DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
GBP 40,6534 0.01%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20744608,70%
İBB’nin elinden alındı, AKP’li belediyeye devredildi… Aileler isyan etti

İBB’nin elinden alındı, AKP’li belediyeye devredildi… Aileler isyan etti

İBB’nin elinden alındı, AKP’li belediyeye devredildi… Aileler isyan etti - İBB, elinden alınan engelli çocukların kullandığı Ümraniye’deki spor tesisini, mahkeme kararı gereği kapatarak AKP’li ilçe belediyesine devretti. Aileler, çocuklarının tedavisine büyük katkı sağlayan tesisi geri istediler.

ABONE OL
4 Temmuz 2023 15:10
İBB’nin elinden alındı, AKP’li belediyeye devredildi… Aileler isyan etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

2020 yılında çoğunluktaki AKP’li İBB meclis üyelerinin verdiği önergeyle, önceki dönemde AKP’li üst düzey isimlerin kaldığı Yeşilvadi Sitesi içindeki spor merkezi ve havuz, İBB’nin elinden alarak AKP’li Ümraniye Belediyesi’ne 10 yıllığına bedelsiz tahsis edilmişti.

Tahsis kararına CHP grubu “ret” vermiş, ardından karar İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından veto edilmişti.

Çoğunluktaki AKP-MHP grubu veto kararına direnince tahsis kararının iptali için İmamoğlu tarafından dava açılmıştı.

Bu süreç içinde yeni İBB yönetimi spor tesisini; otizmli ve down sendromlu çocukların kullandığı bir merkez haline getirdi.

2 yıl boyunca tesis engelli çocuklara hizmet etti. Geçtiğimiz günlerde ise tahsis kararına karşı açılan dava sonuçlandı ve mahkeme, spor merkezinin AKP’li Ümraniye Belediyesi’ne devredilmesine karar verdi.

İBB, mahkeme kararı gereği 3 Temmuz günü “İBB Yeşilvadi Engelli Bireyler Spor Tesisi”ni  kapatıp AKP’li ilçe belediyesine devretti.

AİLELER TEPKİLİ: TESİSİMİZİ GERİ İSTİYORUZ

İBB Meclisi CHP Grup Başkanvekili Tarık Balyalı ve İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan,  mağdur olan ailelerle birlikte İBB’nin elinden alınan tesiste basın açıklaması yaptı.

Engelli çocukların aileleri, ücretsiz yararlandıkları tesisin kapatılmasına tepki göstererek “İkinci evimizi elimizden aldılar. Yetkililer sesimizi  duysun, bize tesisimizi geri verin” dediler. Tesisin çocukların kişisel gelişimine büyük katlı sağladığını söyleyerek başka tesislerin engelli olduğu için çocuklarını kabul etmediğini vurguladılar.

“YANLIŞ SİYASETİN KURBANI OLDU”

CHP Grup Başkanvekili Tarık Balyalı da şöyle konuştu:

-3 gün öncesine kadar burası, özel çocuklarımızın spor yaptığı, sosyalleştiği bir alanken bugün ne yazık ki bir mahkeme kararı sonucunda Ümraniye Belediyesi’ne haksız bir biçimde  devretmek durumunda kaldık.

-Geçmiş dönemde bu sitede oturan bir avuç azınlığa, bir avuç AK Partiliye hizmet eden yani yılda 150-200 kişinin yararlandığı bir  spor tesisinden, yeni dönemin vizyonuyla birlikte özel çocuklarımızın yararlandığı, 1000’in üzerinde ailenin spor yapabildiği, sosyalleşebildiği bir alan yarattık.

-Ama ne yazık ki İstanbul’daki yanlış siyasetin kurbanı olarak da bugün bu tesisi kapatmak, devretmek durumunda kaldık.

-Süreci takip ediyoruz. Ümraniye Belediyesi’nin de biz nasıl başlattıysak devam ettirmesini istiyoruz. Bu çocukların spor yapabileceği, sosyalleşebileceği başka bir alan yok.

-Bu bizim için değil, çocuklarımız için önemli. Çünkü hepsi çok özeller. Ve bir öğretmen değişikliğinde ya da bir yer değişikliğinde bile çok ciddi travma yaşıyorlar. Siyaseti falan bir kenara bırakıyoruz. Önemli olan çocuklar.

-31 Mart ve 23 Haziran’da İstanbul’da seçimi kaybeden intikamcı anlayış ne yazık ki yaratmış oldukları o siyaset  atmosferinde bugün buna sebep oldular. Bundan gerçekten utanmaları gerekiyor” dedi.

ÜMRANİYE BELEDİYE BAŞKANI: AYNEN DEVAM EDECEK

Tesisin bundan sonra nasıl kullanılacağını bilmediklerini söyleyen Balyalı “Sadece dün Ümraniye Belediye Başkanı, Ümraniye Belediyesinde grubumuzu ziyaret ettiğinde buranın aynen devam edeceğini söylemiş. Ama şu an  burada Ümraniye Belediyesi’nden hiçbir temsilci yok. Hiç kimse, hiçbir memur yok. Hiçbir çalışan yok. Nasıl bir çalışma yapacaklarını merak ediyoruz” dedi.

Balyalı, yargı sürecinde ilk derece mahkemesinin özel bir yer olduğu için İBB’yi haklı bulduğunu ancak kararın istinafta bozulduğunu anlatarak “İntikamcı anlayış, İBB’nin bütün mallarını haraç mezat paylaşırken bütün bunlara sebep oldu. Ciddi bir akıl tutulmasıyla karşı karşıyayız. İstanbul’u 25  sene yöneten anlayışın; hangi anlayışla  yönettiğinin ve İstanbul’u kaybettikten sonra neler yaptıklarının en canlı, en net örneği işte burası. Şimdi bu anlayış sonucunda özel çocuklarımız ne yazık ki bu tesisten yararlanamaz hale geldiler” diye konuştu.

“SEÇİM RÖVANŞI”

İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özka şöyle konuştu:

-Vatandaşa kaplumbağa hızıyla işleyen yargı, maalesef AK Parti davacı olduğu zaman yıldırım hızıyla işliyor.

-Burada 31 Mart ve 23 Haziran’ın rövanşını görüyoruz. İlk defa  engellilere hizmet eden bir merkeze el konulmasını da anlamak mümkün değil. Engelli bireyler, kesinlikle siyasete alet edilmemeli. Bu alanın nasıl kullanılacağını öngöremiyoruz.

*Umarım kişisel kullanıma,  alanı terk etmezler. Burada özel eğitim veren hocalarımız var. Bu kadronun yeniden kurulması, Ümraniye Belediyesi bünyesinde yeniden faaliyete geçirilmesinin ciddi bir zaman alacağı kanaatindeyiz.

-Umarım velilerimiz ve öğrencilerimiz bu süreçten etkilenmezler. Engelli bireylerin kişisel gelişimi, bedensel gelişimi ve onların mutlu olması siyasetin üzerindedir.

Spor İstanbul Genel Müdürü Renay Onur ise çocukların geçiş süreci için kendilerine hiç zaman tanınmadığını belirterek “Umarım buradaki ebeveynlerin ve engelli bireylerin çok kesinti olmadan bu hizmeti alabilecekleri bir  alan burada tanımlanır. Periyodik olarak spor yapan özel gereksinimli bireylerin ara vermesi çok farklı etkilere sebep olabilir” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam