DOLAR 32,2532 -0.08%
EURO 35,1361 0.05%
GBP 40,9090 -0.13%
ALTIN 2.465,34-0,03
BITCOIN 2119092-0,37%

İlk etkinlik ABD’de, ikinci etkinlik Trodos’ta

ABONE OL
21 Şubat 2017 11:46
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Kıbrıslı Türk ve Rum gençlerini aynı çatı altında buluşturmak üzere bu yıl 2 karma etkinlik düzenleyen Kıbrıs Arkadaşlık Programı’na son başvuru tarihinin 26 Şubat olduğu açıklandı. İlki ABD’de, ikincisi Trodos’ta olacak etkinliklere başvuru yaşının 15 ile 18 yaş arasında olduğu, gençlerin sadece Amerika’daki programa veya sadece Trodos’daki kampa veya her ikisine birden başvurabilecekleri bildirildi.  Başvuru yapacak gençlerin son sınıfta olmamaları ve anne veya babalarından en az birinin Kıbrıslı olması gerektiği de belirtildi.

ABD’de ailelerin yanında kalacaklar

Konuyla ilgili yazılı açıklamayı CFP Baş Koordinatörü Simge Kahvecioğlu Zekican yaptı. 
Buna göre, iki toplumlu barış projesi olan ve 9’uncu yılına giren Kıbrıs Arkadaşlık Programı (The Cyprus Friendship Programme –CFP) kapsamında 64 Kıbrıslı Türk ve Rum genç Amerika’da aileler yanında bir ay geçirecek. Müracaat edecek gençler, ilk puanlamadan sonra mülakata alınacak ve kazananlar bir ay süre ile ABD’de misafir edilecek, İkinci etkinlik Tordos’ta, iki toplumlu kamp şeklinde olacak.

Zekican: Amaç iki toplumun gençleri arasında arkadaşlık ve güven yaratmak
CFP’nin Kıbrıs’ın gençleri ve aileleri için tamamen gönüllülük esasına dayalı, iki toplumlu barış projesi olduğunu kaydederek, başvuru şartlarıyla ilgili şu bilgileri verdi:
“Amaç iki toplumun gençleri arasında arkadaşlık ve güven ilişkileri yaratmak ve önyargının yerini umudun almasını sağlamaktır. İki toplumlu bir Kıbrıslı koordinatörler takımının; iki toplumdan eşit sayıda genç seçmelerinin ardından, gençler diğer toplumdan çok iyi bir arkadaşlık kurabileceklerine inandıkları hemcinslerinden bir kişi seçerek ikili ekip oluşturacak… Kızlar ayrı ekipler, erkekler ayrı ekipler oluşturmaktadır. Her ekip aracılığıyla, bu gençlerin aileleri de bir araya gelmekte ve barış çabalarının etkisini artırmaktadır. 

Başvurabilecek gençlerin 15 ile 18 yaş arası olmaları, son sınıfta olmamaları ve anne veya babalarından en az birinin Kıbrıslı olması gerekmektedir.

Bilgilere ve belgelere internet sitesinden ulaşılabilir

Simge Kahvecioğlu Zekican’ın verdiği bilgiye göre, konuyla ilgili belgelere ve başvuru formlarına “www.cyprusfriendship.org” sitesinden ulaşılabilir. 
CFP’ye başvurmakla ilgilenen tüm aileler ve gençler daha fazla bilgi alabilmek için 05428564828 numaralı telefonu arayabilirler.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam