DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
GBP 40,7959 -0.56%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2050436-1,18%
İYİ Parti’den CHP’ye: Kazanılmayan seçim, kaybedilen seçimdir

İYİ Parti’den CHP’ye: Kazanılmayan seçim, kaybedilen seçimdir

İYİ Parti’den CHP’ye: Kazanılmayan seçim, kaybedilen seçimdir - İYİ Parti'li Müsavat Dervişoğlu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, 2023 seçimlerinde alınan yüzde 48 oy oranının bir başarı değil, bir başarısızlık olduğunu söyledi. CHP'nin  yüzde 48'i, başarı olarak tanımlamaya gayret sarf ettiğini ifade eden Dervişoğlu, 'Kazanılmayan seçim, kaybedilen seçimdir' dedi.

ABONE OL
7 Eylül 2023 15:35
İYİ Parti’den CHP’ye: Kazanılmayan seçim, kaybedilen seçimdir
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

İYİ Parti Grup Başkan Vekili Müsavat Dervişoğlu, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında 2018’de değişen hükümet sisteminin ittifakları zorunlu hale getirdiğini belirtti. Dervişoğlu, “Bu durum, parti kimliklerini zaafa uğrattı” dedi.

CHP ile yapılan ittifak boyunca hataları düzeltmek için ellerinden gelen çabayı sarf ettiklerini belirten Dervişoğlu, “Bütün kırılma noktalarında üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirdik. Hatta özeleştirimizi kamuoyu huzurunda gerçekleştirdik. Sayın Genel Başkanımız kötü gidişatı engelleyemediği ve milletimizin beklentisini karşılayamadığı için Afyon’da yaptığı konuşmada özür diledi “ dedi.

Dervişoğlu, 2023 seçimlerinde alınan oy oranını bir başarı olarak görmediğini ifade ederek, CHP, kaybedilen bu seçimde alınan yüzde 48 oyun, başarı olduğunu tanımlamaya gayret sarf ediyor. Bize göre kazanılmayan seçim kaybedilen seçimdir” dedi.

“TÜRK MİLLİ KİMLİĞİ BÜYÜK TEHDİT ALYINDADIR”

Hükümetin göç politikasını eleştiren Dervişoğlu, Türkiye’nin açık ara en fazla sığınmacı barındıran ülke konumunda olduğunu belirterek, “Türk vatanı, demografik istila altında, Türk milli kimliği büyük bir tehditle karşı karşıyadır” dedi.

Dervişoğlu, hükümetin göç politikasını “bilinçli” olarak nitelendirdi ve “Bu politikalar, Türkiye’nin demografik yapısını değiştirmeye yöneliktir. Türk milletinin geleceğini tehlikeye atan bu politikalara asla ve kat’a müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu.

Dervişoğlu, hükümetin göç politikasını eleştirdiği konuşmasında, rahmetli Dündar Taşer’in “Biz çadırımızı sırtlanların yolu üzerine kurduk” sözlerine atıfta bulundu. Dervişoğlu, “Ebediyete kadar bu topraklarda yaşamak istiyorsak, gözümüzü dört açmak zorundayız” dedi.

Dervişoğlu, hükümeti, göç politikasını gözden geçirmeye ve Türk milletinin geleceğini korumaya çağırdı. (DHA)

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam