DOLAR 32,4340 0.17%
EURO 35,1209 -0.09%
GBP 41,1174 0.25%
ALTIN 2.322,440,16
BITCOIN 22920672,75%

Hd Yayına Geçiş Çerçevesinde Brt’ye 6 Kameralı Full Hd Canlı Yayın Aracı Alınacak

ABONE OL
17 Kasım 2014 17:23
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

TÜMERKAN: ARAÇ  FUTBOL NAKLEN YAYINLARINDA KULLANILACAK

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (BRTK) Müdürü Mete Tümerkan, HD yayına geçiş süreci çerçevesinde BRT’ye 6 kemaralı full HD canlı yayın aracı alınacağını belirtti.

BRT HD Stüdyosu’nun açılışı cumartesi günü gerçekleştirilirken, HD yayınların BRT’nin 51’inci kuruluş yıldönümü olan 25 Aralık’ta başlayacağı kaydedildi.

BRTK’dan yapılan açıklamaya göre Tümerkan, BRT 1’de yayınlanan Sabah Rotası programında hem stüdyonun açılışına kadar yaşanan gelişmeler, hem de kurumun çalışmalarına ilişkin soruları yanıtladı.

Tümerkan, bir devlet kurumu olan BRTK’nın sorumluluğuna yakışır bir yapıda olması gerektiğini, HD Stüdyo’nun da bunun en önemli parçası olduğunu ifade etti.

Stüdyonun açılışının ardından bir sonraki adımın 25 Aralık’ta HD yayına geçiş olacağını belirten Tümerkan, ekipmanın monte çalışmalarının o güne kadar tamamlanacağını kaydetti.

Tümerkan, çok daha iyi kalitede ve yüksek çözünürlüklü yayın yapılacağını vurguladı.

Kurum içinde iyileştirme çalışmalarına devam ettiklerini anlatan Tümerkan, Önemli olan yapılan iştir. Boş söylemlere yapılanlarla yanıt vermeye ve çıtayı daha yukarı çekmeye devam edeceğiz. Bu çalışmalar sayesinde ülkedeki özel radyo ve televizyonlar da bizimle birlikte daha yukarıyla çekilecek ifadesini kullandı.

Gelecek 3 ay içinde 6 kameralı full HD bir canlı yayın aracı daha alınması için girişimlere başlandığını belirten Tümerkan, alınacak yeni canlı yayın aracının Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu ile işbirliği içinde öncelikli olarak maç naklen yayınlarında kullanılacağını söyledi.

Tümerkan, BRT’deki değişimin çalışanların yararına olduğunu ifade ederek, günün şartlarına göre yenilikler yapılmaması durumunda kurumun bir süre sonra çökebileceğini söyledi.

Tümerkan, Kimse kendini ötekileştirmedikçe kimse ötekileştirilmez. BRT yönetimi herkesi kucaklayan bir yapıdadır. Eleştirmek kolaydır ama bu eleştirilerin kurumun çöküşü sırasında yapılmasını beklerdim, ayağa kalktığımız zaman değil. Bizimle koşmak isteyen herkes bu koşuya katılabilir ifadesini kullandı.

Kurumun herkese açık olduğuna işaret eden Tümerkan, Bu kurumla ilgili ortaya görüş veya katkı koymak isteyen herkese kapımız açıktır. Ancak önce yerinde araştırma yapıp ona göre eleştiri yapsınlar. Bu kurum değişecek ve daha da ileri gidecek. Yeter ki kurum çalışanları da buna sahip çıksın dedi.

Kurumda fiber optik kablo ağı döşeneceğini ve hızlı iletişime geçileceğini de anlatan Tümerkan, drenaj sistemindeki sıkıntının giderileceğini ifade etti.

Gelinen noktada BRTK gerçekten her rengin kanalı oldu diyen Tümerkan, Bu kurum hepimizindir. Herkese, her kesime hizmet etmektedir. Tek seslilik yok diye kimse artık rahatsız olmamalıdır. Bir kuş tek kanatla uçamaz. Kamu kaynağı tüketiyoruz bu nedenle aldığımız kaynakları doğru kullanarak kurumu halkın istediği noktaya taşımalıyız ifadesini kullandı.

RADYOLAR DA YENİLENECEK

Tümerkan, TRT Genel Müdürü Şenol Göka ile radyoların yenilenmesini de görüştüklerini, 6 radyo kanalının 8’e çıkacağını ve çok daha cüzi rakamlarla daha kaliteli yayınlar yapılacağını aktardı.

Personele HD cihaz kullanımı eğitimi verileceğini kaydeden Tümerkan, BRT 1’in HD Stüdyo’ya taşınacağını, diğer stüdyonun da BRT 2 olacağını belirtti.

HD stüdyoya destek verecek ikinci bir alan daha yaratılacağını kaydeden Tümerkan, HD canlı yayın araçlarının yanı sıra tüm arşiv bilgilerinin de HD’ye geçmesinin sağlanacağını söyledi.

Personele en iyi maaş ve toplu iş sözleşmesi koşulları verilse dahi bu yapının sürdürülebilir olamayacağına belirten Tümerkan, teknoloji ve bilgi birikiminin en büyük iş gücü olduğunu, kuruma çakılan her çivinin de çalışanların ekmek parasını koruduğunu kaydetti.

Kalite ve standardın yukarı çekilmesinin ardından 2015’te de uluslararası alanda daha iyi bir noktaya gelinebileceğini kaydeden Tümerkan, Kıbrıs Türkü’nün bütçe imkanları kısıtlı, izolasyonlarla önümüz tıkalı. Dünyaya açılışımız Türkiye’deki benzer kurumlarla işbirliğiyle sağlanabilir. Yıllarca biriken sorunları çözme iddiasında değilim ama bunun için adımlar atabilirsiniz dedi.

Kıbrıs’ta dokunmatik ekranda haber okuyan tek kanalın BRT olduğuna da dikkati çeken Tümerkan, 51’inci kuruluş yıldönümünde yeni sistemle birlikte program içeriklerinde de değişiklikler olacağını kaydetti.

Artık TRT imkanlarını da kullanarak, Ankara , İstanbul ve diğer merkezlerden yayın yapılabileceğini vurgulayan Tümerkan, kurumun daha sürdürülebilir bir mali yapıya kavuşturulması için de yönetim kurulu olarak çalışmaların sürdüğünü söyledi.

TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİNİN YÜKÜMLÜLÜKLERİ YERİNE GETİRİLECEK

Ortaya çıkan ihtiyaçlara göre kurumun yasal mevzuatlarını da uyumlaştırmamız gerek. Hedef topyekun kurumu daha ileri taşımaktır diyen Tümerkan, geçen haftalarda imzalanan Toplu İş Sözleşmesi’ni de değerlendirdi.

2014 başı itibarıyla ödemelerde aksaklıklar olduğunu ve ilk iki ayın sonrasını getiremediklerini anlatan Tümerkan, sendika ile kurum yönetimi arasındaki çalışmalar sonucu sözleşmenin imzalandığını ve her iki bayram ödeneğinin ödendiğini belirtti.

Tümerkan, ay sonu itibarıyla Toplu İş Sözleşmesi yükümlülüklerinin yerine getirileceğini vurgulayarak, Kasım sonu veya Aralık başında ödemenin yapılabilmesi için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Bazı alanlarda gelişmelerin yavaş olmasının nedeninin yılların getirdiği birikmiş sorunlar olduğuna da işaret eden Tümerkan, 2014’te geriye dönük elektrik borcunu taksitlendirerek ödemeye başladıklarını ve günlük kullanımları da ödemeye devam ettiklerini anlattı.

20 yıldır yaşanan tayin ve terfi sorunları ile geçicilerin yaşadığı huzursuzlukların giderilmesi için adımlar attıklarını da kaydeden Tümerkan, çalışmalara devam edeceklerini belirtti.

Kaynak: TAK

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam