DOLAR 32,3485 0.29%
EURO 35,1416 -0.01%
GBP 40,8518 -0.4%
ALTIN 2.307,601,33
BITCOIN 22861482,59%
İki kalfadan eczacıya şizofreni ilacıyla korkunç tuzak 

İki kalfadan eczacıya şizofreni ilacıyla korkunç tuzak 

İki kalfadan eczacıya şizofreni ilacıyla korkunç tuzak  - Eczacı Büşra Akdoğan, iki kalfası tarafından korkunç bir tuzağa düşürüldü. Aylarca yiyecek ve içeceklerine şizofreni tedavisinde kullanılan nörolojik ilaçlar koyulan Akdoğan'ın sağlığı bozuldu. Akdoğan, ilaçlar nedeniyle yaptığı trafik kazasında ise 4 yaşındaki oğlunu kaybetti. Aylar sonra eczane mutfağında bulduğu etiketsiz ilaç şişesi sayesinde olayın farkına varan Akdoğan, iki kalfadan şikayetçi oldu. Tutuklanan kalfa Süleyman Özçelik ve yardımcısı Muaz İslam Bozdoğan hakkından dava açıldı.

ABONE OL
16 Mart 2023 09:10
İki kalfadan eczacıya şizofreni ilacıyla korkunç tuzak 
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

İki kalfadan eczacıya şizofreni ilacıyla korkunç tuzak 

Ankara’da 20 Aralık 2020’de yaptığı trafik kazasında yaralanan ve 4 yaşındaki oğlu Ahmet Nazif Yıldız’ı da kaybeden eczacı Büşra Akdoğan, yanında çalışan kalfa Süleyman Özçelik ve yardımcısı Muaz İslam Bozdoğan’ın yiyecek ve içeceklerine gizlice ilaç kattıklarını ve bu nedenle trafik kazası geçirdiğini iddia ederek şikayetçi oldu.

Şikayet üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma sonrası eczacı kalfası Süleyman Özçelik ve yardımcısı Muaz İslam Bozdoğan hakkında iddianame düzenlendi.

‘ECZANEYE GİDEMEZ HALE GELDİ’

İddianamede yer alan bilgilere göre; Süleyman Özçelik, 2019 yılında kalfa olarak işe başladı. Özçelikin işe başlamasından 6 ay sonra eczacı Büşra Akdoğan; algıda bozukluk, tikler, titreme, kasılma, sersemlik ve uyku hali gibi sorunlar yaşamaya başladı.

Hastaneye giden eczacı kadın, önce gizli şeker hastalığı şüphesiyle tedavi gördü. Şikayetleri kesilmeyince mide ameliyatı olan kadın, psikolojik tedaviye ve alternatif tıp yöntemlerine de başvurdu; ancak sonuç alamadı.

Büşra Akdoğan, yaşadığı belirtiler nedeniyle eczaneye gidemez hale gelince kardeşi işin başına geçti. Bir süre sonra aynı belirtileri bu kez de kardeşi yaşamaya başladı.

1,5 ay boyunca hastaneye giden kardeşi de çözüm bulamadı. Yaşadığı sıkıntılar nedeniyle eczaneye gidemeyen kadın, kalfa yardımcısı Muaz İslam Bozdoğan’ın tavsiyesi üzerine, mali konuları kalfa Süleyman Özçelik’e devretti.

MUHASEBECİ DE AYNI SORUNLARI YAŞADI

Büşra Akdoğan, eczanenin çok iş yapmasına rağmen bu süreçte zarar ettiğini görünce bir muhasebeci ile anlaştı. Ancak bir süre sonra muhasebeci de aynı sorunları yaşamaya başladı. Bu arada eczanede gribal enfeksiyon için kullanılan bazı ilaçların çok fazla olduğunu fark eden Büşra Akdoğan, yaptığı araştırma sonucu kendisinden habersiz bazı ilaçların usulsüz alım satımının yapıldığını, kalfa ve yardımcısının bu ilaçları bazı hastalara reçete ederek menfaat temin ettiklerini fark etti.

KAZA YAPTI, OĞLUNU KAYBETTİ

Eczanesinde olanları anlamaya çalışan Büşra Akdoğan, Aralık 2020’de aracıyla evine giderken yaşadığı ani dalgınlık ve uyku hali nedeniyle duvara çarparak takla attı. Kazada Büşra Akdoğan’ın 4 yaşındaki oğlu da hayatını kaybetti.

Büşra Akdoğan, kazadan 7 ay sonra eczanenin mutfağındaki dolapta, etiketi sökülmüş ve arka tarafa saklanmış halde bulduğu şişenin, ‘Nörodol’ isimli ve şizofreni tedavisinde kullanılan ilaç olduğunu anladı; kendisine ilaç verildiğinden şüphelenince de savcılığa başvurdu.

Muaz İslam Bozdoğan

KALFA VE YARDIMCISI TUTUKLANDI

Şikayet üzerine başlatılan soruşturma kapsamında kalfa Süleyman Özçelik ve yardımcısı Muaz İslam Bozdoğan, gözaltına alındıktan sonra tutuklandı. Savcılık, eczacı, kardeşi ve muhasebeciden aldığı örnekleri Adli Tıp Kurumu’na göndererek, rapor aldırdı.

Raporda bu kişilerde antipsikotik ilaç bileşenleri tespit edildiği belirtildi. Raporda, bu ilaç bileşenlerinin şizofreni gibi ağır psikotik hastalıkların tedavisinde kullanılan maddeler olduğu, yan etkileri arasında da titreme, yavaş hareketler, dengesiz yürüme, uykulu hissetme, baş dönmesi, sersemlik ve bulanık görme gibi durumlar oluşabileceği kaydedildi.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET TALEBİ

İddianamede; yapılan inceleme sonrası Süleyman Özçelik ve yardımcısı Muaz İslam Bozdoğan’ın usulsüz ilaç alım satımı yapıp, SGK’yı zarara uğratarak ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçunu da işledikleri, eczacıya gizlice ilaç vererek kendileri üzerindeki denetim imkanını ortadan kaldırdıklarını ve bu sayede de 1 milyon 700 bin lira haksız menfaat temin ettikleri belirtildi.

İddianamede ayrıca Özçelik ve Bozdağan’ın bu 2 suçun yanı sıra Büşra Akdoğan’ın yiyecek ve içeceklerine kattıkları ilaç nedeniyle kaza yapmasına neden olarak çocuğunun hayatını kaybetmesine sebebiyet verdikleri için ‘olası kasıtla çocuğu kasten öldürmek’ suçunu da işledikleri kaydedildi.

İddianamede, Özçelik ve Bozdoğan’ın 3 suçtan ağırlaştırılmış müebbet ve 13 yıldan 25 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi.

‘İNŞALLAH HAK ETTİKLERİ CEZAYI ALIRLAR’

Büşra Akdoğan, şüphelileri işe aldıktan 5-6 ay sonra sağlık sorunları yaşamaya başladığını söyleyerek şunları anlattı:

“Hastalığım 4 sene boyunca devam etti. Bu sırada da maddi sıkıntılar yaşadığım için eczanemin yerini değiştirdim. 2020 yılında bir trafik kazası geçirdim. Oğlumu da o kazada kaybettim.

Oğlumun cenazesindeyken işe aldığım şahıslardan birinin ev aldığını öğrendim. Bu insanların, yaşadığım maddi sıkıntılara sebep olduğunu düşündüm. Bu şüpheden 6-7 sonra ay nasıl para kaçırdıklarını buldum ve işten çıkardım.

Eczanede bana gizlice verilen ilaçları saklanmış halde buldum. Bana verilen ilaç şizofreni tedavisinde kullanılıyor. Yemeklerime katıyorlarmış. Daha sonra yaptırdığımız testte de ilaç kullandığım ortaya çıktı. 3-4 milyon liralık zararım var.

Yanımda 5 sene çalıştı. 5 sene boyunca bunları yapmışlar. 5-6 ay bu işi nasıl yaptıklarını bulmakla uğraştık. İnşallah hak ettikleri cezayı bulurlar”

‘İLACIN RENGİ, KOKUSU, TADI YOK…’

Büşra Akdoğan’ın kardeşi ve avukatı olan Buğra Akdoğan ise şunları kaydetti:

“O dönem yaşanan şeyin tarifi yok. Asıl amaç, burayı dolandırarak kendi menfaatleri doğrultusunda kendilerine ev, araba tarzı gelirler sağlamak. Burada bir ailenin yıkımı söz konusu.

Bu 4 yıllık süreçte mağdur birçok trafik kazasına karıştı ve yaptığı en büyük kazasında kendisinin evladı ve benim de yeğenim bu kazada vefat etti.

Önce ailemizle ilgili kalıtsal bir rahatsızlık olduğunu düşünmüştük. Şu an sanık durumundalar ve tutuklular. Süreci titizlikle takip ediyoruz.

İlacın rengi, kokusu ve tadı yok. Bir insanın bunu algılaması mümkün değil. Birçok şekilde bize bu ilacı vermişler. Kardeşimin de her gün önüne suyunu getiriyorlarmış” (DHA)

15 yaşındaki kız çocuğuna iğrenç tuzak! Kameraya kaydedip...İlginizi Çekebilir15 yaşındaki kız çocuğuna iğrenç tuzak! Kameraya kaydedip…Okul müdürlerinden liseli kıza iğrenç tuzakİlginizi ÇekebilirOkul müdürlerinden liseli kıza iğrenç tuzakUkrayna: Rusya'nın Herson'dan çekilme sinyali tuzak olabilirİlginizi ÇekebilirUkrayna: Rusya'nın Herson'dan çekilme sinyali tuzak olabilir

Günün Trend Videosu

Daha fazla göster

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam