DOLAR 32,5143 -0.08%
EURO 34,9431 0.29%
GBP 40,7791 0.46%
ALTIN 2.434,070,47
BITCOIN 2082726-3,82%
Kılıçdaroğlu miting öncesi afiş ‘savaşları’

Kılıçdaroğlu miting öncesi afiş ‘savaşları’

Kılıçdaroğlu miting öncesi afiş ‘savaşları’ - Giresun’da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun afişini üst geçite asıldı. AKP’liler itiraz edince afiş kaldırıldı. İl Seçim Kurulu’nun Millet İttifakı üyeleri üst geçitlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’nın da afişleri olduğunu belirterek karara itiraz etti. Karardan sonra CHP afişleri kaldırılırken AKP’ye ait afişlerin üst geçitlerde durduğu ortaya çıktı.

ABONE OL
28 Nisan 2023 10:20
Kılıçdaroğlu miting öncesi afiş ‘savaşları’
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Kılıçdaroğlu miting öncesi afiş ‘savaşları’

Giresun’da bugün saat 13.30 da miting yapacak olan CHP Genel Başkanı ve 13. Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun üst geçitlere asılan afişleri İl Seçim Kurulu kararıyla toplatıldı. Kurulun CHP ve İYİ Partili üyeleri ise karara itiraz etti.

AKP’LİLER PANKARTLARIN KALDIRILMASINI İSTEDİ

AKP i Merkez İlçe Başkanlığı üzerinde Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın fotoğraflarının bulunduğu afişlerin üst geçitlere asılmasına itiraz ederek kaldırılması için il seçim kuruluna başvurdu.

Seçim kurulu da “Üst geçitlerin vatandaşlar tarafından ortak kullanılan kamuya ait açık alan olduğunu” açıklayarak afişlerin toplatılmasına karar verdi.

AKP’NİN AFİŞLERİ DURUYOR

İl Seçim Kurulu’nun CHP ve İYİ Partili üyeleri afişlerin toplatılmasına, “Aynı üst geçitlerde diğer Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın afiş ve pankartlarının olduğunu, kararın art niyetli alındığını” belirterek karara itiraz etti.

Ancak oy çokluğuyla CHP afişleri üst geçitlerden zabıtalarca toplanırken, AKP’li Giresun Belediyesi tarafından üst geçitlere asılan afişlerin kaldırılmaması dikkat çekti.

MHP DE KALEYE BAYRAK ASMIŞTI

Bir başka olay da Kastamonu’da MHP mitinginde yaşanmıştı. 24 Nisan’da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin mitingi öncesinde il teşkilatı tarihi Kastamonu Kalesi’ne MHP ile Ülkü Ocakları bayrakları asmıştı. Gelen tepkiler ve itirazlar üzerine kaleye asılan bayraklar daha sonra kaldırılmıştı.

Kılıçdaroğlu'nun mitingi öncesi meydan kriziİlginizi ÇekebilirKılıçdaroğlu'nun mitingi öncesi meydan krizi

Günün Trend Videosu

Daha fazla göster

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam