DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
GBP 40,7959 -0.56%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20694541,40%
İki çete daha çökertildi, yüzlerce banka hesabına el koyuldu

İki çete daha çökertildi, yüzlerce banka hesabına el koyuldu

İki çete daha çökertildi, yüzlerce banka hesabına el koyuldu - Çeşitli yöntemlerle vatandaşları dolandırdıkları tespit edilen iki çete daha çökertildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın detaylarını paylaştığı 'Kafes' operasyonları kapsamında çökertilen 'Uzuner' ve 'Pelit' çetelerine ait yüzlerce banka hesabına da el koyuldu...

ABONE OL
16 Ekim 2023 08:35
İki çete daha çökertildi, yüzlerce banka hesabına el koyuldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Habip ATAMİsmail AKDUMAN

Jandarma Genel Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde, Sinop Jandarma Komutanlığı’nca liderliğini Necati Kerim Uzuner’in yaptığı ve 8 yöneticisi bulunan ‘Uzuner Çetesi’ne yönelik operasyon düzenlendi.

14 şüpheliyi yakalamak için Sinop, Trabzon ve İstanbul olmak üzere 3 ilde eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Gözaltına alınan 14 şüpheliden 13’ü tutuklandı, 1’i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

153 BANKA HESABINA EL KONULDU 

Vatandaşları bankaların müşteri hizmetleri numarasına benzer numaralardan arayan çete üyelerinin, kendilerini müşteri temsilcisi gibi tanıtarak dolandıkları, elde ettikleri paraları ise kripto paraya çevirdikleri tespit edildi. 40 milyon TL tutarında işlem hacmi olduğu tespit edilen 8 şüpheliye ait toplam 153 banka hesabına mahkemece el konuldu.

ORMANDA KESİM YAPIP, AÇTIKLARI ARAZİLERİ SATMIŞLAR

İstanbul Jandarma Komutanlığı’nca ‘Pelit Çetesi’ olarak bilinen, liderliğini Rıfat Albayrak’ın yaptığı organize suç örgütü üyelerine yönelik de operasyon düzenlendi. Ormanda kesim yaparak açtıkları arazileri usulsüz şekilde düzenlenen belgelerle vatandaşlara satarak, ‘rüşvet’, ‘nitelikli dolandırıcılık’ ve ‘Orman Kanunu’na muhalefet’ suçlarını örgütlü olarak işlediği tespit edilen 25 şüpheliye eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.

PARALARI ALTIN VE DÖVİZE ÇEVİRMİŞLER

Tamamı yakalanan şüphelilerin adli işlemlerinin sürdüğü bildirildi. Operasyonlarda 15 ruhsatsız tabanca, suçtan elde edildiği değerlendirilen çok sayıda altın, yüksek miktarda döviz ve para ele geçirildi.

Operasyonları düzenleyen görevlileri tebrik eden Yerlikaya, “Allah ayağınıza taş değdirmesin. Aziz milletimizin duaları sizlerle. Çetelerin çetelesini tutuyoruz. Hiçbiri yüce Türk adaletinden kaçamayacak” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam