DOLAR 32,5955 0.35%
EURO 34,8324 0.21%
GBP 40,4368 -0.46%
ALTIN 2.507,650,95
BITCOIN 20969291,94%

“isterlerse Yapabilirler”

ABONE OL
13 Temmuz 2015 08:59
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Salih Coşar, CTP’nin önceki yıllara göre olaylara daha değişik baktığını, UBP ile koalisyon yapma tavrının da bu bakış açısından kaynaklandığını vurguladı.  

Salih Coşar, CTP’nin son yıllarda vizyonunu geliştirerek içine aldığı BG sayesinde  seçimlerde yüksek oranda oy almaya başladığına işaret ederek, bunun siyaseten olumlu bir gelişme olduğunu kaydetti.  

CTP’nin hedeflerinin daha önce hükümet programlarına konulan ancak bir türlü hayata geçirilemeyen bir program olduğuna dikkat çeken Coşar, şu anda yanına sağ kesimin en güçlü partisi olan UBP’yi de aldığını ve bu birleşmenin neler yapabileceğini zamanın göstereceğini belirtti.

Siyasete olan güvensizliğin ortadan kalkmasının bu hükümette yer alan iki partinin de  çalışmalarına bağlı olduğunu ifade eden Coşar, her iki partinin de bakanlıkları eşit şekilde bölüşerek 5’er  bakanla   kararları eşit şekilde alıp ortak çalışma yapacaklarını kaydetti.

Abbas ELMAS

KKTC siyasetinin en önemli isimlerinden ve uzun yıllar UBP iktidarlarında Maliye Bakanlığı Demokrat Parti’nin ise Genel Başkanlığı’nı yapmış Salih Coşar, Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler – UBP koalisyonunu Yeni Bakış için değerlendirdi.

“CTP değişti”

Salih Coşar, CTP’nin önceki yıllara göre olaylara daha değişik baktığını, UBP ile koalisyon yapma tavrının da bu bakış açısından kaynaklandığını vurguladı. Çoşar, “CTP çok değişti” dedi. Coşar, CTP’nin kurulduğu yıllarda tavrı ve yaklaşımları nedeniyle büyüyüp gelişemediğini ve UBP’nin yanında hep küçük bir parti olarak siyaset yapma zorunda kaldığını anımsattı. Coşar, CTP’nin son yıllarda vizyonunu geliştirerek içine aldığı BG sayesinde  seçimlerde yüksek oranda oy almaya başladığına işaret ederek, bunun siyasi olarak olumlu bir gelişme olduğunu kaydetti.   Salih Coşar, CTP’nin UBP ile kuracağı koalisyon hükümetinin “Reform hükümeti” olarak adlandırıldığını  belirterek,  bunun da siyasette iddialı söylemler olduğunu ifade etti.

“Hükümet yeni, program eski”

CTP’nin hedeflerinin daha önce hükümet programlarına konulan ancak bir türlü hayata geçirilemeyen bir program olduğuna dikkat çeken Salih Coşar, şu anda yanına sağ kesimin en güçlü partisi olan UBP’yi de aldığını ve bu birleşmenin neler yapabileceğini zamanın göstereceğini belirtti. Siyasete olan güvensizliğin ortadan kalkmasının  bu hükümette yer alan iki  partinin de  çalışmalarına bağlı olduğunu ifade eden Coşar, her iki partinin de bakanlıkları eşit şekilde bölüşerek   5’er  bakanla   kararları eşit şekilde alıp, ortak çalışma yapacaklarını kaydetti.

“En önemli konu ekonomi”

Mehmet Ali Talat ve ekibinin ortaya koyduğu yol haritasında yapılması gereken unsurlar olduğunu ifade eden Coşar, “Yeni kurulacak hükümet ekonomiyi büyütecek mi yoksa büyütmeyecek mi? İlk akla gelen budur. Diğer branşlarda da birtakım yenilikler yapılacak ama en önemli konu ekonominin büyümesidir. Ekonominin büyümesi lazım ve şu anda ekonomi  ilerlemiyor. Çeşitli konularda çok belirsizlik var” diye konuştu.

 “Zaman gösterecek”

CTP-UBP Koalisyonu’nun öncesinde ortaya çıkan yol haritasında bulunan maddelerin daha önceki hükümet programlarında defalarca yer aldığını belirten Salih Coşar, polisin sivile bağlanması konusunun defalarca tartışıldığını, sendikalaşma konusunun daha önceki yıllarda da konuşulduğunu söyledi. Bu maddelerin hayata geçirilmesinin hükümetin asli görevleri olduğunu kaydeden Coşar, “Önemli olan bu hükümetin bunları hayata geçirip geçirememesidir. Bunu da zaman gösterecek” diye konuştu.

 

“Kıbrıs müzakereleri için ne yapılacak?”

Konuşmasında Kıbrıs konusundaki gelişmelere de değinen Coşar,  müzakerelerde  Cumhurbaşkanlarının misyonunun dışında  hükümetin de  aktif rolü olup olmadığını sorarak, “Hükümetin bu yönde bir yol haritası veya açıklaması var mı? Açıklama yoktur ancak, Rum tarafından hem bakanların, hem muhalefetteki vekillerin açıklamaları var. Yeni hükümet acaba Şubat’tan beridir ortada olan yakınlaşma ve gelişmeler için ne yapacak, vatandaşlar olarak bunları görmemiz gerekir” dedi.

 “Müzakereler hakkında toplum bilgilendirilmeli”

  Siyasal partilerin bir araya gelerek Kıbrıs sorununun çözümü aşamasında bir görüş ortaya koymaları gerektiğini belirten Salih Coşar, şu anki durumun tartışılması gerektiğini, tek egemenlik altında bir araya gelirken neden bahsedildiğinin altının doldurulması gerektiğini kaydetti. Tek egemenlik konusunun da toplum tarafından da tam olarak anlaşılır olmadığını ve Rum basınında bu yönde bir çok açıklamaların yer aldığını ifade eden Coşar, garantörlük konusuyla ilgili de bazı spekülatif haberlerin ortada dolaştığını söyledi. Salih Coşar, yeni kurulacak hükümetin de bu konuda toplumun aydınlatılması görevini üstlenmesi gerektiğini söyledi ve somut adımlar atılmasını talep etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam