DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
GBP 40,2943 -1.04%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2069865-2,30%

Hasta kurtarılamadı, doktoru darp ettiler!

ABONE OL
28 Temmuz 2015 10:23
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

İskele’ye bağlı Yeşilköy’de ikamet eden ve dün sabah 06.30 sıralarında fenalaşması üzerine Yenierenköy Sağlık Ocağına götürülen 70 yaşındaki İlyas Denizhan, doktor ile görevli hemşirelerin tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı.

İlyas Denizhan’ın ölüm haberini duyunca sinirlenen aile fertleri Sağlık Ocağı’nda görevli doktor Ayla Akçin’i darp etti. Hem hastasını kaybetmenin hem de yakınları tarafından darp edilmenin şokunu yaşayan Akçin, polise şikayette bulundu.

Önceki gece gayet iyiydi

Üzücü bir şekilde yaşama veda eden İlyas Denizhan’ı Yenierenköy Sağlık Ocağına götüren komşusu Zeki Alataş Diyalog muhabirine yaşadıkları olayı anlattı.

İlyas Denizhan ile 15 yıldır komşu olduklarını ve çok iyi bir insan olduğunu söyleyen Alataş,  Denizhan’ın hiç bir sağlık probleminin bulunmadığını ve gayet iyi durumda olduğunu ifade etti. “İlyas amcayı dün gece balkonda ailesi ile beraber çay içerken gördüm” diyen Alataş, neşeli göründüğünü ve en ufak bir rahatsızlık belirtisi olmadığını söyledi.

Zaman kaybedildi

Alataş, komşuları Songül Denizhan’ın sabah saat 06.00 sıralarında kapılarını çaldığını ve “Eşi İlyas Denizhan’ın rahatsızlandığını” söyleyerek kendilerini sağlık ocağına götürmesini istediğini anlattı.

Komşusuyla birlikte eve gittiğini belirten Alataş,  İlyas Denizhan’ın o sırada kustuğunu ve aşırı şekilde terlemiş durumda olduğunu anlattı. Denizhan’ın koluna girerek kendisini arabaya taşıdığını belirten Alataş, son sürat Yenierenköy Sağlık Ocağı’na gittiklerini ve oradaki güvenlik görevlisinin yardımı ile talihsiz adamı müdahale odasına götürdüklerini ifade etti. Sağlık ocağında görevli hemşirenin, Denizhan konuşamadığı halde sürekli olarak “ne yediniz” yediğiniz bir şey mi dokundu” sorusunu sorduğunu anlatan Alataş, bu yüzden zaman kaybedildiğini iddia etti.

“Bir kusma vakası için ambulans çıkarılmaz”

Yenierenköy Sağlık Ocağındaki görevlilere, İlyas Denizhan’ı ambulans ile Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne sevk etmelerini söylediklerini belirten Aaltaş, görevlilerin kendilerine “ufak vakalar için ambulans çıkaramayız, bir kusma vakasına ambulans mı çıkarılır” şeklinde cevap verdiğini ileri sürdü.

“Bekleyin doktor birazdan gelecek”

Aldıkları cevap karşısında 112 acil servisi aradıklarını belirten Alataş, 112 deki görevlinin ise kendilerine “hastayı kendi aracınız ile Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne götürün ve ya biraz sabredin ordaki görevli doktor gelmek üzeredir” şeklinde cevap verdiğini anlattı.

“Ölmemi mi bekliyorsunuz”

Bunun üzerine rahmetli İlyas Denizhan’ın “ölmemi mi bekliyorsunuz” diyerek çıkıştığını ve hemen akabinde düştüğünü söyleyen Alataş, o anda rahmetlinin ellerinin kilitlendiğini ve yüzünün mos mor olduğunu anlattı.  Bu durum üzerine görevlilerin hemen doktoru aradığını belirten Alataş, doktorun geldiğini kendilerinin dışarı çıkarıldığını ve müdahalenin başladığını ifade etti.
Alataş, yaklaşık 30 dakika kadar sonrada görevlilerin gelerek, tüm uğraşlarımıza rağmen kaybettik başınız sağolsun dediğini aktardı.

Ercan Denizhan: “Bu işin peşini bırakmayacağız”

İlyas Denizhan’ın oğlu Ercan ise babasının ölümünde ihmal olduğu iddiasında bulundu.

Ercan Denizhan, babasının ölümüyle ilgili sonuna kadar haklarını arayacaklarını söyledi.

Geride 5 evlat bıraktı

Aslen Iğdırlı olan ve uzun süredir Yeşilköy’de ikamet eden İlyas Denizhan köyde herkes tarafından çok sevilen ve herkesin saygı duyduğu bir kişiydi.  İlyas Denizhan ölümü ile beraber geride gözü yaşlı eşi Songül Denizhan, 3 erkek 2 kız olmak üzere 5 evladını bıraktı. Denizhan’ın cesedi üzerinde bugün sabah Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde otopsi yapılacak. Denizhan’ın bugün toprağa verilmesi bekleniyor.

Tıp-İş, hekimin darp edilmesini kınadı

Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası (Tıp-İş) Yenierenköy’de görev yapan bir hekimin dün hasta yakınları tarafından darp edildiğini bildirerek bunu kınadı.

Tıp-İş Başkanı Dr. Sıla Usar yaptığı yazılı açıklamada, sağlık çalışanlarına şiddet uygulanmasının nerdeyse toplum tarafından kanıksanan bir noktaya geldiğine işaret etti.
Usar, “Yenierenköy Sağlık Merkezi’nde görevli hekimin dün sabah erken saatlerde hayati tehlikesi olan bir hasta için arandığını, hekimin on-call ve nöbetçi olmadığı halde mesleki etik kurallar gereği en yakın hekim olduğu için birkaç dakika içinde hastanın yanına ulaştığını hastayı yaşamda tutmak için hemşirelerle birlikte uygun şekilde kardiyopulmoner resüsitasyon uyguladığını ancak tüm gayretlere rağmen hastanın kaybedildiğini” belirtti.

Usar, bir süre sonra hasta yakınlarının poliklinik görevini sürdüren hekimi tehdit edip boğazını sıktığını kaydetti.

Tıp-İş Başkanı Usar, Sağlık Bakanı’nı ve hükümeti sağlık alanındaki sorunlarla yakından ilgilenmeye çağırırken, yurttaşlara da hekimlere ve sağlık çalışanlarına şiddet uygulamak yerine memnuniyetsizliklerini hükümetlere iletmeleri çağrısı yaptı ve “Biz hekimler mesleğimizi korkuyla değil, sevgi ve güvenle yapmak istiyoruz” ifadesine yer verdi.

Bakanlıkta açıklama yaptı

Sağlık Bakanlığı da dün sabah 06.30’da Yenierenköy Sağlık Merkezi’ne müracaat eden 70 yaşındaki bir kişinin, yapılan tüm müdahalelere rağmen kaybedilmesinden sonra, sorumlu hekimin darp edilmesini kınadığını açıkladı.

Bakanlık, açıklamasında, acılı aileye başsağlığı dileğinde bulunurken, yurttaşlara da sağlık çalışanlarına yönelik daha sağduyulu olmaları çağrısı yaptı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam