

Kapalı Maraş bölgesinde 2023 yılında 3 otel satın alan Kıbrıslı Türk iş insanı, Yeni Bakış’a yaptığı açıklamada, otelleriyle ilgili izin süreçlerine sert tepki gösterdi.
İş insanı, bir ay içerisinde kendisine gerekli izinlerin verilmemesi durumunda, “tutuklanma parası olsa bile” otellerine girerek tatil faaliyetlerine başlayacağını açıkladı.
“Böyle bir yatırımın önüne ne Türkiye ne de Kıbrıs’taki siyasiler geçemez” diyen iş adamı, izinlerin çıkmaması halinde tüm satışları iptal ederek malları Rumlara iade edeceğini de ifade etti.
İş insanı, bu durumda Rum hükümetinin çok mutlu olacağını, asıl kaybedenin ise Türkiye ve KKTC hükümetleri olacağını belirtti.
Kapalı Maraş, 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı’ndan bu yana askeri kontrol altında bulunan ve uzun yıllar girişe kapalı tutulan stratejik bir bölge. Son yıllarda bölgenin kısmi açılımı ve mülkiyet konularıyla ilgili tartışmalar devam ediyor. 2023’te söz konusu otellerin satın alınması, Maraş’taki yeniden canlandırma çabalarının bir parçası olarak değerlendirilmişti.



