DOLAR 32,5825 0.29%
EURO 35,0176 0.11%
GBP 40,8017 0%
ALTIN 2.460,941,03
BITCOIN 21011851,20%
İsias Otel yargı süreciyle ilgili son durum ne?

İsias Otel yargı süreciyle ilgili son durum ne?

ABONE OL
1 Nisan 2023 16:05
İsias Otel yargı süreciyle ilgili son durum ne?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Kıbrıs Türk Barolar Birliği Başkanı Hasan Esendağlı ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan, depremde Gazimağusa Türk Maarif Koleji (TMK) ekibinin hayatını kaybettiği Adıyaman'daki İsias Otel'le ilgili yargı süreci hakkında ailelerle görüştü, ardından basın toplantısı düzenledi.

The Arkın İskele Otel’de saat 11.00’de basına kapalı gerçekleştirilen toplantıda ailelere yargı süreci ile ilgili bilgi verildi, teknik detaylar anlatıldı, ailelerin soruları yanıtladı.

İki baro başkanı daha sonra basının karşısına geçerek dava süreciyle ilgili kamuoyunu bilgilendirdi, soruları yanıtladı.

İSİAS YARGI SÜRECİ 6 KİŞİLİK AVUKAT EKİBİ TARAFINDAN YÜRÜTÜLÜYOR, 5 TUTUKLU VAR…

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan, İsias yargı sürecinin, Kıbrıs Türk Barolar Birliği’nin isteği ve ailelerin vekaleti sonucunda Türkiye Barolar Birliği'nden kendisinin de içinde yer aldığı 6 kişilik avukat ekibi tarafından yürütüldüğünü belirterek, İsias Otel Davası ile ilgili aralarında otel sahibinin de bulunduğu 5 kişinin tutuklandığını ifade etti.

1990'DA APARTMAN OLARAK YAPILANDIRILDI, OTELE ÇEVRİLDİ

Sağkan, İsias Otel’in 1990 yılında apartman olarak yapılandırılan bir yapı olduğunu, daha sonra bir iş kazası nedeniyle uzun yıllar inşaatının durduğunu, daha sonra apartmandan vazgeçilerek otel şekline çevrildiğini, buna ilişkin olarak yan taraftaki binanın otoparkını ortak olarak kullanmak suretiyle otel yapısı olarak hayata geçirildiğinin görüldüğünü anlattı.

OTELİN İMALATI SORUŞTURULUYOR

Soruşturmanın şu anda otelin imalatı ile ilgili yürütüldüğünü, Başsavcılığın elinde şu anda 7 bin 500-10 bin sayfa arası döküman bulunduğunu kaydeden Sağkan, İstanbul Teknik Üniversitesi’nin bilirkişi raporunun, imalat ve kamu denetimi noktasında hukuka aykırılık olup olmadığı konusunda bir çerçeve çizeceğini ifade etti.

İSİAS DAVASINDA GİZLİLİK KARARI YOK

İsias Davası’nda gizlilik kararı olmadığını belirten Erinç Sağkan, gizlilik kararı alınmasının sürecin şeffaf yürütülemeyeceği anlamına gelmediğini, davaların gereği olarak da gizlilik kararı alınabileceğini söyledi.

İSİAS AYRI DAVA

Sağkan, "İsias davasının çatı davadan ayrılması" gibi bir durumun olmadığını, hukukta "çatı dava" diye bir dava olmadığını, her enkazın ayrı bir suç mahalli ve ayrı dava konusu olduğunu kaydetti.

SORUŞTURMA SÜRECİ TAHMİNEN 2 AYA KADAR TAMAMLANIR

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Sağkan, İsias Otel ile ilgili soruşturma sürecinin 2 aya kadar tamamlanmasını tahmin ettiklerini ancak kovuşturma süresinin daha uzun süreceğini belirtti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam