DOLAR 32,3642 0.13%
EURO 35,0339 -0.22%
GBP 40,9952 0.16%
ALTIN 2.324,960,25
BITCOIN 2270686-0,31%
Kılıçdaroğlu: Onlar bunun bedelini canlarıyla ödedi

Kılıçdaroğlu: Onlar bunun bedelini canlarıyla ödedi

Kılıçdaroğlu: Onlar bunun bedelini canlarıyla ödedi - Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bulgaristan'daki Türklerin verdiği özgürlük mücadelesini hatırlatarak, onların bunun bedelini canlarıyla ödediklerini söyledi.

ABONE OL
15 Nisan 2023 20:25
Kılıçdaroğlu: Onlar bunun bedelini canlarıyla ödedi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Kılıçdaroğlu: Onlar bunun bedelini canlarıyla ödedi

Kılıçdaroğlu, Bulgaristan ziyareti kapsamında Kırcaali kentinde temaslarda bulundu.

Bulgaristan’da üyelerinin çoğunluğunu Türkler ve Müslümanların oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) partisi Genel Başkanı Mustafa Karadayı ile bir araya gelen Kılıçdaroğlu, Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Azis’le de görüştü.

image small

MEZARI ZİYARET ETTİ

Kılıçdaroğlu, 1984 yılında Bulgarlaştırma politikasını protesto edenlere açılan ateş sonucu annesinin kucağındayken hayatını kaybeden 18 aylık Türkan Feyzullah’ın Kırcaali’nin Mogilyane köyündeki mezarı ve anıtı da ziyaret etti.

image small

Kırcaali’nin Kızılağaç bölgesinde hiçbir demir çivi kullanılmadan yapılan 600 yıllık Yedi Kızlar Camisi ile Mestanlı’da ünlü halterci Naim Süleymanoğlu anısına dikilen heykeli de ziyaret eden Kılıçdaroğlu, Mestanlı Belediye Başkanı İlknur Kazım’la bir araya geldi.

image small

“BİZ DE TÜRKİYE’DE DEMOKRASİ MÜCADELESİ VERİYORUZ”

Kılıçdaroğlu, Mestanlı’daki şehitler anıtı ziyareti sonrası Bulgar medyasına yaptığı açıklamada, “Bulgaristan’da hak ve özgürlükler var. Özgürlük mücadelesi verildi. Bugün de demokrasi ve özgürlük mücadelesi verenlerin anıtının önündeyiz. Biz de Türkiye’de demokrasi mücadelesi veriyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılında cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandıracağız.” dedi.

“ONLAR BEDELİNİ YAŞAMLARIYLA VERDİLER”

Gazetecilerin, “Bulgaristan’daki soydaşlara güveniyor musunuz?” sorusuna da yanıt veren Kılıçdaroğlu, “Elbette güveniyoruz. Onlar özgürlük mücadelesi verdiler. Her mücadelenin bir bedeli var. Onlar bedelini yaşamlarıyla verdiler.” ifadelerini kullandı.

image small

Kılıçdaroğlu, Türkiye’deki seçim kampanyasına ilişkin ise, “Türkiye’de ekonomiden tutun sosyal yaşamın diğer alanlarına, hemen hemen her alanda güzel projelerimiz var o projeleri geniş kitlelere aktaracağız. Tarım, sağlık, teknoloji, bilim bütün bu alanlarda çözümlerimiz var.” değerlendirmesini yaptı.

Kılıçdaroğlu'ndan geçmiş olsun mesajıİlginizi ÇekebilirKılıçdaroğlu'ndan geçmiş olsun mesajıKılıçdaroğlu'ndan iktidara eleştiri: Aslında bu Sovyet rejimidirİlginizi ÇekebilirKılıçdaroğlu'ndan iktidara eleştiri: Aslında bu Sovyet rejimidir

Günün Trend Videosu

Daha fazla göster

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam