DOLAR 32,2750 -0.04%
EURO 35,1008 -0.07%
GBP 40,8888 -0.16%
ALTIN 2.467,550,07
BITCOIN 2105516-1,01%

İçiciden, satıcıya ulaşıldı

ABONE OL
27 Ağustos 2017 08:18
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Evrim KAMALI

Lefkoşa’da devriye gezen polis ekipleri hareketlerinden şüphelendiği zanlılar Mahmut İbrahim Benzer ve Mehmet Fatih Özkan’ı durdurup üzerlerinde yaptığı aramada uyuşturucu madde tespit etti. Tutuklanan zanlılar ile zanlılara uyuşturucuyu sattığı tespit edilen zanlı M. F.D.’da tasarrufunda uyuşturucu madde tespit edilerek tutuklandı. Polis daha sonra zanlı Dündar’a da uyuşturucuyu sattığı tespit edilen ve Mağusa’da hotel odasında kalan zanlılar Bilal Çiftçi ve Ali Bulut’u tasarruflarındaki yüklü miktardaki uyuşturucu ile yakaladı. Tutuklanan 5 zanlıda tutukluluk süresi talebi ile dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren polis çavuşu Barış Duman olayla ilgili bulguları aktardı. Duman huzurda bulunan zanlılar Mahmut İbrahim Benzer ve Mehmet Fatih Özkan’ın 25 Ağustos tarihinde saat 12.30 sıralarında devriye gezen polis ekipleri tarafından Lefkoşa’da Dr. Fazıl Küçük Bulvarı üzerinde şüpheli tavırları nedeni ile durdurulan zanlıların üzerinde yapılan aramada yaklaşık 1 gram ağırlığında sentetik cannabinoit türü uyuşturucu madde tespit edildi. Tutuklanan zanlılar gönüllü ifade verip konu uyuşturucu maddeyi 2 ayni gün zanlı M. F. D.’dan aldıklarını itiraf etmeleri üzerine Dündar Girne’de kalmakta olduğu ikametgâhta tespit edilerek tutuklandı.

Polis çavuşu Barış Duman zanlı Dündar’ın huzurunda kalmakta olduğu evde yapılan aramada içerisinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğu düşünülen 1 adet sigara ile üzerinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğu düşünülen 1 adet hassas terazi bulunduğunu belirtti. Polis zanlının üzerinde yapılan aramada ise beyaz kâğıda sarılı yaklaşık yarım gram sentetik cannabinoit ile aracında yapılan aramada ise 1 adet içerisinde uyuşturucu madde olduğu düşünülen elle sarılmış sigara bulunduğunu söyledi. Polis Çavuşu Duman zanlı Dündar’dan izahat istendiğinde konu maddeleri 23 Ağustos tarihinde zanlı Bilal Çiftçi’den 5 gram olarak aldığını itiraf ettiğini belirtti.

 Polis akabinde zanlı Çiftçi’nin Mağusa’da kalmakta olduğu hotel odasında tespit edildiği ve konu oda içerisinde yapılan aramada farklı yerlerde zulalanmış yaklaşık 122 gram sentetik cannabinoit, 9 adet elle sarılmış içerisinde madde olduğu düşünülen sigara, 1 adet üzerinde kalıntı olan hassas terazi bulunduğunu söyledi. Polis ayrıca zanlı Çiftçi’nin üzerinde ise uyuşturucu madde satışından elde edildiği düşünülen 500 TL nakit paranın tespit edilerek emare yapıldığını aktardı. Polis çavuşu aynıca konu oda içerisinde zanlı ile birlikte kalan zanlı Ali Bulut’un da suça bağlantısı olduğu görülerek tutuklandığını belirtti. Polis zanlı Bilal Çiftçi’nin gönüllü ifade verdiğini ve konu uyuşturucu maddeyi 210 gram olarak Mağusa’da aranmakta olan bir kişinin yönlendirmesi ile bir trafik levhası altından aldığını ifade etti. Polis zanlının ifadesinde ayrıca konu maddenin bir kısmını zanlı Ali Bulut’a verdiğini, bir kısmını da sattığı itirafında bulunduğunu mahkemeye aktardı.

Polis çavuşu Duman meselenin çok ciddi olduğunu, aranan bir şahsın olduğunu ayrıca alınması gereken ifadeler ve kayıp olduğuna inanılan emareler bulunduğunu belirterek zanlıların tahkikatın selameti açısından 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Rauf Kürşad zanlılar aleyhine başlatılan soruşturmanın salimen yürütüle bilmesi için zanlıların ilk etap da 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam