DOLAR 32,4489 -0.13%
EURO 34,7652 -0.64%
GBP 40,5799 -0.6%
ALTIN 2.436,150,01
BITCOIN 2076537-1,08%

Gürler’e Veda Ve Denetimli Serbestlik Yasası

ABONE OL
14 Temmuz 2015 09:10
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Abbas ELMAS

Polis Genel Müdür Vekilliğini 19 aydır sürdüren Pervin Gürler dün son mesaisini yaptı ve görevini Polis Genel Müdür 2’inci Vekili Süleyman Manavoğlu’na devretti. Pervin hanıma yeni yaşamında hayırlısı olsun dilemekten başka bir şey gelmiyor elimizden.

Pervin hanımın geride bıraktığı 19 ay boyunca soygunlar yaşandı ülkemizde, gençler biraz daha fazla uyuşturucu batağına saplandı, mafya elini kolunu sallaya sallaya hala işini yapıyor  gençler teker teker hayatından olurken. Vatandaşın en önemli anayasal haklarından biri olan eylem hakkı elinden alındı Pervin Gürler döneminde ve yapılan eleştirilere kalkıp hunharca açıklamalar yaptı anayasadaki maddelere aldırış etmeden.

Her gün onlarca genç yargı huzuruna çıkarıldı uyuşturucu kullandıkları için, satanlar satmaya devam ettiği halde. Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu’nun bin bir kısıtlı imkanlarla ortaya koyduğu çalışmaları kabul etmeyen Gürler, her olayda olduğu gibi ülkenin kanayan en büyük yarası olan sentetik uyuşturucu bağımlılığı konusunda da popülizm yaptı uzmanların karşısına çıkarak.

***

Ülkede o kadar yolsuzluk, dolandırıcılık, hırsızlık ve kilolarca uyuşturucu trafiği yaşanırken PGM’nin üstün çaba ve uğraşları sonucunda Merkezi Cezaevi’nin kapasitesinin 3’te 2’si  madde kullanıcıyla dolduruldu. Uyuşturucuyla mücadele konusunda ileri gelen ülkelerin ne yaptıklarına bakılmaksızın yıllarca gençler fişlendi, toplumdan dışlandı ve topluma düşman birer birey haline getirildi üstün çalışmalar sonucunda. Bu düzeni değiştirmeye kalkanlara ise karşı çıkıldı yıllarca sorunun ana kaynağının kurulan düzen olduğu düşünülmeden maalesef.

Düzen, yolsuzluk, vurgunculuk, ganimet, menfaat düzeni oldu, yapanın yanına kaldı, zarar gören sesini çıkaramadı hiç bir zaman. Sesini çıkaran sindirildi, sisteme başkaldıranın ise başı ezildi. Yıllardır gazetelerde, internet sitelerinde, televizyonlarda söylemekten dilimizde tüy biten uyuşturucu konusunda da dışlandık, ötekileştirildik, suçlu gibi gösterildik, uğruna düşünüp araştırdığımız konulardan aylarca hapse gönderildik.

Maalesef ülkemizde uyuşturucu konusunda topluma zarar verenler değil, kendine zarar verenler çıkarıldı yargı huzuruna. Gencecik insanlara sentetik uyuşturucuyu alıştıranlar değil, alıştırıldığı maddeyi kullanan insanlara cezalar yağdırıldı ve yağdırılmaya devam ediliyor hunharca.

***

İş işten geçtikten sonra şimdi de Denetimli Serbestlik Yasası’ndan bahsediliyor ve herkesin bu yasadan yararlanabileceğinden söz ediliyor. Ama sadece bir kere!!! Uyuşturucu mağdurları bir defaya mahsus devlet koruması altına alınacakmış. İkinci suçlarında yine hapse gönderilecekler hem de ilk kullandıkları uyuşturucunun cezasını yatmak kaydıyla. Gençleri her hafta polise, savcılığa, tedaviye gönderilecek, didik didik evi özel hayatı karıştırılacak ve madde kullanımından vazgeçmezse hapse gönderilecek.

Yine yüzlerine gözlerine bulaştırdılar toplumun çıkarına yapılacak bir icraat demektir bu. Gençlere bu illetten uzaklaştırmak görevini yerine getiremeyen kurumların cezasını yine gençlerin çekeceği anlamına geliyor bu yasa maalesef. Ülkede uyuşturucu trafiğini önleme görevini yürüten Narkotik biriminin işini ehliyle yerine getirememesinin cezasını çeken madde bağımlıları, şimdi de devlet kurumlarının görevini iyi yapamamasının cezasını çekecek. Maalesef olmadı be arkadaşlar bu devrim dediğiniz yasa da. Siz artık devrim yapmaktan vazgeçin ve kafanızı kaldırıp dünyada uyuşturucuyla nasıl mücadele ediliyor bir araştırın bence.

Kapitalist sistemin ülkelere empoze edilmesi maksadıyla yasaklanan hintkenevirinin faydalarını araştırın bir. Ve Hintkenevirini uyuşturucu statüsünden çıkarıp medikal alanlarda kullanan ve devlet kontrolüyle eczanelerde satışını serbest bırakan ülkelerde uyuşturucuyla mücadele konusunda ne kadar yol kat edilidğini araştırın.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam