DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
GBP 40,7959 -0.56%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2046317-2,21%
Karamollaoğlu’dan dikkat çeken ironi

Karamollaoğlu’dan dikkat çeken ironi

Karamollaoğlu’dan dikkat çeken ironi - İzmir’deki İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nde konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu gelir dağılımındaki adaletsizliğe dikkat çekti, Türkiye’deki toplu iş sözleşmelerine ilişkin bu ironiyi yaptı, “Adamlar çok merhametli hep açlık sınırında yapıyorlar” dedi.

ABONE OL
19 Mart 2023 23:00
Karamollaoğlu’dan dikkat çeken ironi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Karamollaoğlu’dan dikkat çeken ironi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nde Millet İttifakı Liderler Buluşması gerçekleşti. Kongrede siyasi parti liderlerine alfabetik sıraya göre söz verildi. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu son konuşmayı yapan isim oldu.

Türkiye’nin sanayileşme hamleleri, iktisadi kalkınması ve gelir dağılımı ağırlıklı bir konuşma yapan Karamollaoğlu, ilk kongrenin kararlarını dinleyicilere tekrar hatırlattı.

“1920’LERDE UÇAK YAPIYORDUK, PEKİ ŞİMDİ NEREDEYİZ?”Cumhuriyetin ilk yıllarındaki kalkınma hamleleri ve art arda tesis edilen fabrikalar hakkında konuşan Karamollaoğlu, o yıllarda Türkiye’nin uçak ihraç eden bir ülke olduğunu hatırlattı. Karamollaoğlu, şunları söyledi;

*Benim şahsi kanaatime göre bugün Türkiye’de yapılması icap eden en önemli işlerden bir tanesi uçak sanayinin tesisidir. İşin garibi o dönemde bu en önemli mesele olarak gündeme getirilmiş.

*Uçak fabrikasının temeli hemen atılmış, uçak imalatına hemen başlanmış.  Ne zaman? 1920’ler… Peki, biz nerdeyiz şimdi? Havanda su dövüyoruz. Maalesef üzülerek ifade ediyorum. O kadar uçmayın deniyor bazı konular gündeme getirildiğinde.

*Ne uçması, millet Ay’a gidiyor, Mars’a gidiyor. Biz kendi ülkemizde bir yerden bir yere giderken başka ülkelerin imal ettiği uçakları alarak ancak seyahat edebiliyoruz. Ne uçması?

“GELİR DAĞILIMINDA ADALETSİZLİK”Türkiye’de gelir dağılımında çok ciddi bir adaletsizlik olduğunu ifade eden Karamollaoğlu şu ifadeleri kullandı:

*Gelir dağılımında adaleti sağlamamız lazım. Bakın yıllardır Türkiye’de toplu sözleşmeler; hikmeti ilahi, adamlar çok merhametli hep açlık sınırında yapılıyor. Aman insanımız aç kalmasın. Peki de bu insanın çocuğunun ayakkabısını, kendi giyimini, okul ihtiyacını, elektriğini, doğalgazını, nasıl karşılayacak?

* Ona ben karışmam diyor. Karnını doyurdu muydu bu yeter. Bundan daha büyük insafsızlık olur mu Allah aşkına.

* Bizim hedefimiz ne? Açlık sınırı değil yoksulluk sınırı denilen bir sınır daha var ekonomide. Bugünkü şartlarda yoksulluk sınırı açlığın yaklaşık 2,5 katı. Bu birden bire olur mu? Elbette bir senede iki senede olmaz ama hedef olarak seçerseniz bunu gerçekleştirmek mümkün.

* Elbette bu bizim bir numaralı hedeflerimiz arasında olacak. Gelir dağılımını adil bir şekilde sağlayacağız.

Babacan'ın Kılıçdaroğlu'na hitabı salondan büyük alkış aldıİlginizi ÇekebilirBabacan'ın Kılıçdaroğlu'na hitabı salondan büyük alkış aldıKılıçdaroğlu 4 ayaklı stratejisini açıkladıİlginizi ÇekebilirKılıçdaroğlu 4 ayaklı stratejisini açıkladı

Günün Trend Videosu

Daha fazla göster

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam