DOLAR 32,5769 0.01%
EURO 34,8883 -0.02%
GBP 40,6088 0.09%
ALTIN 2.430,260,02
BITCOIN 2167885-0,52%
Hava durumu uyarıları geldi: Oraj vurabilir

Hava durumu uyarıları geldi: Oraj vurabilir

Hava durumu uyarıları geldi: Oraj vurabilir - Meteoroloji'nin tahminlerine göre bugünden itibaren yurdun batı kesimleri sağanak yağış etkisi altına girecek ve hava sıcaklıkları düşecek. Sağanak yağış ve sıcaklıkların düşmesi nedeniyle oraj oluşması görülebilir.

ABONE OL
25 Nisan 2023 12:00
Hava durumu uyarıları geldi: Oraj vurabilir
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Hava durumu uyarıları geldi: Oraj vurabilir

genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun güney ve batısı, Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile Muş, Bitlis, Ağrı ve Van çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ SAĞANAK UYARISI

İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi’nce yapılan açıklamada; yarın görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanakların, sabah saatlerinden itibaren Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinde yerel kuvvetli olmasının beklendiği bildirildi.

Yetkililer, sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ile kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini kaydetti.

ORAJ NEDİR?

Oraj ya da diğer adıyla gök gürültülü fırtına; çok yoğun şimşek ve gök gürültüsü ile yağmur veya dolu eşliğinde görülen bir hava olayıdır. Fransızca “fırtına” anlamına gelen “orage” kelimesinden dilimize geçmiştir. Kümülonimbüs bulutlarının neden olduğu oraj genellikle güçlü rüzgarlar ve şiddetli yağmur ile etkisini gösterir.

Meteoroloji'den 2 ile gök gürültülü sağanak uyarısıİlginizi ÇekebilirMeteoroloji'den 2 ile gök gürültülü sağanak uyarısıAvrupa'da yaz öncesi kuraklık alarmıİlginizi ÇekebilirAvrupa'da yaz öncesi kuraklık alarmı

Günün Trend Videosu

Daha fazla göster

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam