DOLAR 32,2795 -0.66%
EURO 34,8279 -0.27%
GBP 40,8190 -0.29%
ALTIN 2.412,62-0,40
BITCOIN 1850001-4,37%
Karayılanı katletti, çeyrek asgari ücret ceza yedi: Kanın yerde kalmadı

Karayılanı katletti, çeyrek asgari ücret ceza yedi: Kanın yerde kalmadı

ABONE OL
17 Haziran 2023 18:15
Karayılanı katletti, çeyrek asgari ücret ceza yedi: Kanın yerde kalmadı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Koruma altında bulunan türlerden karayılanı kasten öldüren şahıs hakkında cezai işlem uygulandı.

Çevre Yasası'nın 51'inci maddesi uyarınca, şahsa aylık asgari ücretin 4'te 1'i tutarınca para cezası kesildi.

Bu ceza, yasanın yürürlüğe girmesinden 11 yıl sonra uygulanan ilk cezai işlem olarak tarihe geçti.

Gelişmeyi Taşkent Doğa Parkı duyurdu.

"KANIN YERDE KALMADI!"

"Seni Cahilliğimizden Koruyamadık Ama Kanın Yerde Kalmadı!" başlığıyla parkın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda şunlara yer verildi:

"Dün karayılanı katleden yaban hayat teröristine yasal cezai işlem uygulandı.

Bugün Çevre Koruma Dairesinde tarihinde bir milat yaşandı. Çevre Koruma Dairesi, ülkemizde koruma altında olan karayılan'ı katleden vatandaş hakkında polis nezdinde şikayetçi olarak cezai işlem uygulanmasını sağladı. Bu olay 2012 yılında yürürlüğe giren Çevre Yasası altında yılan öldürmekten uygulanan ilk cezai işlem olarak tarihe geçti.

Ülkemizde bulunan tüm yılanlar Çevre Yasası ve altında bulunan tüzükler nezdinde koruma altındadır ve kasti olarak öldürülmesi ve zarar verilmesi suçtur.

Bu olayda 1190 Yaban Hayat Destek Hattını arayan kişilere telefonda her türlü açıklama, ikaz ve telkin yapılmasına rağmen, ayrıca ekiplerimiz 15 dakika içinde olay yerine varmış olmalarına rağmen karayılan orada bulunan bir kişi tarafından cahilce katledilmişti.

Taşkent Doğa Parkı ekiplerinin Lefkoşa Polis Müdürlüğünü arayarak şikayetçi olmaları üzerine polis çavuşu Mustafa Özmüezzin öncülüğünde polis ekipleri olay yerine gelerek konuyla yakından ilgilenmişler ve suçluyu tespit etmişlerdir. Tüm Polis Ekiplerine gösterdikleri yakın ilgi için teşekkür ederiz.

Suçlunun tespit edilmesinin ardından Çevre Koruma Dairesi de yetkili kurum olarak konuya müdahil olmuş ve Polis'e gelerek suçlu hakkında devlet adına şikayetçi olmuşlardır. Çevre Koruma Dairesi'ne de ülkemizin yaban hayvanlarını korumada ve yasaları uygulamada gösterdikleri hassasiyet için teşekkür ederiz.

Bu yaşananların ardından söz konusu yaban hayat teröristine Çevre Yasası nezdinde yasal cezai işlem uygulanmıştır. Devamının gelmesi dileğiyle emeği geçen herkese tekrardan teşekkürler…"

KARAYILAN HAKKINDA

Karayılan, coluber jugularis lınnaeus (Dolichophis jugularis) bilimsel adıyla bilinen bir yılan türüdür.

Ortalama olarak 3 metreye kadar büyüyüp, vücuda orantılı olarak kalınlaşabilen yapıya sahiptir.  Genç bireylerde sırt rengi kahverengi, gri/kahve tonları üzeri koyu lekeliyken, yetişkin bireylerde tamamen homojen koyu parlak siyahtır. 

"Zehirsiz" türlerden olan karayılan Kıbrıs'ın yanı sıra Türkiye, Irak, Suriye, Lübnan, İsrail ve Ürdün'de habitatın uygun olduğu alanlarda yaşar.

Kara yılanlar daha çok yamaç ve tarlalarda, ovalarda, bataklıklarda ve taşlık dere bölgelerinde yaşarlar. Bazen bağ ve bahçe aralarında, mezarlıklarda görülebilir. 

İnsanlarla karşılaştıklarında, kendilerini korumak için kaçmak yerine ses çıkarmayı tercih ederler. 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam