DOLAR 32,3429 0.27%
EURO 35,1426 0%
GBP 40,8930 -0.31%
ALTIN 2.308,581,38
BITCOIN 22852382,30%

İstanbul’daki Gururumuz

ABONE OL
16 Temmuz 2015 09:45
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Sılay TAŞKAN

Berkay Tulumbacı ülkemizin yetiştirdiği genç Tiyatro sanatçılarından biri. Yaşamını İstanbul’da sürdüren Berkay Tulumbacı, İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda sürdürdüğü sanat yaşamının yanında TV dizilerinde gösterdiği üstün performansla son yılların dikkat çeken oyuncuları arasında yer alıyor. Tulumbacı son olarak ATV ‘de yayınlanan “Kara Ekmek” dizisinin sezon finalinin ardından bayram tatilini ailesiyle birlikte geçirmek için geldiği ülkesinde Yeni Bakış’ın sorularını yanıtladı.

Y.B: “Kara Ekmek” bu sezon adından söz ettiren bir dizi oldu. Okuyucularımıza diziyle ilgili neler söyleyeceksiniz ?

B.T:   Dizinin 22’nci bölümünün ardından sezon finalini yaptık. Bizim için güzel bir sezon oldu. İzleyicilerin gösterdiği olağanüstü ilgi ise tüm yorgunluğumuz alıp götürdü ve bizi keyiflendirdi. Sağ olsunlar reytinglerimiz sağlam olunca yapımcılarımız ve kanalımız önümüzdeki yıl kaldığımız yerden devam kararı aldı.  Türkiye dizi piyasasında her yıl en az 25 yeni dizi TV’de yerini alır ancak bunlardan 4-5’i  seyirci tarafından tutulup benimsenir. Bir dizinin iş yapması seyircinin takdirini kazanması elbette önemli. Tabii iyi yerlere gelmek  set içerisinden yapımcısına herkesin birbiriyle büyük bir dayanışma ağı kurması ile birebir alakalı.  Burada bizim en büyük avantajımız tepeden tırnağa bir birbirimizle dayanışmamız oldu.

Y.B: Siz aynı zamanda bir tiyatro sanatçısısınız TV’yle tiyatro sahnesi arasındaki farklar neler?

B.T:  Televizyonla tiyatro  çok farklı. Sahne apayrı bir şey, benim şu an oynadığım oyun tek kişilik bir oyun.  Ben oyunda insanların gözlerinin içine bakarak oynuyorum ve oyun içinde yaptığım herhangi bir hareketin karşılığını anında alıyorum. Böyle de olunca da bir keyif alıyoruz. Televizyon ise bambaşka bir alan. İnsanlar dizi geceleri evde çayını almış dizinin başlamasını bekliyor. Dizi başladığı anda siz birçok eve misafir oluyorsunuz. Şu anda tiyatro oyunumu İstanbul’da sahneliyorum ve beni ancak  tiyatro salonunun kapasitesi kadar insan izleyebiliyor. Dizide ise bu böyle değil. Yurtiçi yurtdışı sizi milyonlarca insan izleyebiliyor, örneğin  ülkemde ailem çocukluk arkadaşlarım beni “Kara Ekmek”  dizisi sayesinde deniz aşırı ülkelerde izleyebiliyor bu da ayrı bir keyif.

Y.B: Önümüzdeki dönem için yeni projeler var mı?

 B.T: Bugünlerde böyle bir düşüncem yok. Şuan tiyatro da dizi de devam ediyor ve  çok memnunum. Başında da söylediğim gibi iyi bir ekibimiz var ve büyük bir paylaşım ruhu içinde işimizi en iyi ve doğru yapabilmek için gece gündüz demeden uğraşıyoruz. Şimdi kısa bir bayram tatili için ülkemdeyim. Bir taraftan yorgunluk atarken bir taraftan da ailem ve arkadaşlarımla hasret gideriyorum. Ağustos’ta dizi için yeniden “Motor” diyeceğiz. Sizin aracılığınızla başta ülkemin insanları olmak üzere tüm İslam aleminin bayramını kutlarım.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam