DOLAR 32,4335 0.23%
EURO 35,0037 -0.21%
GBP 41,5799 0.72%
ALTIN 2.327,310,34
BITCOIN 22970012,07%

“Kendi havayolunuz yoksa mahkumsunuz”

ABONE OL
16 Nisan 2018 08:48
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Yeni BAKIŞ

Atlas Global’ın 25 Nisan’dan itibaren KKTC’ye yönelik uçak seferlerini azaltmaya gitme kararı, ülke hava ulaşımında yeniden yerli havayollarını gündeme getirdi. Özellikle KTHY’nin batmasının ardından, Türkiye menşeli özel havayolları şirketlerinin keyfi uygulamalarına göre şekillenen KKTC havayolları politikaları, Atlas Global’ın son kararıyla duvara tosladı. Başta turizm sektörü olmak üzere, ülkede öğrenim gören öğrenci ve vatandaşlar, özel şirketlerin günübirlik kararları sonucu, pahalı bilet almak bir yana, olağanüstü bir durumda da arzu ettiği şekilde yurt dışına gidemiyor.

 

Gifa’dan önemli atak

Ülke hava ulaşımının içine düştüğü çıkmaz, Gifa Holding yöneticilerini harekete geçirdi. Gifa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Kısa, geçen hafta içinde yaptığı açıklamada, “Gifa olarak bu mağduriyeti gidermek açısından elimizi taşın altına koymaya hazırız” demişti.

 

Gifa avukatları bugün başvuruda bulunuyor

Kısa’nın bu açıklamasının ardından bugün Gifa Holding avukatları Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’na, KKTC’ye yerli havayolu kazandırılmasına yönelik başvuruda bulunuyor.

 

Kısa: Engel değil destek bekliyoruz

Konuyla ilgili Yeni Bakış’a konuşan Gifa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Kısa, “Gifa olarak, havayolları sektörünü geçmiş deneyimlerimiz çerçevesinde iyi bilen bir şirketiz. Bu deneyimimizi bugün ülkemizin yararına hayata geçirmek amacıyla avukatlarımız Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’na resmen başvuruda bulunacaklar” dedi.

 

“Ülke kazanacak”

Hükümetin yapacakları müracaatı en iyi şekilde değerlendirmesini talep eden Kısa, “ Hükümetten ricamız, yolumuza engel koymamalarıdır, hükümet bu havayoluna destek verirse günün sonunda ülke kazanacaktır” şeklinde konuştu.  

 

“Kendi havayolunuz yoksa mahkumsunuz”

Kendi havayolu olmayan ülkelerin hiçbir alanda başarıyı yakalamasının mümkün olmayacağına dikkat çeken Yusuf Kısa, “Bu turizm için de böyledir, ithalat ihracat ve yolcu taşımacılığı için de. Siz sürekli birilerine mahkum bir şekilde yaşamaya çalışırsanız, günün sonunda onların size dayattıklarını kabul etmek zorunda kalırsınız, bu da sefer sayısına da yansır, bilet fiyatına da” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam