DOLAR 32,5805 0.09%
EURO 34,9633 0.33%
GBP 40,6794 0.22%
ALTIN 2.426,060,13
BITCOIN 2093025-3,29%
Hizbullah’ın öğretmeni TRT programcısı oldu!

Hizbullah’ın öğretmeni TRT programcısı oldu!

Hizbullah’ın öğretmeni TRT programcısı oldu! - Adı; Abdulkuddüs Yalçın. Hizbullah’ın tahliye edilen sanıkları arasındaydı. Gaffar Okkan’ın katillerine eğitim verdiği için 9 yıl hapis cezası almıştı.TRT, 3 yıl önce Ramazan sohbeti için onu keşfetti ve ‘Molla Abdulkuddüs’ adıyla ekrana çıkardı.

ABONE OL
16 Mayıs 2023 11:56
Hizbullah’ın öğretmeni TRT programcısı oldu!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Hizbullah’ın öğretmeni TRT programcısı oldu!

Cumhur ittifakına katılma kararı aldıktan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Tamamen yerli ve milli bir yapı” dediği HÜDA-PAR-Hizbullah ilişkisi gündemdeki yerini koruyor. Kapatılan Devlet Güvenlik Mahkemesi’nde yargılanıp Hizbullah üyesi olmaktan cezalandırılan Abdulkuddüs Yalçın’ın TRT Kürdi’de dini programlar yaptığı ortaya çıktı. Eski hükümlü Yalçın’ın “Molla Abdulkuddüs” adıyla 2019’da Ramazan ayı boyunca her gün “Şafii İlmihali” adıyla ekrandan dini dersler  verdi. Covid-19 salgınıyla ilgili ekranlarda “Korona duası” okudu, akşamları canlı programlar yaptı. Yalçın yine TRT Kürdi’de yayımlanan “Kanaat önderleri” programına konuk olarak katıldı.

CAMİDE İMAMLIK YAPTI

Abdulkuddüs Yalçın’ın Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde 1992’de İhsaniye Camisi’nde diyanete bağlı resmi imamlık yaparken Eyüp-Kadir kod adlarını kullandığı tespit edildi. Yalçın’ın gizliliğini sağlayıp, örgüte taban kazandırmak için fıkıh dersleri verdiği bildirildi. Polis ve savcılık tarafından aranan Yalçın’ın Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ın şehit edildiği suikastın faillerinden Recep Dünük ve Şener Dünük’e örgütsel siyasi eğitimler veren kişi de olduğu ortaya çıktı. Yalçın’ın Hizbullah’ın üst sorumlusu olan Mehmet Beşir Varol’a düzenli raporlar verdiği de ifadelerde anlaşıldı. 9 yıl hapisle cezalandırılan, seçme, seçilme ve siyasi haklardan men edilen Yalçın’ın TRT’de program yapması şaşkınlık yarattı.

Abdulsamet Yalçın

Birlikte yargılandığı kardeşi de HÜDA-PAR’dan aday olmuştu

Abdulkuddüs Yalçın’ın kardeşi Abdulsamet Yalçın da HÜDA PAR’ın Genel İdare Kurulu üyesi ve partinin Irak-Erbil temsilcisi… 24 Haziran 2018 seçimlerinde Ankara 1. Bölgeden milletvekili adayı olan Abdulsamet Yalçın’ın, örgüt lideri Hüseyin Velioğlu ile birlikte eğitimlere katıldığı ortaya çıktı. Abdulsamet Yalçın da ağabeyi Abdulkuddüs Yalçın’la birlikte Devlet Güvenlik Mahkemesi’nde yargılandı. Yalçın en sosyal medyadan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun seccade fotoğrafını paylaşıp ‘seccade istismarına’ şöyle dahil oldu: “Halkın bu durumda yapacağı şey netleşmiştir. Değerlerini ayaklar altına alan tehlikeli zihniyeti bir daha başını kaldıramayacak üzere halk sandığa gömecek ve üzerini kapatacaktır.”

Günün Trend Videosu

Daha fazla göster

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam