DOLAR %
EURO %
GBP %
ALTIN 4.024,07-0,72
BITCOIN 40200271,04%
“İstanbul Borsası’ndan uzak durulmalı”

“İstanbul Borsası’ndan uzak durulmalı”

Yeni Bakış Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Kısa, İstanbul borsasına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Kısa, yıllardır Türkiye’de yaşanan ekonomik krizlerden, haksız yere gazetecilerin tutuklanması merkez bankasındaki rezervlerin erimesi, birçok iş insanının mallarına el konulup cezaevine atılması, AİHM kararlarının hiçe sayılması, mahkemelerin külliye tarafından yönetilmesinden dolayı, dış yatırımcıların Türkiye’ye gelmediğini kaydetti. Kısa, Türkiye’de olan dış yatırımcıların da Türkiye’yi terk ettiğini belirterek, böyle bir durumda kimsenin Türkiye’ye güvenemeyeceğini söyledi. Kısa, “Ani düşüşlerden dolayı alım satımları kapatsa da piyasaya para vurup kendi hisselerini alsalar da bu kontrolü elde tutamaz, 9 günlük bayram tatili verilmesi de ekonomiyi sabit tutmaya çalışmak istemelerindendir” dedi

ABONE OL
28 Mart 2025 08:12
“İstanbul Borsası’ndan uzak durulmalı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Yeni Bakış
Yeni Bakış Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Kısa, İstanbul borsasına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Kısa, yıllardır Türkiye’de yaşanan ekonomik krizlerden, haksız yere gazetecilerin tutuklanması merkez bankasındaki rezervlerin erimesi, birçok iş insanının mallarına el konulup cezaevine atılması, AİHM kararlarının hiçe sayılması, mahkemelerin külliye tarafından yönetilmesinden dolayı, dış yatırımcıların Türkiye’ye gelmediğini kaydetti. Kısa, Türkiye’de olan dış yatırımcıların da Türkiye’yi terk ettiğini belirterek, böyle bir durumda kimsenin Türkiye’ye güvenemeyeceğini söyledi.
“İstanbul borsası her an çökebilir”
Kısa, İstanbul borsasının da her an çökebileceğini ifade ederek, uzun bir süredir yatırımcıların Türkiye borsasında yaşadıkları kayıpların trilyonları geçtiğini söyledi. Kısa, “Ani düşüşlerden dolayı alım satımları kapatsa da piyasaya para vurup kendi hisselerini alsalar da bu kontrolü elde tutamaz, 9 günlük bayram tatili verilmesi de ekonomiyi sabit tutmaya çalışmak istemelerindendir” dedi.
“Merkez bankasında olan rezervlerin 40 milyar doları kayıp”
Kısa, “Türkiye maliye bakanı Mehmet Şimşek’in yatırımcıları Türkiye’ye çekmesi için yaptığı toplantıda kendisine sorulan merkez bankasında olan rezervlerin 40 milyar doların kaybı ile ilgili sorusuna verdiği cevap ise, kendisinin haberi olmadığı, nasıl işlemler yapıldığından bilgisi olmadığı yönünde olmuştu” diyerek, “bu şok edici bir durumdur. TC maliye bakanından habersiz eriyen milyarlarca dolar TC’nin ne kadar güvensiz bir durumda olduğu Şimşek’in dış yatırımcılarla yaptığı toplantıda belli oldu” diye konuştu.
“Gün geçmiyor ki Türkiye’de belediye başkanları, muhalif gazeteciler veya eylemciler tutuklanmasın”
Kısa, ayrıca Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasını da ele alarak İmamoğlu’nun tutuklanmasının siyasi bir karar olduğunu tüm dünyanın bildiğini ifade ederek, “gün geçmiyor ki Türkiye’de belediye başkanları, muhalif gazeteciler veya eylemciler tutuklanmasın. Seçimde belediyeleri kaybeden AKP partisi adeta darbe yaparak kaybettiği yerleri geri alıyor buna ayaklanan ve eylem yapanlara ise ya terörist deniyor ya da dış güçlerin kuklaları deniliyor” dedi.
“İnsanlar balık hafızalı olduğu için Lozan’ı unutmuş durumda”
Yusuf Kısa, yıllarca Türkiye’de insanların uyutulduğunu, saçma bir Lozan Anlaşması denilerek 2023 tarihine kadar insanlara ümit verildiğini belirterek, ancak 2023 sonrasında nedense Lozan Antlaşmasının hiç gündeme gelmediğini söyledi. “İnsanlar balık hafızalı olmasa bunun hesabını sorar ancak insanlar balık hafızalı olduğu için lozanı unutmuş durumda” diyen Kısa, “Türkiye’de ağzını açan tutuklanıyor” dedi. Kısa, şöyle devam etti, “Salahattin Demirtaş Cumhurbaşkanının diplomasını sordu diye cezaevine atıldı. AİHM beraat kararı bile dikkate alınmayarak halen daha ceza evinde tutuluyor. Osman Kavaz’ın tüm mallarına el konuldu. O da AİHM’e rağmen cezaevinden bırakılmıyor. Türkiye böyle bir durumdayken dış yatırımcı niye Türkiye’ye gelip de yatırım yapıp ekonomiye katkı sağlasın. Maliye bakanı Mehmet Şimşek merkez bakasının rezervlerini artırmak için artık lavaboya girenden bile nerdeyse vergi alma noktasına geldi. Bu konular Türkiye’nin iç politikası ancak KKTC TL kullandığı için bizleri de etkiliyor.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam