DOLAR 32,3274 0.23%
EURO 35,1585 0.07%
GBP 40,9816 -0.1%
ALTIN 2.297,550,89
BITCOIN 22876000,46%
Hayvancılığın başkenti Erzurum’da ucuz et kuyruğu… ‘Ne olacak halimiz?’

Hayvancılığın başkenti Erzurum’da ucuz et kuyruğu… ‘Ne olacak halimiz?’

Hayvancılığın başkenti Erzurum’da ucuz et kuyruğu… ‘Ne olacak halimiz?’ - Hayvancılığın başkenti Erzurum’da, kar, kış, yağmur, çamur demeden vatandaşlar her sabah ucuz et alabilmek için uzun kuyruklar oluşturuyor. Kuyrukta bekleyen vatandaşlar SÖZCÜ mikrofonuna konuştu. Bir anne 'Soğuktan üşüyoruz. Gidip bir de hasta olacağız. Ramazan geliyor. Ben yemekten vazgeçmişim, gözüm doymuş. Alacağımız şeyi çocuklarıma yedirmek istiyorum' diyerek yaşanan durumu anlattı.

ABONE OL
22 Mart 2023 08:05
Hayvancılığın başkenti Erzurum’da ucuz et kuyruğu… ‘Ne olacak halimiz?’
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Hayvancılığın başkenti Erzurum’da ucuz et kuyruğu… ‘Ne olacak halimiz?’

Erzurum’da vatandaşlar ucuz et alabilmek için soğuk havaya aldırmadan yağmur altında Et ve Süt Kurumu (ESK) mağazası önünde uzun kuyruklar oluşturuyor.

Piyasaya göre daha ucuz et satışının yapıldığı ESK mağazalarının önünde kuyruklar uzayıp gidiyor ve bu durum her sabah yaşanıyor.  Erzurum merkez Yakutiye İlçesi Gez Mahallesi’nde bulunan ESK mağazasının önünde soğuk hava ve yağmura aldırmadan kuyruğa giren vatandaşlar, “Hayvancılığın başkenti olan Erzurum’da et kuyruğuna gireceğimiz aklımızdan geçmezdi” diye konuşuyor.

SABAHA KARŞI GELİP SAATLERCE KUYRUKTA BEKLİYORLAR

Günün ilk ışıklarıyla uzayan kuyrukların en başlarındaki bekleyiş saatler öncesinde başlıyor. Ardı kesilmeyen kuyrukta bekleyenlerin çoğu sıraya çok daha erken saatte girdiğini söylüyor. Sabaha karşı 04.00 te geldiğini söyleyen de var, bundan daha erken geldiğini söyleyen de..

SZC TELEVİZYONU MİKROFONUNA KONUŞTULAR

Kuyrukta et sırası bekleyen bir anne, “Sesimizi kim duyacak. Bu görüntüler Erzurum’a yakışmıyor. Şu anda her şey ortada bu kadar pahalılık olmasaydı bu kuyruklarda olmazdı. Soğuktan üşüyoruz. Gidip bir de hasta olacağız. Ramazan geliyor. Ben yemekten vaz geçmişim, gözüm doymuş. Alacağımız şeyi çocuklarıma yedirmek istiyorum. Önemli olan çocuklarımız yesin. Ben yemesem de olur” diye konuştu.

“ECEVİT DÖNEMİNDE SİGARA KUYRUĞUNA GİRMİŞTİM, ŞİMDİ BU YAŞIMDA ET KUYRUĞUNDAYIM” 

Sabah saat 4’ten itibaren kuyrukta beklediğini söyleyen bir vatandaş ise şunları söyledi: “Sabah 4’ten beri gelmiş bekliyorum. 80 yaşında bir adamım. Bizim halimiz ne olacak böyle. Ben Ecevit döneminde sigara kuyruğuna, yağ kuyruğuna girmişim, ama Erzurum’da et kuyruğuna bu yaşıma kadar girdiğim yoktu. Yarın öbür gün ekmek kuyruğuna da gireceğiz..”

Bir vatandaş ise 60 yaşında olduğunu ve Erzurum’da böyle bir şey görmediğini söyleyerek Et ve Süt Kurumu’nun bu duruma bir çözüm bulması gerektiğini ifade etti.

KIYMANIN KİLOSU 119 TL’DEN SATILIYOR

Et ve Süt Kurumu’nda kıymanın kilosunun; 119 TL, tavuk butun 44 TL, pastırmanın kilosunun ise 355 TL’den vatandaşa sunuluyor. Erzurum’daki kasap ve zincir marketlerde ise kıymanın kilosu 220 TL, pastırmanın 500 TL, tavuk butun kilosu ise; 65 TL ‘den satılıyor.

ERZURUM TÜRKİYE’NİN ‘ET DEPOSU OLARAK’ BİLİNİYOR

Nüfusunun yüzde 45’inin geçimini tarım ve hayvancılıktan sağladığı Erzurum’un yüzölçümünün yüzde 63’ü meralardan oluşuyor. Türkiye’nin ‘et deposu’ olarak nitelendirilen ve ‘Hayvancılığın Başkenti’ olarak bilinen Erzurum, 16 milyon dekarla Türkiye’nin yüzde 11’inden fazla mera alanına sahip.

Et fiyatlarında zam tartışması büyüyorİlginizi ÇekebilirEt fiyatlarında zam tartışması büyüyorEt fiyatlarındaki artış lahmacunu da vurduİlginizi ÇekebilirEt fiyatlarındaki artış lahmacunu da vurdu

Günün Trend Videosu

Daha fazla göster

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam