DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
GBP 41,0337 -0.05%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 2158840-0,20%

“Kansere davetiye çıkarıyoruz”

ABONE OL
23 Kasım 2018 06:28
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Melin DOBRAN

Çağlayan Muhtarı Gültekin Karsu, bölgedeki su borularının asbest olduğunu ifade ederek boruların derhal değişmesi gerektiğini vurguladı. Bu konuyu defalarca belediye başkanına ilettiğini anlatan Muhtar Karsu, karşılığında ise“para yok” yanıtı aldığını belirtti. 

Karsu, bölgelilerin de bu konuda şikâyetçi olduğunu dile getirdi. Çağlayan’da temizlik ve çevre düzeni olmadığını vurgulayan Karsu, “Para ödüyoruz karşılığında hizmet alamıyoruz” dedi.

“Boruların değişmesi gerekiyor”

“Bölgedeki tüm borular asbesttir. Bunu belediye başkanına da bildirdim. Hem yazılı hem de sözlü olarak. Hatta şimdiki başkandan önceki başkana da aktarmıştım. Bu boruların değişmesi gerekiyor. Belediye para yok diyor. Ben 30 yıldan fazladır bu mahallenin muhtarıyım. Hem ben hem de bölgeliler bu konuda şikâyetçidir.”

“Bölgeliler de ben de şikâyetçiyim”

“Asbest borular dünyadaki en tehlikeli şeydir. Borulardaki madde kansere yol açıyor. Ülkede zaten kanser vakası çok. Biz de bu boruların içinden geçen suyla, elimizi yüzümüzü, sebzemizi meyvemizi yıkıyoruz. Hem bölgeliler hem de ben, bu konuya çözüm bulunmasını istiyoruz. Boruların hemen yenilenmesi gerekiyor.”

“Çevre düzeni ve temizlik yok”

“Geçen hafta fırtınadan dolayı hurma ağacı kırıldı. Belediyeyi defalarca aradık. Gelip kırılan ağacı almadılar. Bizim mahalleye süpürgeci de gelmiyor. Doğru düzgün kaldırım yok. Temizlik parası ödüyoruz ama karşılığında hizmet alamıyoruz. Çevre düzeni ve sokak temizliği yok. Sağda solda derme çatma barakalar var, bazı evlerin çevresi lamarina ve bezle çevrili. Bunlar görüntü kirliliği oluşturuyor.”

“Soba dumanından rahatsız oluyoruz”

“Gece odun sobası yakanlar, sobanın içine lastik, tahta ve plastik gibi bulduğu atıkları atıyor. Kokusundan ve dumandan tüm bölge rahatsız oluyor. Sokağa bile çıkamıyoruz. Bu konu yasa ve denetleme istiyor. Yetkililerin gezip uyarması ve ceza yazması gerekiyor. Böyle olunca bu kez yapmaya cesaret edemeyecekler. Parkta bazen geceleri içki içiyorlar sokağa bile çıkmaya korkar olduk.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam