DOLAR 32,4212 0.17%
EURO 34,8594 -0.03%
GBP 40,8992 0.18%
ALTIN 2.400,990,23
BITCOIN 19179012,26%
Kılıçdaroğlu: Sahtekarlık yapılarak seçim kazanıldı

Kılıçdaroğlu: Sahtekarlık yapılarak seçim kazanıldı

Kılıçdaroğlu: Sahtekarlık yapılarak seçim kazanıldı - Mayıs seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, “Bizim Cumhuriyet tarihinde bu kadar kirli bir seçim kampanyası olmamıştır. Yalan üzerine, iftira üzerine sahtekarlık yapılarak bir seçim kazanılmıştır' dedi.

ABONE OL
22 Haziran 2023 19:40
Kılıçdaroğlu: Sahtekarlık yapılarak seçim kazanıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’da parti genel merkezinde, Tele1 TV canlı yayınında Gazeteciler Merdan Yanardağ, Zeynel Lüle ve Evren Özalkuş’un sorularını yanıtladı.

“SAHTEKARLIK YAPILARAK SEÇİM KAZANILDI”

Mayıs seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, “Bizim Cumhuriyet tarihinde bu kadar kirli bir seçim kampanyası olmamıştır. Yalan üzerine, iftira üzerine sahtekarlık yapılarak bir seçim kazanılmıştır. Sahtekarlık yapan adam Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturamaz. Montaj videolara sığınan bir insan Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturamaz. Ahlakı, erdemi, ayaklar altına alıp yalanla seçim kazanan bir insan Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturamaz” ifadelerini kullandı.

“JANDARMA GİDİP DE ERDOĞAN’IN BİLDİRİSİNİ DAĞITIR MI?”

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimleri yasal olarak kazandığını ancak bu kazanmanın arkasında “ahlak olmadığını” söyleyen Kılıçdaroğlu, “Devletin Valisini yanına alacaksın, devletin kaymakamını yanına alacaksın, bazı jandarma komutanlarını yanına alacaksın… Jandarma gidip de AKP’nin veya Erdoğan’ın bildirisini dağıtır mı ya… Biz bunların arkasına sığınmadık. Ama ‘ahlaki meşruiyetin tartışılması gerekir’ dedik ve bunu ısrarla dile getirdik” şeklinde konuştu.

“EĞER AHLAKİ MEŞRUİYETİ TARTIŞMAZSAK…”

“Hangi gerekçeyle ahlaki meşruiyet tartışılmıyor?” diye soran Kılıçdaroğlu, “Eğer ahlaki meşruiyeti tartışmazsak, yani medya, bu ülkenin aydınları tartışmazsa ahlaksızlığa prim vermiş olurlar. CHP’yi tartışmasınlar demiyorum, elbette tartışılacak. Ben de tartışılacağım, seçimde tartışılacak. Ama önce ahlak, ahlak…” dedi.

“YENİ ŞAFAK TETİKÇİLİK YAPIYOR”

Gazetecinin objektif olması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Yeni Şafak diye bir gazete, 3 milyon liradan fazla parayı Erdoğan için harcadı. Ahlak denen bir şey var. Ahlaksızlığın boyutlarının nerelere ulaştığını görün. Parayı nereden buldu? Yeni Şafak gazetecilik mi yapıyor, Yeni Şafak tetikçilik mi yapıyor? Yeni Şafak tetikçilik yapıyor. Ahlaksızlık yapıyor. 3 milyon lirayı aşkın parayı Yeni Şafak kimden aldı?” diye sordu.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam