DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
GBP 40,7959 -0.56%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20688751,54%
Kadıoğlu’nun yerine Şenocak aday

Kadıoğlu’nun yerine Şenocak aday

Kadıoğlu’nun yerine Şenocak aday - AKP’de krize neden olan İstanbul üçüncü bölge 8. sıra milletvekili adayı Esenyurt eski Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, genel merkezin baskısıyla adaylıktan çekildi. Kadıoğlu’nun yerine AKP İstanbul eski İl Başkanı ve MKYK üyesi Bayram Şenocak geldi. Şenocak, Berat Albayrak’a yakın bir isim.

ABONE OL
14 Nisan 2023 11:15
Kadıoğlu’nun yerine Şenocak aday
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Kadıoğlu’nun yerine Şenocak aday

AKP’de krize neden olan Esenyurt eski Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun milletvekili adaylığından çekilmesiyle yerine gelecek isim belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kadıoğlu’ndan boşalan İstanbul üçüncü bölge 8. Sıraya AKP İstanbul eski İl Başkanı Bayram Şenocak’ın konması için talimat verdi. AKP, Şenocak’ın adaylığını YSK’ya bildirecek.

19 NİSAN’A KADAR BİLDİRİLECEK

Şenocak’ın ismi, Kadıoğlu’nun adaylıktan çekildiğini açıkladığı gün gündeme geldi. Aslen Trabzonlu olan ve Ekonomi eski Bakanı Berat Albay’a yakınlığı ile bilinen Şenocak’ın adaylığı Erdoğan tarafından da onaylandı. Erdoğan, parti yöneticilerine Şenocak’ın ismini 19 Nisan’a kadar YSK’ya iletmelerini istedi.

İSTANBUL’UN FATURASI

Şenocak, yakın tarihte AKP’nin en çok tartışılan isimlerinden oldu. 2018’de İstanbul İl Başkanlığı’na önce atama sonra seçimle gelen Şenocak, 2019 yerel seçimlerini yürüttü. AKP, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni kaybedince fatura Binali Yıldırım ve Şenocak’a kesildi. Özellikle Şenocak’ın sandık müşahitlerini değiştirdiği için seçimlerde AKP’nin sandığa sahip çıkamadığı konuşuldu. Albayrak, bakanlık görevinden ayrıldıktan sonra Şenocak’ın da desteği azaldı. 2021 yılında kongre ile görevi Osman Nuri Kabaktepe’ye bıraktı.

VEKİL OLARAK DÖNECEK

Halen AKP MKYK üyesi de olan Şenocak, 2 yıl önce il başkanlığı görevinden alındı ancak şimdi seçilebilecek bir yerden milletvekili adayı gösterilecek. Böylece, 2 yıl sonra milletvekili olarak Meclis’e girecek.

Necmi Kadıoğlu AKP’den milletvekili adayı olduİlginizi ÇekebilirNecmi Kadıoğlu AKP’den milletvekili adayı olduAKP’li Necmi Kadıoğlu, milletvekilliği adaylığından çekildiİlginizi ÇekebilirAKP’li Necmi Kadıoğlu, milletvekilliği adaylığından çekildi

Günün Trend Videosu

Daha fazla göster

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam