DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
GBP 40,2943 -1.04%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20715493,80%
Kayalar: İHA’yı, F-16’yı Özal yaptı

Kayalar: İHA’yı, F-16’yı Özal yaptı

Kayalar: İHA’yı, F-16’yı Özal yaptı - ANAP’lı eski Bakan ve İYİ Parti Yozgat Milletvekili adayı Lütfullah Kayalar, savunma sanayi konusunda AKP’nin bir iddiasını daha çürüttü: “Savunma Sanayinin temelini Özal attı. TAİ, Havelsan, Aselsan o dönem kuruldu. İlk İnsansız Hava Aracı (İHA) Anka, 1990’da yapıldı ve halen kullanılıyor. Keklik ve Turna isimli araçların uçuşu da yapılmıştı. Türk Hava Kuvvetleri’nin kullandığı F-16’ların tamamı AKP öncesi yapıldı.”

ABONE OL
25 Nisan 2023 13:35
Kayalar: İHA’yı, F-16’yı Özal yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Kayalar: İHA’yı, F-16’yı Özal yaptı

ANAP’lı eski Bakan ve İYİ Parti Yozgat Milletvekili adayı Lütfullah Kayalar, savunma sanayi konusunda AKP’nin bir iddiasını daha çürüttü: “ Savunma Sanayinin temelini Özal attı. TAİ, Havelsan, Aselsan o dönem kuruldu. İlk İnsansız Hava Aracı (İHA) Anka, 1990’da yapıldı ve halen kullanılıyor. Keklik ve Turna isimli araçların uçuşu da yapılmıştı. Türk Hava Kuvvetleri’nin kullandığı F-16’ların tamamı AKP öncesi yapıldı.”

 

İYİ Parti Yozgat milletvekili adayı, eski bakanlardan Lütfullah Kayalar, hükümetin seçim öncesi en büyük propaganda aracı olan Savunma Sanayii ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Savunma sanayinde yapılan güzel işlere seçimden sonra sahip çıkacaklarını söyleyen Kayalar, “Bu yapılanlar bugün birden yapılmış şeyler değil” ifadesini kullandı. Kayalar, savunma sanayii temellerin kendisinin de bakan olarak görev yaptığı Turgut Özal hükümetleri döneminde atıldığını açıkladı. Kayalar, katıldığı bir televizyon programında şunları söyledi:

 

“Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile Havelsan, Roketsan, TAİ gibi kuruluşlar rahmetli Özal döneminde kuruldu. Bugün İnsansız Hava Araçları var. Türkiye ilk İnsansız Hava Aracını 1990’larda  Anka ismiyle üretti. O araçlar şu anda uçuş yapıyor ve kullanılıyorlar. Anka’dan sonra Keklik ve Turna isimli İHA’lar ile ilgili çalışmalar yine o dönem başladı ve uçuşları da yapıldı. Göz bebeğimiz olan Türk Hava Kuvvetleri’nin kullandığı F-16 uçaklarının tamamı AKP iktidarından önce yapıldı.”

Lütfullah Kayalar: Erdoğan ile Özal'ın alakası yokİlginizi ÇekebilirLütfullah Kayalar: Erdoğan ile Özal'ın alakası yokABD'den 'Türkiye'ye F-16 satışı' açıklamasıİlginizi ÇekebilirABD'den 'Türkiye'ye F-16 satışı' açıklaması

Günün Trend Videosu

Daha fazla göster AKP ANAP Aselsan İYİ Parti Propaganda Sanayi seçim Türkiye Yozgat

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam