DOLAR 32,3765 -0.38%
EURO 34,8001 -0.22%
GBP 40,6923 -0.23%
ALTIN 2.418,39-0,16
BITCOIN 1882226-3,83%
İBB dava açtı: İmar Yönetmeliği’nin tartışmalı maddesi için karar

İBB dava açtı: İmar Yönetmeliği’nin tartışmalı maddesi için karar

İBB dava açtı: İmar Yönetmeliği’nin tartışmalı maddesi için karar - İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı’nın, Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’nde yapılan konut üretimini arttıran değişikliğin iptali için açtığı davada Danıştay, yürütmeyi durdurma kararı verdi.

ABONE OL
19 Mayıs 2023 13:05
İBB dava açtı: İmar Yönetmeliği’nin tartışmalı maddesi için karar
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

İBB dava açtı: İmar Yönetmeliği’nin tartışmalı maddesi için karar

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın yaptığı değişiklik ile 18 Ağustos 2022 tarihinde Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’ne eklenen geçici 5’inci maddenin iptali için İBB’nin açtığı davada karar çıktı.

Kararı sosyal medya hesabından duyuran  İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gürkan Akgün, daha önce uygulama imar planlarında “ticaret+konut” olarak belirlenmiş alanlar ile “ticaret” veya “merkezi iş alanı” fonksiyonlarında, oran ayrıca belirtilmemişse en fazla yüzde 30 konut üretilebildiğini anlattı.

Değişiklik ile imar planlarında “Ticaret + Konut” olarak belirlenmiş alanlarda ofis-büro olarak yapımına başlanmış, hatta bitip iskan almış yapılarda, konut kullanım oranının yüzde 80’e çıkarıldığını aktardı.

“BİR AVUÇ İNSANIN SORUNU ÇÖZMEK İÇİN KAMUYA EK MALİYET”

Bu düzenlemeye karşı çıktıklarını ifade eden Akgün, şöyle konuştu:

*İmar planlarında belirlenen nüfusun belirsiz bir şekilde katlanacağını, yoğunluğun artacağını, zaten eksik olan altyapı, park, eğitim, sağlık gibi yeni ihtiyaçları doğuracağını, lüks ofislerin, lüks konuta dönüşmesinin merkezdeki konut fiyatlarını arttıracağını, asıl odaklanılması gereken barınma sorununu çözmeyeceğini, rant odaklı bu şehircilik anlayışının kentlerimizi sürekli bir krize soktuğunu, bir avuç insanın sorununu çözmek için kamuya ve vatandaşlarımıza ek maliyetler, zorluklar getireceğini söylemiştik.

İBB Başkanlığı olarak bu olumsuzlukların önünü açan maddenin iptali için dava açtıklarını belirten Akgün “Zaman geçti, buna göre işlemler de yapıldı belki ama yine de Danıştay, gerekçelerimizi haklı bularak, bu yönetmelik değişikliğinin yürütmesini durdurdu” dedi.

Danıştay,  yönetmeliğe eklenen geçici 5’inci maddenin mevzuata uygun olmadığına, uygulanması halinde kentsel haklar ve planlama standartları yönünden giderilmesi güç zararların doğmasına yol açacağına hükmederek yürütmeyi durdurma kararı verdi.

İBB iptal ettirmişti... Bakanlık Çiller ailesi için tekrar devredeİlginizi ÇekebilirİBB iptal ettirmişti… Bakanlık Çiller ailesi için tekrar devrede

Günün Trend Videosu

Daha fazla göster

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam