DOLAR 32,4878 -0.17%
EURO 34,9097 0.19%
GBP 40,6811 0.24%
ALTIN 2.440,390,73
BITCOIN 2064404-2,31%

İsterseniz Başarırsınız

ABONE OL
22 Mayıs 2015 08:47
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Sılay TAŞKAN

Gizem Paralı, KKTC’nin tek kadın Bilardo oyuncusu. LTB Bilardo Kulübü Sporcusu olan Gizem, bu sporun ne sadece kahvehanede yapılabilecek ne de salt erkeklere ait bir spor olduğunu vurguladı. 8 yıldan beri bilardo sporuyla uğraşan Gizem Paralı, bilardonun inceliklerini Yeni Bakış’a anlattı.

Y.B: Bilardo nasıl bir oyundur?

G.P: Bilardo çoğu insanın düşündüğü gibi bir bar ya da kahvehane oyunu değildir. Size biraz bir kadının gözünden bilardoyu göstermeye çalışayım. İlk stekayı elime sekiz sene önce aldım. Her ilk oynayan kişi gibi tabi ki ben de hiçbir şey beceremedim. Ancak yanımdaki masada çok iyi bilardo oynayan bir oyuncu vardı. Bir tahta parçası ve bir topla öyle harikalar yarattı öyle şovlar yaptı ki hayran oldum çok dikkatimi çekti. Yapı olarak hırslı bir insanım ve bilardo oynamayı öğrenmeye karar verdim… O günden beridir yani sekiz senedir nerdeyse her gece bilardo oynuyorum… Her sporcunun kendi dalına karşı hissettiği gibi ben de bir bilardo aşığıyım…

“Şu an KKTC’de tek kadın sporcuyum”

Y.B: Bilardo oynarken neler hissediyorsunuz?

G.B: Bilardo oynarken stres atıyorum kimi zaman mutluluktan arkadaşlarımla bir şeyler yapmak için oynuyorum, kimi zaman da saatlerce kendimi geliştirip daha iyi olabilmek için  yalnız başıma antrenman yapıyorum. Şu anda Kıbrıs’taki tek kadın sporcuyum bu da beni daha özel yapıyor ama keşke bilardoyu seven, oynarken zevk alan başka kadınlar da olsa… Mutlaka vardır tabi ama eğlence için değil profesyonel olarak oynayacak biri yok.

Y.B: Bilardo aşığı bir sporcu olarak  bu sporla ilgilenmek isteyenlere neler söylemek istiyorsunuz ?

G.B: Sayenizde belki aileler sesimi duyar ve çocuklarını sadece jimnastik, matematik, İngilizce vs gibi ders ve uğraşların yanı sıra bilardoya da yönlendirirler. Kulüp Başkanımız Aşkın Burcu’ya ait bilardo salonunda antrenör belgeli oyuncularımızdan ders alacak gençlerimiz hem kendilerini geliştirme şansını yakalayacaklar hem de küçük yaşlardan itibaren öğrenecekleri bu zevkli spor sayesinde Uluslararası arenada da ülkemizi başarıyla tanıtma imkanı bulacaklar.  Aileler çocuklarını bilardoya yönlendirsin o kadar temiz, centilmen ve dalında başarılı insanlardan oluşan bir camiayız ki gözleri arkada kalmayacak… Çocuklarımız belki de hiç göremeyecekleri ülkeleri gezip görmenin yanında her türlü maddi ve manevi desteği de arkalarında bulacaklar…

Y.B: Siz KKTC’yi bilardo alanında yurtdışında temsil etme olanağı yakaladınız mı?

G.B: Geçen ay Kadınlar dalında  Portekiz’de Kıbrıs birincisi olarak ülkemi başarıyla  temsil ettim. Dünyadaki en iyi oyuncularla tanıştım. Oyunlarını birebir izleme şansı buldum, bir kısmıyla da oynadım daha büyük bir gurur olamazdı keşke o güzel atmosferi siz de görseydiniz… Bunların hepsi Başkanımız Aşkın Burcu ve Yönetim Kurulu sayesinde oluyor, işini çok iyi yapan bu spora önem veren çok iyi ve başarılı bir insan kendisine çok teşekkür ediyorum. Sadece gittiğimiz salonun sahibi değil, sadece başkan değil, yeri gelince iyi bir arkadaş ve abi gibi oyuncularının her koşulda yanında ve tüm isteklerini karşılamaya çalışıyor.

Y.B: Bilardo insan yaşamına ne katıyor?

G.B: Bilardonun her dalını oynamayı arkadaşlarımla rekabet etmeyi başarılı olup bir yerlere gelmeyi çok seviyorum.  Çok ilginçtir çok kalabalık olmamıza rağmen ne saygıda ne de  sevgide kimse kimseye kusur etmiyor çok güzel bir ortamımız var. Size bilardoyla ilgili söyleyecek olumsuz hiçbir şeyim yok, bu ülkedeki tek spor futbol değil, bilardo oynamayı seven veya öğrenmek isteyen herkesi Lefkoşa Ortaköy’de bulunan “Number Eight” Bilardo Salonu’na çağırıyorum. Siz yeter ki isteyin sadece Lefkoşa’da değil Güzelyurt, Girne, Mağusa’da da salonlar var.

Y.B: Söyleşimizin sonunda biraz da hedeflerden bahseder misiniz ?

Başkanımız Aşkın Burcu’nun hem Kıbrıs’ta hem de yurtdışında bilardoyla ilgili çok güzel planları var. Umarım gerekli kurumlar ona bu konuda yardımcı olur ve bizim EPBF (European Poket Bilard Federation) tarafından da ne kadar tanınan ve sevilen bir ülke olduğumuzu görürler. Bizi merak edenler resmi sitemiz olan www.bfnc.com adresini ziyaret edebilirler.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam