DOLAR 32,4401 0.02%
EURO 34,7005 -0.34%
GBP 40,6306 -0.5%
ALTIN 2.392,70-1,73
BITCOIN 1972340-3,24%
İmamoğlu: Kimse kimsenin inancını yarıştıramaz, aşağılayamaz

İmamoğlu: Kimse kimsenin inancını yarıştıramaz, aşağılayamaz

İmamoğlu: Kimse kimsenin inancını yarıştıramaz, aşağılayamaz - İBB Başkanı ve Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu’nun Şirinevler Meydanı’nda yapmak istediği inceleme gezisi, vatandaşların yoğun ilgisi nedeniyle mitinge dönüştü.

ABONE OL
23 Mayıs 2023 11:40
İmamoğlu: Kimse kimsenin inancını yarıştıramaz, aşağılayamaz
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

İmamoğlu: Kimse kimsenin inancını yarıştıramaz, aşağılayamaz

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu,  Bahçelievler Kocasinan Stat inşaatında incelemeler yaptı.

Şirinevler Muhtarı İbrahim Güzel’i makamında ziyaret eden İmamoğlu, vatandaşların yoğun ilgisi altında Şirinevler Meydanı’na geçti.

İBB’nin meydandaki çalışmaları hakkında bilgi alan İmamoğlu, burada da vatandaşların sevgi gösterileriyle karşılaştı.

İmamoğlu, meydanda çiçekçilik yapan bir esnafın verdiği çiçekleri, çevresinde bulunan kadınlara dağıttı.

İmamoğlu’nun meydan inceleme gezisi, vatandaşların yoğun ilgisi nedeniyle bir anda mini mitinge dönüştü.

“YARIŞTIRAMAZ, AŞAĞILAYAMAZ”

Yüksek bir noktaya çıkarak vatandaşlara hitap eden İmamoğlu, Şirinevler’in bu yaz yeni çehresine kavuşacağı müjdesini verdi.

Siyasetin bir araç, parti işinin bir araç olduğunu, esas işin memlekete hizmet olduğunu vurgulayan İmamoğlu şunları söyledi:

*Partilerin, yöneticilerin kutsallaştırılmadan memleketin kutsallaştırılması gerek. İnsanların kutsalları üzerinden, insanların değerleri üzerinden, inançları üzerinden, insanların milli değerleri üzerinden, siyasete alet edilmeden, hiç kimsenin inancına, hiç kimsenin milli bilincine ya da milli inanışına ya da milli duygularına hiç kimse yarış koyamaz, yarıştıramaz, aşağılayamaz.

*Herkes bu konuda eşittir. Ve bizim 1000 yılı aşkındır bir devlet anlayışımız vardır bu topraklarda. Ve bunlar nice deneyimler elde etmiştir. En önemli deneyim de şudur: Milli birlik ve beraberlik deneyimidir.

*Bunun son sınavı, Kurtuluş Savaşı’yla verilmiştir. Bizim sınırlarımız vardır. Bir karışına hiç kimse zeval getiremez. Bir karışına bile. Ve Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi; ‘Hattı müdafaa değil, sathı müdafaa vardır.’ Bunun anlamı şudur: Bu memlekette yaşayan 86 milyon insanımız, vatanseverdir.

*86 milyon insanımız eşittir. İnanışı ne olursa olsun, etnik kökeni ne olursa olsun, bu kardeşliğe ve milli birliğe, hep birlikte yaptığımız hizmetlerle katkı sunarız ama İstanbul Belediye Başkanı olarak ama başka bir makamda.

*Dolayısıyla kendi siyasi bekasını değil, milletin geleceğini önüne koyarak bu duygularla hareket eden, bu memlekete daha çok kazandırır. Ben bu kazanımın yanındayım. Onun için Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanındayım.

“BENİM TEK MAKAMIM VAR, O DA MİLLETİN GÖNLÜDÜR”

*Her gün bir ilçede duygularımızı, hizmetlerimizi, yaptıklarımızı, yapacaklarımızı, yapamadıklarımızı da anlatıp, insanlarımızla dertleşeceğim. Benim koltuğum yok. Benim makamım yok. Benim makamım, milletin makamı.

*Onların bana vekil ettiği ve emanet ettiği bir makamdır. Benim tek makamım var, o da milletin gönlüdür. Oradan hayatım boyunca çıkmayacağım.

*Allah, memleketimizi korusun. Allah, milletimizi korusun; kötü dilden, iftiradan, yalandan, dolandan korusun. Bu kadar söylüyorum. Hepinizi sevgiyle, saygıyla kucaklıyorum. Her şey çok güzel olacak.

İmamoğlu’nun Bahçelievler turu, Çobançeşme semt pazarına yaptığı ziyaretle son buldu.

Günün Trend Videosu

Daha fazla göster Atatürk Bahçelievler Cumhurbaşkanı Ekrem İmamoğlu İBB istanbul Kemal Kılıçdaroğlu Kocasinan Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk Nice

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam