DOLAR 32,5495 0%
EURO 34,8388 -0.09%
GBP 40,5191 -0.01%
ALTIN 2.430,550,04
BITCOIN 21675230,50%
İYİ Parti: İki başkan için hiçbir hukuki engel yok

İYİ Parti: İki başkan için hiçbir hukuki engel yok

İYİ Parti: İki başkan için hiçbir hukuki engel yok - İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, seçimi Millet İttifakı'nın kazanması halinde Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın Cumhurbaşkanı Yardımcılığı görevine getirilmesine ilişkin tartışmaları değerlendirdi.

ABONE OL
14 Mart 2023 19:15
İYİ Parti: İki başkan için hiçbir hukuki engel yok
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

İYİ Parti: İki başkan için hiçbir hukuki engel yok

Bir televizyon programında gündeme ilişkin soruları yanıtlayan İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın Cumhurbaşkanı Yardımcılığı hakkında net konuştu.

Kürşad Zorlu şunları söyledi:

* “Hem hukuken hem yerindeliği meşrudur. Mutlaka hayata geçecektir. İki değerli belediye başkanımızın hem belediye başkanlığını hem de cumhurbaşkanlığı yardımcılığını yürütmesinde hiç bir engel yoktur.

* Aksine deprem sonrası yaraları sararken iki metropolü yöneten başkanlarımızın merkezi yönetim-yerel yönetim şirinliğinin hayata geçmesinde tarihi bir rolü olacaktır. Genel Başkanımız Millet İttifakına getirdiği bu öneriyi tüm yönleriyle hesap ederek getirmiştir. Hukuki de hiç bir sorun yoktur.

* Birilerinin dayandırdıkları idari vesayet konusu istisnai ve açıkça yazılı hallerde uygulanan bir yetkidir. Bir yetki çatışması yaşanması söz konusu değildir. Valiler Cumhurbaşkanının ildeki temsilcisi olup aynı zamanda il özel idarelerindedir. Kayyım sistemi ki vali ve kaymakamlar aynı zamanda belediye Başkanlığı yapmaktadır.

* Dünyaya bakalım, Örneğin Fransa’da Alein Juppe uzun yıllar hem Bordo belediye Başkanlığı hem de Dışişleri Bakanlığı, Savunma Bakanlığı hatta Başbakanlık yapmıştır. Bu tartışma yersizdir. Partimizin önerisi yerindedir ve hayata geçecektir.”

BBP'den seçim kararıyla ilgili açıklamaİlginizi ÇekebilirBBP'den seçim kararıyla ilgili açıklama18 yaşından küçükler seçim broşürü dağıtamayacakİlginizi Çekebilir18 yaşından küçükler seçim broşürü dağıtamayacak

Günün Trend Videosu

Daha fazla göster

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam