DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
GBP 40,7959 -0.56%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2051851-1,86%
İmamoğlu’ndan ‘Yarısı bizden’ göndermesi: Akılları başına geldi

İmamoğlu’ndan ‘Yarısı bizden’ göndermesi: Akılları başına geldi

İmamoğlu’ndan ‘Yarısı bizden’ göndermesi: Akılları başına geldi - İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 'İstanbul'da uyguladığımız modeli şu anda hükümet kopyaladı ve uyguluyor. Bu kötü bir şey değil. Biraz geç oldu ama en azından akılları başına geldi' diye konuştu.

ABONE OL
28 Nisan 2023 18:57
İmamoğlu’ndan ‘Yarısı bizden’ göndermesi: Akılları başına geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

İmamoğlu’ndan ‘Yarısı bizden’ göndermesi: Akılları başına geldi

İBB başkanı Ekrem İmamoğlu Bağcılar’da ‘KİPTAŞ Bağcılar Kiraz Evler’ projesinin anahtar teslimi törenine katıldı. İmamoğlu’na CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da eşlik etti.

“DOĞRU VE SAĞLIKLI BİR MODELLE YAYGINLAŞACAK”

Burada konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı:

*14 Mayıs’tan, seçimden hemen sonra kentsel dönüşüm bütün Türkiye’ye doğru ve sağlıklı bir modelle yaygınlaşacak. İstanbul’da geliştirdiğimiz modeli bütün ülkede uygulayacağız.

*O kadar doğru bir model ki şimdiden İstanbul’da uyguladığımız bu modeli şu anda hükümet kopyaladı ve uyguluyor. Bu kötü bir şey değil.

*Hükümetin kopyalayıp uyguladığı bu modelin aslında biz ilk yaptığımızda, onlar bizi internet sitesi üzerinden “İstanbul yenileniyor” mekanizması kurdunuz diye aşağı çekmeye çalıştıklarında gelin siz de uygulayın demiştik.

*Biraz geç oldu ama en azından akılları başına geldi. Dolayısıyla yeter ki doğru kopyalansın, doğru uygulansın, hiç önemli değil.

“3 GÜNDE YIKILMASI PLANAN BİNA 8 SAATE YIKILDI”

*Ne yapacağımızı, nasıl yapacağımızı çok iyi biliyoruz. Uzlaşma, tahliye yapım dahil tüm süreçleri ‘İstanbul Yenileniyor’ modeliyle yürütülen ve bugün hak sahiplerine anahtarlarını teslim edeceğimiz Bağcılar Kiraz Evler Projesi bu işi çok iyi bildiğimizin ve doğru yaptığımızın net olarak göstergesidir. Bakın burada binaların hepsinin yıkımını yaptık.

*253 konut. Burası, 1992 yılında inşa edilmiş As Fatih Kent Sitesi. Eski site 2017 yılında riskli yapı ilan ediliyor. Sitede yaşayanlar, çok uzun süre dönüşüm için çare aradılar.

*Dayanıksız bloklarda korku içinde yaşadılar. Sonuçta 2020’de ki yine bizim teşvikimizle üçte iki çoğunluğu sağladılar.

*Geldiler, Kiptaş’a başvurdular. KİPTAŞ örnek proje için çalışmalara başladı ve mimari projesini de site sakinleriyle paylaşıp onların beğenilerine de sunuldu.

*Nisan 2021’de yani tam 2 yıl önce buranın yıkımını başlattığımızda arkadaşlarım 3 günde yıkılmasını planlamıştı ama tam 8 saatte yıkıldı.

*O kadar kötü koşullarda olan bir binaydı. Bugün de burayı teslim ediyoruz. Bir örnek verelim. İstanbul’da bugün kampanya yapan aklın örneğini; TOKİ Tuzla’da 3 buçuk yılda 508 adet konutun yalnızca temelini atabildi şu ana kadar.

*Onun için ben arkadaşlarıma hep söyledim. Havaya bakıp iş yapmayacaksınız. Vatandaşla konuştuğunuz her işi zamanında teslim edeceksiniz.

*Onun için ben buradan KİPTAŞ’ın emek veren bütün çalışanlarına, buradaki yüklenici kardeşlerime, onların çalışanlarına, genel müdürüne, yönetimine yürekten teşekkür ediyorum.

Ekrem İmamoğlu’nun konuşması sonrası, 253 konut ve 1 kreşten oluşan projenin, anahtar teslimlerinin bir kısmı sahnede gerçekleştirildi. Tören sonunda, İmamoğlu alandan ayrıldı. (DHA)

İmamoğlu: Benim sesimi kimse kısamazİlginizi Çekebilirİmamoğlu: Benim sesimi kimse kısamaz

Günün Trend Videosu

Daha fazla göster Altay CHP Ekrem İmamoğlu Engin Altay Hükümet İBB internet istanbul Türkiye Yeter

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam