DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
GBP 40,7959 -0.56%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20643280,80%
Haber yapan gazeteciye Suriyeli dayağı

Haber yapan gazeteciye Suriyeli dayağı

Haber yapan gazeteciye Suriyeli dayağı - Mersin'de 'girilmesi yasak' tabelası bulunan sahilde denize giren Suriyeli göçmenlerin fotoğraflarını çeken yerel gazeteci İsa Çakıcı, saldırıya uğradı. 3 kişinin araya alarak dövdüğü Çakıcı, kaşı yarılınca hastanelik oldu.

ABONE OL
2 Temmuz 2023 11:25
Haber yapan gazeteciye Suriyeli dayağı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Mersin’de yerel internet sitesi bulunan gazeteci İsa Çakıcı, ‘yasak’ tabelası bulunan sahilden denize giren Suriyelilerin fotoğraflarını çekince dövüldü. 3 Suriyeli sığınmacının araya alarak dövdüğü ve kaşı yarılan Çakıcı, hastanelik oldu. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer, konuya ilişkin sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımla büyüyen göçmen tehlikesine dikkat çekerek, yaşanan bu durumu kınadı.

“YASAK ALANDAN DENİZE GİRİYORLAR”

Edinilen bilgiye göre olay cumartesi günü merkez Mezitli ilçesi, Viranşehir sahil kesiminde meydana geldi. Mersin’de resmi rakamlara göre 250 bin, gayri resmi rakamlara göre ise sayıları 400 bini bulan Suriyeli göçmenler, denizde çukurlar bulunduğu için can güvenliği açısından tehlikeli olan sahil kesiminde, Mezitli Belediyesi’nin ‘Bu alanda denize girmek tehlikeli ve yasaktır’ tabelasının olduğu alandan denize girerek serinlemeye çalıştı.

Gazeteci İsa Çakıcı haber yapmak için, yasak tabelasına aldırmadan denize giren Suriyeli sığınmacıların fotoğraflarını çekti. Bu sırada, fotoğraflarının çekildiğini gören kimliği belirsiz Suriyeli 3 genç, kendisine bir anda saldırdı. Araya alınarak feci şekilde dövülen gazeteci Çakıcı’nın, sağ kaşı yarıldı, kanlar içinde kaldı. Çevreden yetişinler tarafından öfkeli Suriyeli gençlerin elinden alınan Çakıcı, kaldırıldığı hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edildi.

“SALDIRGANLAR YAKALANMALI”

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, olaya ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Özdağ, “Mersin’de Suriyeliler gazeteci İsa Çakıcı’yı dövdüler. Yasak yerde denize girmelerini haber yaptığı için ağır şekilde dövülen İsa Çakıcı hastanende tedavi edildi. Mersin Emniyetini göreve davet ediyorum. Saldırganlar yakalanmalı, sınır dışı edilmelidir” dedi.

“TÜRKİYE İÇİN ULUSAL BİR BEKA SORUNU”

CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer de olaya ilişkin sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Dinçer’in açıklaması şöyle:

“İsa Çakıcı kardeşimiz yıllardır Mersin’de cesur bir gazetecilik örneği sergilemektedir. Ancak bu cesur gazetecimizin tek suçu, denize girmesi yasak olan bölgede denize giren Suriyelileri haber yapmaktır. Yıllardır defalarca söylediğimiz gibi, kuralları bilmeyen mülteciler Mersin’de giderek büyüyen bir tehdit haline gelmektedir. Mersin ve Türkiye için bunu kabul edemeyiz. Mülteci sorunu, Türkiye için ulusal bir beka sorunudur. İsa Çakıcı kardeşimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, acil şifalar diliyorum.”

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam