DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
GBP 40,6534 0.01%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20469136,71%
Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Yavaş’ın üstlenecekleri görevleri açıkladı

Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Yavaş’ın üstlenecekleri görevleri açıkladı

ABONE OL
24 Nisan 2023 07:10
Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Yavaş’ın üstlenecekleri görevleri açıkladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Türkiye'de Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da yer aldığı "Yiğitlerim" başlıklı bir video yayımladı.

Kılıçdaroğlu, seçimi kazanırsa, İmamoğlu ve Yavaş'ın Cumhurbaşkanı Yardımcısı olduklarında üstlenecekleri görevleri açıkladı.

Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu'nun görevinin, "Türkiye'yi afetlere hazırlayarak kentlerin dirençliliğini artırmak"; Mansur Yavaş'ın görevinin ise "Sosyal politikalarla hane ekonomisini hızla güçlendirerek ve aile destekleri sigortasından kadın istihdamına kadar yoksullukla mücadele ederek, Türkiye'yi geliştirecek ve güçlendirecek teknolojik atılımlarla tarımsal kalkınmayı hayata geçirmek" olacağını söyledi.

Kılıçdaroğlu'ndan sonra söz alan İmamoğlu, "Kentlerimiz ne yazık ki çağdaş dünyanın çok gerisinde kaldı." dedi.

İmamoğlu, "Bütün kentlerimizi, bütün yerleşim yerlerimizi depreme dayanıklı ve uygar bir sürece kavuşturmaya, ülkenin mutluluğu için hazırız." diye konuştu.

Yavaş ise "Sosyal devlet anlayışını yeniden yapılandırarak hiç kimsenin yatağa aç girmediği, açıkta kalmadığı eğitimden ve protein hakkından mahrum kalmadığı bir yapıyı yeniden inşallah inşa edeceğiz. Çiftçinin sırtından döviz yükünü kaldırmak suretiyle kırsal kalkınma desteklerimizle çalışan, üreten kendi ülkesine yeten bir modele mutlaka kavuşturacağız." dedi ve sözlerini şöyle noktaladı:

"Karada, havada, Mavi Vatan'da ve Siber Uzay'da; 7 bölgede, 81 ilde önemli stratejik ve milli teknolojik çalışmalara, liyakatlı kadrolar ve ülkemizin pırıl pırıl gençleriyle, mutlaka başarılara imza atacağız."

Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın "Cumhurbaşkanım" diye hitap ettiği Kılıçdaroğlu videonun sonunda, "Sevgili milletim çok çalışacağız çok, başka çaremiz yok. Dünya gündeminden çok ama çok geride kaldık. Mesafeyi kapatmak için çok çalışacağız. Hadi başkanlarım, bismillah diyoruz." ifadelerini kullandı.

Yiğitlerim. pic.twitter.com/0J0FWAfxgu

— Kemal Kılıçdaroğlu (@kilicdarogluk) April 23, 2023

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam