DOLAR 32,2234 -0.11%
EURO 34,9331 0.17%
GBP 40,5695 0.07%
ALTIN 2.445,790,57
BITCOIN 19808410,71%
Karayalçın CHP’de değişim ve yeniden yapılanmada ısrarlı

Karayalçın CHP’de değişim ve yeniden yapılanmada ısrarlı

Karayalçın CHP’de değişim ve yeniden yapılanmada ısrarlı - SHP eski Genel Başkanı Murat Karayalçın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmeyi anlattı. Kılıçdaroğlu ile CHP’nin siyasi ve örgütlenme mimarisinin değiştirilmesini, yeniden yapılanması konusunu konuştuğunu söyledi. Partinin siyasi yapısını Genel Merkez’den taşra birimlerine kadar tümüyle değiştirmek gerektiğini vurguladı.

ABONE OL
9 Haziran 2023 17:40
Karayalçın CHP’de değişim ve yeniden yapılanmada ısrarlı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

SÖZCÜ TV’de katıldığı programda Can Coşkun’un sorularını yanıtlayan Eski Başbakan Yardımcısı ve SHP eski Genel Başkanı Murat Karayalçın, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmeyle ilgili bilgiler aktardı.

Kılıçdaroğlu ile CHP’nin siyasi mimarisinin, örgütlenme mimarisinin değiştirilmesini, yeniden yapılanması konusunu konuştuğunu söyledi. Partinin siyasi yapısını Genel Merkez’den taşra birimlerine kadar tümüyle değiştirmek, yeni bir örgüt yapısı, yeni bir siyasi mimariyi inşa etmek gerektiğini vurguladı. Bu yapılırsa CHP’nin tam kapasite ile çalışan bir parti haline geleceğini anlattı.

ÇALIŞMA YAPACAK

Örgüt tam kapasite ile çalışırsa üstün sonuçların alınabileceğini dile getiren Karayalçın, “Sayın Genel Başkana dünkü görüşmemizde böyle bir çalışma yapacağımı söyledim. Ayrıca kendisine bir hatırlatmada bulundum. 2012-2014 yıllarında Parti Meclisi üyesiydim. O kimliğimle Sayın Genel Başkana CHP’nin merkez yapısının değiştirilmesini öngören bir proje önerisini sunmuştum. 2015’te bir yıl İstanbul il başkanlığı yaptım. O dönemde de il yönetimi ile çalışarak bu kez CHP’nin taşra örgütlerinin yeniden yapılanmasına ilişkin bir proje metni hazırladık. İl kongresine bunu sunduk ve oy birliği ile kabul edildi. İki çalışma zaten var. Şimdi o tarihten bu yana yaşanan gelişmeleri de gözden geçirip, ilçe kongrelerinden itibaren CHP’lilerin onayına sunacağım. Bu yeterli olmayabilir, başka öneriler de yapılabilir” dedi.

“ÇIKARMAMIZ GEREKEN DERSLER VAR”

Tüm CHP’lileri “Ne yapmamız gerekiyor” diye düşünmeye ve düşüncelerinin gereğini yerine getirmeye davet eden Karayalçın şöyle devam etti:

“Bu bizim için yaşamsal. Her şey eskisi gibi olarak bu seçimlere gidemeyiz, bu seçimlerden başarı elde edemeyiz. Bir başarısızlık yaşadık, şimdi bunu değerlendirmeliyiz, tartışmalıyız. Buradan çıkarmamız gereken dersler var. O dersleri çıkarmalıyız, kendimize çeki düzen vermeliyiz. Bizim için çok önemli, Türkiye için çok önemli, öyle anlaşılıyor ki Sayın Cumhurbaşkanı için de çok önemli, AKP için de çok önemli bir seçime gidiyoruz. Başta İstanbul olmak üzere bu seçimleri almak zorundayız. 10 ay sonra seçim var. Yeni yerleşim yerleri projelerini hazırlamalıyız” dedi. Bu düşüncelerini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile dostça bir ortamda ele aldıklarını, karşılıklı görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi.

“İSTİFA EDİP ETMEMEK GENEL BAŞKANIN TAKDİRİDİR”

Murat Karayalçın, partideki yapılanma içinde genel başkan değişikliği konusunda ne düşündüğü sorusuna, “İstifa edip etmemek sayın Genel Başkanın takdiridir. Ben onunla ilgili bir yorum yapmam, yapamam. Bu ayrıca parti organlarının da vereceği bir karar değil. Bu sayın Genel Başkan’ın bireysel kararıdır. Sayın Genel Başkan’ın aday olup olmayacağını da bilemem. Aday olursa seçilip seçilemeyeceğini de bilemem. Onu da kurultay bilir” diye yanıt verdi.

“DEĞİŞİM DEĞİL DEĞİŞİKLİKTİR”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun CHP’de sadece kurulları yenilemekle değişimin olmayacağı değerlendirmesine katıldığını da belirten Karayalçın, bunun değişimi getirmeyeceğini söyledi, “Bu değişim değil değişikliktir” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam