DOLAR 49,97100,06%
EURO 55,97490,39%
ALTIN 6.276,940,87
BITCOIN 38936070.22273%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE

Kanatlı, Bostancı’da yaşanan et ithalatı ve tutuklamayla ilgili bilgi paylaştı

Kanatlı, Bostancı’da yaşanan et ithalatı ve tutuklamayla ilgili bilgi paylaştı

ABONE OL
2 Kasım 2026 09:02
Kanatlı, Bostancı’da yaşanan et ithalatı ve tutuklamayla ilgili bilgi paylaştı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg

Gümrük Çalışanları Sendikası Başkanı Ediz Kanatlı, Bostancı kapısındaki et ithalatı ve tutuklama ile ilgili kamuoyunda yer alan haberlerde, olay ile ilgili eksik bilgi ve açıklamalar olduğunu belirterek, bilgi paylaştı.

Yaptığı yazılı açıklamada, söz konusu haberler sebebiyle gümrük memurlarına yönelik yorumlar yapıldığını ifade eden Kanatlı, gümrük memurlarının kendilerine yasa ile belirlenmiş sınırlar içinde görevlerini icra ettiğini vurguladı.

Gümrük memurlarının, söz konusu olayda gelen ihbar sonucunda polis ile birlikte olaya müdahale ettiğini kaydeden Kanatlı, soruşturma ve operasyonun polis tarafından sürdürüldüğünü hatırlattı.

Kanatlı, ihbar ve soruşturmadaki iddialara göre, Güney Lefkoşa’da kasap olarak çalışan ve ülkede kasap aile şirketi olan şahsın, daha önce de yüksek miktarlarda et ithali sebebiyle sabıkası bulunduğunu ifade etti.

Soğuk zincir kullanılmadan, sağlıksız koşullarda taşınan et ve benzeri ürünlerin, piyasaya dağıtılmasının toplum sağlığı açısından ciddi risk taşıdığını, iç piyasada üreticinin ve sektördeki diğer tüm iş sahiplerinin haksız rekabete maruz kalmasına sebep olduğunu belirten Kanatlı, yasal çerçevede, et, süt gibi hayvansal ürünlerin ithalinin yasak olduğunu vurguladı.

Kanatlı, gümrük memurlarının, kamu gelirlerinin ve toplum sağlığının korunması için görevleri icra ettiğini kaydetti.

yusuffkisa

    En az 10 karakter gerekli

    Video İzle