DOLAR 32,5767 0.01%
EURO 34,9138 0.04%
GBP 40,6008 0.09%
ALTIN 2.433,970,18
BITCOIN 2168051-0,45%
İsias Otel soruşturması TBMM’nin gündeminde

İsias Otel soruşturması TBMM’nin gündeminde

ABONE OL
15 Mart 2023 21:45
İsias Otel soruşturması TBMM’nin gündeminde
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

6 Şubat'ta Türkiye'de gerçekleşen Kahramanmaraş merkezli depremde Adıyaman'daki İsias Otel enkazında 35 KKTC vatandaşı hayatını kaybetmişti.

MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş İsias Otel sürecini Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) kürsüsüne taşıdı.

Adıyaman’daki depremde hayatını kaybeden canların dava sürecini, diğer davalarda olduğu gibi yakından takip ettiğini ifade eden MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden gelen canlarımızın rahmetli olduğu otelle ilgili soruşturmanın çatı davadan ayrı şekilde yürütülmesi kararı alındı” dedi.

Deprem bölgesinde açılan davaların takipçisi olduklarını belirten milletvekili Erbaş, TBMM’de yaptığı konuşmada “Deprem bölgelerinde yapılacak soruşturmaların yanı sıra diğer davalarda olduğu gibi Adıyaman’da yıkılan ve evlatlarımıza mezar olan binanın dava süreçlerinin de yakından takipçisi olacağımızı söylemiştim. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden gelen canlarımızın rahmetli olduğu otelle ilgili soruşturmanın çatı davadan ayrı şekilde yürütülmesi kararı alındı.” diye konuştu.

Türk adaletinin hassasiyetine ve vereceği adil kararlara güvendiklerini kaydeden Erbaş “Yaşanan acıları ve vicdanları bir nebze olsun ferahlatacak her gelişmenin sonuna kadar takipçisi olacağımızı bir kez daha vurgulamak istiyorum. Rabbim bir daha böyle acılar yaşatmasın, geride kalanlara dayanma gücü versin. Depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, büyük Türk milletine sabırlar ve başsağlığı diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler sırasında Türk Maarif Koleji Yıldız Kız ve Erkek Voleybol kafilelerinin konakladığı Adıyaman'daki İsias Hotel yıkılmıştı.

Oteldeki 39 kişilik kafileden, 3 veli ve 1 öğretmen kendi imkanlarıyla enkazdan sağ kurtulurken, 24 öğrenci, 3 öğretmen ve 8 veli olmak üzere 35 kişi yaşamını yitirmişti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam