siz beyanda bulunursunuz… Vergi Dairesi vergi çıkarır. 20 milyonu bu bulgular, 80 milyon da ağır suç diye belirlediğimiz vergi kaçakçılığıdır. Bu işin uluslararası boyutu da var. Hem içte hem dışta gerekli araştırmaları yapıyoruz. Gazete ile basın özgürlüğü var diyerek devlete saldıramazsınız. Gökten laf çıkararak kişilere çamur atamazsınız. Devlet hukuk içinde gereğini yapar. Geri adım atmayız.” 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam