DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
GBP 40,6534 0.01%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20459596,50%
Kadro verilen sözleşmeli memur eş durumuna takıldı

Kadro verilen sözleşmeli memur eş durumuna takıldı

Kadro verilen sözleşmeli memur eş durumuna takıldı - Kadro verilen sözleşmeli öğretmenler, mazeret tayin haklarını kullanmak için getirilen süre şartının kaldırılmasını istiyor. Sosyal medyada bir araya gelen öğretmenler, 'Önceden sözleşmelisiniz yapamazsınız deniliyordu. Şimdi ise kadroya geçtik ama yine aynı cevabı alıyoruz' diyerek şikayetlerini dile getirdi.

ABONE OL
4 Nisan 2023 12:00
Kadro verilen sözleşmeli memur eş durumuna takıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Kadro verilen sözleşmeli memur eş durumuna takıldı

TBMM Genel Kurulunda kabul edilen kanuna göre; 28 Kasım 2022’den önce sözleşmeli personel kapsamında çalışanlar, memur kadrosuna geçti. Bu kapsamda sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçiş süreçlerinin de 28 Nisan’dan gerçekleşeceği açıklandı.

KADRO GELDİ, SÜRE ŞARTI GİTMEDİ  

Ancak, Devlet Memurları Kanunu ve Bazı Kanunlar ile 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin 3 Maddesinin son kısımlarında geçen ifadeler, sözleşmeli öğretmenlerin, aile birliği mazeret hakkını kullanmaları önünde süre şartı engelini getirdiğini ortaya çıkardı.

İlgili maddeye göre, kadrolu öğretmenlerde eş durumu 1 yıl, yer değişikliği 3 yılın sonunda olurken, sözleşmeli öğretmenlerde eş durumu 3’üncü yıl; yer değişikliği ise 4’üncü yılın sonunda yapılabilecek.

Eğitim sendikaları ve meslek örgütleri bu durumun Anayasa’nın eşitlik ilkesine aykırı olduğunu savundu ve sözleşmeli olarak kadyoya geçen öğretmenlerin de diğer kadrolu meslektaşları gibi süre şartı aranmaksızın mazeret tayin haklarını kullanabilmelerini istedi.

Özellikle sosyal medyada biraraya gelen öğretmenler de Milli Eğitim Bakanlığı’na seslenerek seçim öncesinde hakkaniyet çerçevesinde ivedi bir düzenleme yapılmasını talep etti.

Konu hakkında CİMER’e yapılan başvuruda ise şu ifadelere yer verildi:

“ÜÇ YILI DOLMADAN…”

“Bizler kadroya geçen sözleşmeliler olarak ilgili bakanlıklarımıza eş durumundan yararlanabilecek miyiz diye sorduğumuzda yeni çıkan kanunda süre şartı devam etmektedir, eskisi gibi mazeret atamasındaki aile birliği mazeret tayininizi 3 yıl dolmadan yapamazsınız cevabını alıyoruz.

Anayasa’nın 41. maddesi ile güvence altına alınan aileler mazeret atamalarında mağdur ediliyor. Önceden sözleşmelisiniz yapamazsınız deniliyordu şimdi ise kadroya geçtik ama yine aynı cevabı alıyoruz.

Kadro verip eş durumu tayini yaptırmamak kadrodan gelecek memnuniyeti üzüntüye bırakmıştır. Bu durumda var olan mağduriyetin hiç bir şekilde görülmediği ve hiçbir açıklama yapılmadığı hatta görüşme taleplerimize asla olumlu yanıt verilmediği bilinmektedir.”

HAK-İŞ: Taşerondan kadroya geçen işçilerin sorunları bir an önce çözülmeliİlginizi ÇekebilirHAK-İŞ: Taşerondan kadroya geçen işçilerin sorunları bir an önce çözülmeliİşçiler meydana indi: Kadro yoksa, oy da yok, hodri meydan...İlginizi Çekebilirİşçiler meydana indi: Kadro yoksa, oy da yok, hodri meydan…

Günün Trend Videosu

Daha fazla göster

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam