DOLAR 32,3485 0.24%
EURO 35,0799 -0.17%
GBP 40,8301 -0.5%
ALTIN 2.308,291,37
BITCOIN 22910033,30%
Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan açıklama

Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan açıklama

Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan açıklama - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sona eren kabine toplantısının ardından açıklama yapıyor.

ABONE OL
6 Mart 2023 18:55
Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan açıklama
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan açıklama

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında gerçekleştirilen kabine toplantısı sona erdi.

DEPREMDE 46 BİN 104 CAN KAYBI

Yurt içi ve yurt dışındaki gelişmelerin değerlendirildiği toplantı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

* “Cumhuriyet tarihinin en çok can kaybına, yıkıma, acıya yol açan 6 Şubat depremleri ve sonrasındaki artçı sarsıntılar sebebiyle milletimize bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi sunuyorum. 46 bin 104 vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyoruz.

* 6 Şubat saat 04.17’de yaşadığımız ilk deprem anından itibaren devlet ve millet olarak tüm imkanlarımızı seferber ettik. Bakanlık, kurum ve kuruluşlarımızın tamamı arama kurtarma, yardım, destek kapasitelerini bölgeye yönlendirdik.

* Yaklaşık 9 saat sonra ikinci deprem felaketin sonuçlarını daha da ağırlaştırdı. 11 ilimizdeki 62 ilçe ve 10 bin 190 köyümüzde yıkıma yol açtı. Depremin ülkemizde ve bölgede ağır kış şartlarında yaşanması işleri daha da güçleştirildi.

* Şehirlerdeki kamu personeli ile acil müdahale ekipleri süratle toparlanarak milletimizin yardımına koştular. AFAD’ın koordinasyonunda 81 vilayetin tamamındaki kamu gücünü saatler içinde harekete geçirdik.

“EŞİ BENZERİ GÖRÜLMEMİŞ ARAMA KURTARMA GÜCÜNÜ BİR ARAYA GETİRDİK”

* Bakanlarımız sabah 09.00’dan itibaren deprem sahasında koordinasyonu üstlendi. Her şehrimize en az 1 bakanımızı daimi olarak görevlendirdik. Tüm bakanlarımız kendi sorumluluk alanlarıyla ilgili eksiklikleri tespit edip, milletimizin acılarını paylaştı.

* Tüm birimlerimizi ülkemizin dört bir yanından görevlendirdiğimiz mülki idare personeli ile takviye ettik. Milletvekillerimizi deprem bölgesi illerinde görevlendirerek depremzedelerimizin yanında olmalarını sağladık. Askerimiz depremden dakikalar sonra harekete geçerek üzerine düşen görevi bihakkın yerine getirdi, getirmeye devam ediyor.

* Polisimiz ve Jandarmamız arama kurtarmaya destekleri, hayati rolleriyle adeta destan yazdı. Sağlık personelimiz kimi yerlerdeki zarar gören hastanelerimize rağmen yaralı olarak kurtarılan insanlarımıza şifa için insanüstü gayretle çalıştı, çabaladık.

* Belediyelerimiz, personeli, araç gereçleriyle deprem şehirlerine koştu. Madencilerimiz, ormancılarımızı, DSİ ekiplerimizi, Karayolları ekiplerimizi arama kurtarma çalışmalarına katılmak için hemen bölgeye gönderdik.

* Gerekli eğitime ve donanıma sahip tüm sivil arama kurtarma potansiyelimizi değerlendirdik. Uluslararası yardım çağrımıza cevap veren NATO ve AB dahil profesyonel arama kurtarma ekiplerini hızla sahaya dağıttık. 35 bin kişiyle dünyada eşi benzeri görülmemiş arama kurtarma gücünü bir araya getirdik.”

Meral Akşener masaya nasıl geri döndü? İşte perde arkası...İlginizi ÇekebilirMeral Akşener masaya nasıl geri döndü? İşte perde arkası…Millet İttifakı'nda bomba gelişme... Akşener kararını açıkladıİlginizi ÇekebilirMillet İttifakı'nda bomba gelişme… Akşener kararını açıkladı

Günün Trend Videosu

Daha fazla göster

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam