DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
GBP 41,0337 -0.05%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21538060,38%

HP, yanlıştan vazgeçilmesi çağrısı yaptı

ABONE OL
27 Haziran 2016 15:56
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

HP, ülkede bulunan trafik uzmanlarının görüş ve projelerinin dikkate alınması ve kamu kaynaklarının boşa harcanacağı olası bir yanlıştan en erken zamanda vazgeçilmesi çağrısı yaptı.



HP’den yapılan açıklamada “Bakanlığının teknik açıdan yetersiz olduğunu söyleyen bakan bu yetersizliğin kendi hükümetinin bir müzik öğretmenini trafik güvenliğinden sorumlu Bakan olarak; bir elektrik mühendisini Karayolları Dairesi müdürü olarak ve bir edebiyat öğretmenini de sağlıklı görüş alınmadan ve yazılan görüşleri yok sayarak kurulan Trafik Dairesi’nin müdürü olarak atamış olmasından kaynaklanıyor olduğunu bilmiyor olamaz diye düşünüyoruz” ifadeleri kullanıldı.



Halkın Partisi’nden yapılan açıklamada şunlar öne sürüldü:



“Sayın Bakan yaptığı açıklamaların her zaman arkasında olduğunu söylüyor ancak kendisi Eğitim Bakanı iken vaat ettiği 57 projeden hiçbirini gerçekleştirmediğini unutmuşa benziyor. Oysa halk hangi Bakanın sözünü ne oranda tuttuğunu çok iyi bilmektedir. Öte yandan sayın Bakan ‘Gönyeli çemberindeki trafiğin rahatlatılması ile ilgili olarak, KKTC Karayolları Dairesi’nin böylesi projelerin hazırlanmasında yetersiz kaldığını, bunun için de TC Karayollarından teknik destek talep ettiklerini, iki aşamalı bir proje hazırlandığını, ilk olarak yaklaşık 2 milyon TL’ye mal olacak kaçış yollarının projelendirildiğini’ söylüyor. Ayrıca trafik güvenliği ile ilgili olarak tüm yollara hızölçer kameralar yanında, MOBESE kameralar yerleştirileceğinden bahsediyor. Trafik güvenliğinin temel amacının insan hayatı kurtarmak ve ağır yaralanmaları önlemek olduğunu kabul etmeyenlerin, henüz yasası bile çıkartılmayan, bilimsellik ve gereklilikten uzak KKTC’deki hız tespit kameraları uygulamasından medet uman anlamsız bir zihniyet sergilediğini görmekteyiz.”



Açıklamada Bakan Dürüst’e, Trafikte Kazasız Yaşam Derneği (TRAKAYAD) tarafından 2011 yılı Kasım ayında tamamlanan ve içerisinde Gönyeli çemberinin de dahil olduğu Lefkoşa Dr. Fazıl Küçük Bulvarı Yol ve Trafik Düzenleme Projesi’nin yıllar sonra proje ihalesine çıkıldığından ve bu proje ihalesinin tamamlandığından haberi olup olmadığı soruldu.



HP açıklamasında, Gönyeli çemberinde bir yandan kaçış şeritleri ve diğer yandan buna ilave olarak sinyalizasyon sistemiyle sadece günün yoğun saatlerinde devreye girecek trafik ışıkları sisteminin sorunu çözebileceği ifade edildi.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam