DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
GBP 40,6534 0.01%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20786331,24%

Hükümet suç işliyor

ABONE OL
18 Kasım 2017 09:46
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

KKTC trafiğine ve trafikte yitip giden canlara önlem noktasında yetersiz kalındığını savunan trafik dernekleri temsilcileri, 40 yıldır kanayan bu yaranın UBP-DP hükümeti döneminde de kapatılamadığını dile getirerek, trafikte birçok sorunun önüne geçecek kararların hayata geçirilemediğini kaydetti
    
Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Mehmet Avcı: Avrupa Birliği’ne uyum noktasında trafikte yapılan çalışmalar ağır aksak ve zayıf ilerledi. Trafikle ilgili yasal düzenlemeler de olumlu yönde yapılmadı. Trafik kazalarına sebep olan suçlar ve caydırıcılık noktasında alınacak önemler masaya yatırılmadı. Şoför okullarının kullandığı kitaplar korsan. Devlet buna göz yumarak bu suça ortak olmaktadır

Trafikte Kazasız Yaşam Derneği Başkanı Hüseyin Sevay: Biz yıllardır bu sorunları tekrarlayıp duruyoruz, değişen hiçbir şey olmuyor. Önemli olan asıl yetkililerin sorgulanması ve irdelenmesidir

Özlem ÇİMENDAL
Ülkenin kanayan yarası haline gelen KKTC trafiğine ve trafikte yitip giden canlara önlem noktasında yetersiz kalındığını savunan trafik dernekleri temsilcileri, 40 yıldır kanayan bu yaranın UBP-DP hükümeti döneminde de kapatılamadığını dile getirerek, trafikte birçok sorunun önüne geçecek kararların hayata geçirilemediğini kaydetti. 

Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Mehmet Avcı: “Trafikle ilgili yasal düzenlemeler yapılmadı”
Avrupa Birliği ile ilgili beklemede olan 4 tüzüğün mart ayı itibarı ile Meclis’ten geçtiğini ve çalışmaların başlamasını beklediklerini dile getiren Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Avcı, yasa ve tüzüklerin uygulanma noktasının da oldukça önemli olduğuna dikkat çekti. 

Birçok proje hayat 
bulmayı bekliyor

Avcı, Değirmenlik-Dağyolu projesinin, Acapulco-Girne yolunun düzenlenmesi projesinin, Gönyeli Çemberi kaçma yollarının projesinin hayat bulmasının beklediğine de değinen Avcı, olumlu adımların atıldığı ancak pratik hayata henüz geçirilemediğini ifade etti. 

“Trafikte yasal zemin olumlu yönde değil”
Avrupa Birliği’ne uyum noktasında trafikte yapılan çalışmaların ağır aksak ve zayıf ilerlediğini ifade eden Avcı, bunun yanı sıra trafikle ilgili yasal düzenlemelerin de olumlu yönde yapılmadığını kaydetti. 

“Suçları önlemenin 
yolları masaya 
yatırılmadı”

Trafik kazalarına sebep olan suçların ve caydırıcılık noktasında alınacak önemlerin masaya yatırılmadığını anlatan Avcı, trafikte en büyük eksikliğin denetim ve caydırıcılık olduğunun altını çizdi. Avcı, alınan önlem kararlarının tek başına yeterli olmadığına dikkat çekerek, karar ve uygulamaların kararlılıkla uygulanmasının da oldukça önemli olduğunun altını çizdi. 

“Polisin gücü yetersiz 
bırakıldı”

Trafikte işlenen suçların caydırıcılığı noktasında kilit noktada olan polisin güçlendirilmediğine de dikkat çeken Avcı, “Polisin gücü yetersiz bırakıldı. Denetimsiz bir ülke imajı çizdik. 
Polisin zayıflatılması ülkenin yollarına da yansıyarak, kendini hissettirdi” dedi. 

“Ehliyet verme 
sisteminde 
düzenlemeye gidilmedi”

Ehliyet verme sisteminde hiçbir düzenlemenin yapılmadığına değinen Avcı, çok büyük bir eksikliğin hala daha atılacak adımları beklediğini ifade etti. Avcı, “Ehliyet verme sisteminin düzenlenmesi gerekirdi bu yapılmadı. Trafikteki sorunların aslında temelini oluşturan en önemli problemlerden biri de budur” ifadelerini kullandı.  

“Şoför okulları korsan kitap kullanıyor”
KKTC’deki şoför okullarının kullandığı kitapların korsan olduğuna dikkat çeken Avcı, Bakanlar Kurulu kararı ile Meclis’ten geçen kitapçığın ise yasa dışılık yapılarak kullanılmadığına dikkat çekti. Avcı, “Şoför okullarının kullandığı kitaplar devlet denetimi olmayan kitaplardır. 
Bizim de devletin de bu noktada büyük suçu vardır. Devlet de bunları denetlemeyerek, göz yumarak bu suça ortak olmaktadır” diye konuştu. 

Hükümet, Bakanlar
 Kurulu kararına 
uymayarak suç işliyor

Şoför okullarının kullandığı kitaplar ve Bakanlar Kurulu ile çıkarılan kitapların uygulanmasının denetlenmesinin yetkisinin hükümette olduğuna dikkat çeken Avcı, “Bakanlar Kurulu kararı olan bu kitabı kullanmadılar kullanmıyorlar da. 
Burada hükümetlerin ciddi ihmali vardır. CTP-DP-UBP hükümetlerinin bu yasal kitabı kullandırmama gibi bir zafiyetleri olmuştur. 
Bu kitabı biz ilk hazırladığımızda yazılıya dönülmesinden korkulduğu için ikinci plana atıldı bu kitap yine. Bu kitapçığın kullanılması kararına uyulmamasının suç olması gerekmektedir. Bakanlar Kurulu kararına uyulmadı” ifadelerini kullandı. 
   
Trafikte Kazasız Yaşam Derneği Başkanı Hüseyin Sevay: “Yıllardır sorunları tekrarlayıp 
duruyoruz, değişen 
hiçbir şey olmuyor”

Trafikte Kazasız Yaşam Derneği (TRAKAYAD) Başkanı Sevay ise, ülke trafiğinde 40 yıldır kemikleşmiş sorunların sadece UBP-DP iktidarlığı döneminde değil, gelmiş geçmiş bütün hükümetler döneminde hak ettiği ilgi, alakayı görmediğini kaydetti.

“Yetkililer sorgulanmalı”
Dernekler olarak sürekli açıklama yaparak farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını ancak geriye dönüşlerin olumlu olmadığını belirten Sevay, “Biz yıllardır bu sorunları tekrarlayıp duruyoruz, değişen hiçbir şey olmuyor. Önemli olan asıl yetkililerin sorgulanması ve irdelenmesidir. 
Bizim insanların bildiği şeyleri tekrarlamamız bir şeyleri değiştirmiyor. 
Hükümetlerin bakanlarının iktidara geldiğinde vizyonlarının ne olduğunun sorgulanması gerekmekte, neler yapacağı, neler yapmayacağı” şeklinde konuştu. 

“Hiçbir parti trafik 
konusunda birbirini 
sorgulamıyor”

Bugüne kadar hiçbir hükümet partisinin bir diğer partiye trafik konusunda neleri başarıp neleri başarmadığı noktasında bir eleştiri yapmadığına da dikkat çeken Sevay, trafikte ilerleme sağlanması için önemli olanın asıl sorumluların elini taşın altına koyması gerektiği olduğunu vurguladı. 

“Meclis’te oluşturulan komite şimdiye kadar atılmış en olumlu adım”
Meclis’te oluşturulan trafik komitesinin şu ana kadar atılmış en önemli adımlardan biri olduğuna da değinen Sevay bu çalışmanın şimdiye kadarki en  somut, elle tutulur bir çalışma olduğunu kaydetti. 

“Biz asıl sorumluları 
sorgulamıyoruz”

Trafik konusunda basının rolüne de değinen Sevay, basının da sorgulama ve kamuoyunu bilgilendirme noktasında sorumluluklarına dikkat çekti. 
Sevay, “Bugün hangi olaydan sonra sorumluların kapısını basın dayanıp bunların hesabını sordu. 
Ya da mikrofonu kameraları uzatıp, gerçekleşen olumsuz olayların ardından düşüncelerini ve açıklamalarını istedi. Biz bunu yapamıyoruz. Biz asıl sorumluları sorgulamıyoruz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam