DOLAR 46,6275 0.12%
EURO 53,1480 0.14%
ALTIN 6.122,761,55
BITCOIN 28018111.32321%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE

Havai fişek fabrikasında patlama! Ölü ve yaralı var

Havai fişek fabrikasında patlama! Ölü ve yaralı var

ABONE OL
26 Haziran 2026 19:30
Havai fişek fabrikasında patlama! Ölü ve yaralı var
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Niğde’de havai fişek fabrikasında patlama meydana geldi. Patlamada bir işçinin hayatını kaybettiği, bir işçinin ise yaralandığı bildirildi. İtfaiye ekipleri patlama sonrası fabrikada çıkan yangına müdahale ediyor.

Niğde’nin Bor ilçesine bağlı Kemerhisar beldesindeki havai fişek fabrikasında patlama meydana geldi.

BİR İŞÇİ ÖLDÜ

Vali Nedim Akmeşe, havai fişek fabrikasındaki patlamada 1 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 1 vatandaşın da yaralandığını bildirdi.

Patlamanın ardından çıkan yangının söndürüldüğünü belirten Akmeşe, “Bu yerler güvenlik önlemleri alınmış şekilde konumlandırılıyor. İmalat bütün halde değil, parça parça yerlerde yapılıyor. Şu anda devam eden bir durum yok. Hayatını kaybeden vatandaşımıza başsağlığı, yaralı işçimize de geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Vali yardımcısı başkanlığındaki komisyon da çalışmalarına başladı. Nedenine ilişkin çalışmalar ile adli ve idari işlemler yürütülecek.” ifadelerini kullandı.

“OLAYLA İLGİLİ ADLİ SORUŞTURMA VE İDARİ İNCELEME BAŞLATILDI”

Niğde Valiliğinden yapılan açıklamada ise ihbarın alınmasının ardından olay yerine jandarmadan 2 araç 8 personel, 112 Acil Sağlık ekiplerinden 3 araç 9 personel, itfaiyeden 3 araç 8 personel, AFAD’dan 1 araç 3 personel ve MEDAȘ’tan 1 araç 2 personel sevk edilerek gerekli müdahalelere ivedilikle başlanıldığı belirtildi.

Patlama sonucu çıkan yangının ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alındığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Olayda 1 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 1 vatandaşımız yaralanmıştır. Yaralı vatandaşımız, Bor Devlet Hastanesi’nde yapılan ilk müdahalenin ardından ileri tetkik ve tedavi amacıyla il dışındaki bir sağlık kuruluşuna sevk edilmiştir. Olayla ilgili adli soruşturma ve idari inceleme başlatılmıştır. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı; yaralı vatandaşımıza acil şifalar diliyoruz.”

yusuffkisa

    En az 10 karakter gerekli

    Video İzle