DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
GBP 40,6534 0.01%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20580833,24%
“İsias” komitesinin Ankara izlenimleri: Bize verilen mesaj, ihmali olanın bedelini ödeyeceği yönünde
  • Yeni Bakış Gazetesi
  • KIBRIS
  • “İsias” komitesinin Ankara izlenimleri: Bize verilen mesaj, ihmali olanın bedelini ödeyeceği yönünde

“İsias” komitesinin Ankara izlenimleri: Bize verilen mesaj, ihmali olanın bedelini ödeyeceği yönünde

ABONE OL
5 Nisan 2023 07:10
“İsias” komitesinin Ankara izlenimleri: Bize verilen mesaj, ihmali olanın bedelini ödeyeceği yönünde
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Cumhuriyet Meclisi Depremle İlgili Hukuki Ve Adli Sürecin İzlenmesine İlişkin Oluşturulan Geçici Ve Özel Komite Başkanı Oğuzhan Hasipoğlu ve Komite Başkan Yardımcısı Talat Ongun, başkent Ankara'da basın toplantısı düzenledi.

Hasipoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Deprem Komitesi Başkanı Veysel Eroğlu ve TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile bir araya geldiklerini anlattı.

Görüşmelerde devam eden soruşturmaya ilişkin görüş alışverişinde bulunduklarını aktaran Hasipoğlu, "Meselelerin tüm olgularına vakıf olduklarını anladık. Bu da demektir ki, Türkiye Cumhuriyeti'nin siyasileri, yetkilileri bizim dosyalarımıza gerekli ehemmiyeti göstermektedir." dedi.

"ADIYAMAN, HATAY VE OSMANİYE'DE VALİ VE SAVCILARLA GÖRÜŞECEĞİZ"

Hasipoğlu, ziyaret kapsamında Adıyaman, Hatay ve Osmaniye'ye gideceklerini ve valiler ile savcılarla görüşeceklerini belirterek, "Tüm olanakların seferber edileceğini ve her türlü bilgi akışının sağlanacağını bize ifade etmiştir. Yapmış olduğumuz bakanlık ve komisyonlarla ilgili görüşmelerde şu ana kadar, Türkiye Cumhuriyeti'nde 1600 soruşturmanın olduğunu, 350 tutuklamanın gerçekleştirildiğini öğrenmiş bulunmaktayız. Her soruşturmayla ilgili de bir hedef süre uygulaması olduğunu, yani soruşturmalarla ilgili belirli bir süreye geldikten sonra belli sürelerin olacağını öğrenmiş bulunmaktayız." diye konuştu.

Deprem sırasında yıkılan İsias Oteli meselesinin daha hızlı ilerlediğini ve 5 tutuklu ile 1 yakalamanın olduğunu belirten Oğuzhan Hasipoğlu, olayın hemen ardından demir karot örnekleri alındığını ifade etti.

Hasipoğlu, yakın zamanda TBMM'deki deprem komitesinin depremle ilgili raporunu açıklayacağı haberini aldığını söyleyerek, Kıbrıs'ın da fay hattı üzerinde yer aldığını ve bu bağlamda söz konusu raporda Kıbrıs ile ilgili hususlara da yer verileceğini aktardı.

"DELİL ALINMADAN HİÇBİR ENKAZ KALDIRILMADI"

Delil alınmadan hiçbir enkazın kaldırılmadığı ve KKTC vatandaşlarıyla ilgili meselelerde de gerekli çalışmaların yapıldığı bilgisini aldıklarını kaydeden Hasipoğlu, doğal hakim ilkesi gereği her davanın meydana geldiği bölge mahkemelerinde yürütüleceğini belirtti.

Oğuzhan Hasipoğlu, hiçbir dosyada gizlilik kararının bulunmadığına dikkati çekerek, otellerde ve öğretmenevinde hayatını kaybeden KKTC vatandaşlarının tamamının vekaletinin dosyaya girdiğini, dolayısıyla bir gizlilik kararının söz konusu olmadığını vurguladı.

"49 KKTC'Lİ KAHRAMANMARAŞ MERKEZLİ DEPREMLERDE HAYATINI KAYBETTİ"

KKTC'li 35 kişinin hayatını kaybettiği Adıyaman'daki İsias Otel dahil diğer otel ve öğretmenevlerine ilişkin ceza soruşturmasının başlatıldığını aktaran Hasipoğlu, toplam 49 KKTC'li vatandaşın Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybettiğini bildirdi.

Oğuzhan Hasipoğlu, Kırıkhan Öğretmenevi soruşturmasıyla ilgili müteahhit Yılmaz Yıldız'ın tutuklandığını ve enkazdan numuneler alındığını, Hatay'daki Saray Otel'in ise tam olarak yıkılmadığı ve yan yatması sebebiyle henüz numune alınmadığını ifade ederek, kontrollü yıkım esnasında numune alınacağını aktardı.

"ÖZETLE BİZE VERİLEN MESAJ, KİM İHMALDE BULUNMUŞSA BUNUN DA BEDELİNİ ÖDEYECEĞİ YÖNÜNDEDİR"

Türkiye Cumhuriyeti'nin yargısına ve adaletine güvendiklerini belirten Hasipoğlu, "Özetle bize verilen mesaj, kim ihmalde bulunmuşsa bunun da bedelini ödeyeceği yönündedir." ifadelerini kullandı.

"YENİDEN ZİYARETLER GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ"

Komite Başkan Yardımcısı Ongun ise Türkiye'de çalışmalarını yürüten komitenin Meclis'te temsil edilen tüm siyasi parti temsilcilerinden oluşturulduğunu vurgulayarak, siyasi partilerin perspektifinin dışında bir komite kurulduğuna işaret etti.

Kurumsal istişarelerin önemine vurgu yapan Ongun, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kurumsal iş birliğinin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Meclisi'nin de tüm yaşamını kaybeden yurttaşlarımızın haklarının takipçisi olmasıyla ilgili olarak da ilgili mesajı kurumsal anlamda verebilmiş olduğumuzu düşünüyorum. Bundan sonraki süreçte takip edilmesi gereken bir çok husus var. Bu anlamda da çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Gerektiğinde yeni temaslar kurmak için yeniden Türkiye Cumhuriyeti'ne ziyaretlerimizi de gerçekleştireceğiz."

Ongun, hayatını kaybeden KKTC vatandaşlarının haklarının takipçisi olacaklarını dile getirerek, hem Türkiye hem de KKTC halkına başsağlığı diledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam