DOLAR 32,4907 0.24%
EURO 34,5617 0.17%
GBP 40,4772 0.26%
ALTIN 2.473,85-0,36
BITCOIN 2062506-4,62%
İYİ Parti’li Prof. Dr. Araz: Sınır kapısını sivil geçişlere açacağız

İYİ Parti’li Prof. Dr. Araz: Sınır kapısını sivil geçişlere açacağız

İYİ Parti’li Prof. Dr. Araz: Sınır kapısını sivil geçişlere açacağız - İYİ Parti Kilis milletvekili adayı Prof. Dr. Mustafa Araz, kent ticaretini durma noktasına getirdiği belirtilen Öncüpınar Gümrük Kapısı’nın acil olarak sivil geçişlere açılması gerektiğini dile getirerek, 'Öncüpınar Sınır Kapısı’nı acil olarak sivil geçişlere açacağız. Kilis’e iç gümrük idaresi kazandırıp şehrimiz halkına ihracatta da kolaylık sağlayacağız' dedi.

ABONE OL
9 Mayıs 2023 11:20
İYİ Parti’li Prof. Dr. Araz: Sınır kapısını sivil geçişlere açacağız
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

İYİ Parti’li Prof. Dr. Araz: Sınır kapısını sivil geçişlere açacağız

Öncüpınar Gümrük Kapısı’nın yıllardır sivil geçişlere kapalı olması nedeniyle durma noktasına gelen ticaretin, gerekli önlemler alınıp acil olarak sivil geçişlere açılarak hareketlendirileceğini söyleyen İYİ Parti milletvekili adayı Prof. Dr. Mustafa Araz,  “Öncüpınar Sınır Kapısı’nı acil olarak sivil geçişlere açacağız. Kilis’e iç gümrük idaresi kazandırıp şehrimiz halkına ihracatta da kolaylık sağlayacağız” dedi. Türkiye’de duble yol bulunmayan iki ilin Hatay ve Kilis olduğunu dile getiren Prof. Dr. Mustafa Araz şöyle devam etti:

“İktidarın, 2022 yılında tamamlayacağına söz verdiği halde bitiremediği Musabeyli-Akbez duble yolunu, en hızlı şekilde tamamlayacağız. Şehrimizde istihdamı artırmak, şehre yeni yatırımcıları ve yatırımları kazandırmak için Polateli Organize Sanayi Bölgesi’ni hızla hayata geçireceğiz. Tarımsal ve hayvansal üretimin canlanması için yerel üreticiye teşvik desteği sağlayacağız. Bölgeye has zeytin, üzüm ve biber gibi ürünlerle daha fazla girdi sağlanması için kooperatifçiliği geliştireceğiz. Ürünlerin doğadan halkımıza ulaşımını sağlayacak pazarlama ve satışını, üreticilerimizle birlikte markalaşma çalışmaları yaparak destekleyeceğiz.”

İYİ Parti Kilis Milletvekili Adayı Prof. Dr. Mustafa Araz (beyaz ceketli) Öncüpınar sınır kapısının açılarak kent ticaretinin yeniden canlanacağını söyledi.

ÜNİVERSİTEYE VE SOSYAL HAYATA DESTEK

Prof. Dr. Araz, Kilis 7 Aralık Üniversitesi’nin özellikle tarım alanında uzmanlaşmasını sağlayıp, öğrenci ve öğretim görevlisi sayısını artırarak geliştirileceğini de belirtirken, şehrin ve üniversitenin tercih edilmesi için kentin sosyal hayatının canlandırılmasına yönelik çalışmalarda bulunacaklarını kaydetti.

Araz, Kilis’in kültürüyle, tarihiyle, gastronomisiyle bir turizm şehri olacağını söyledi. Gaziantep-Kilis-Antakya arasında turizm rotası oluşturacağını da ifade eden Araz, “Prof. Dr. Alaattin Yavaşça Devlet Hastanesi’ni, Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne dönüştürerek, Kilislilerin yerinde ve nitelikli sağlık hizmeti almasını sağlayacağız” dedi.

Memleket Partisi’nin 2 vekil adayı İYİ Parti'ye geçtiİlginizi ÇekebilirMemleket Partisi’nin 2 vekil adayı İYİ Parti'ye geçti

Günün Trend Videosu

Daha fazla göster

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam