DOLAR 32,6023 0.38%
EURO 34,7624 0.02%
GBP 40,5842 -0.07%
ALTIN 2.495,160,45
BITCOIN 20252132,11%

“günsel’e İşliyor”

ABONE OL
19 Temmuz 2015 14:15
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

KTÖS Genel Sekreteri Elcil, YÖDAK Başkanı Gökçekuş ile YDÜ Kurucu Rektörü Günsel arasındaki yakın ilişkiyi sert sözlerle eleştirdi.

Şener Elcil, “Eğitimden anlamayan Eğitim Bakanı Özdemir Berova Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce siyasi rüşvet alarak Suat Günsel’e sınıf öğretmenliği bölümü açma izni veriyor. İzni veren kurum YÖDAK olmasına karşın, YÖDAK Başkanı Hüseyin Gökçekuş yönetimi çağırıyor ve oyçokluğunu sağlayamamasına rağmen onay alıyor.  Bu ne demektir biliyor musunuz? Bu ülkede 4 sene sonra 500  sınıf öğretmeninin işsiz kalması demektir. Yazık değil mi bu insanlara. Aileler dişinden tırnağından artırarak yıllarca çocuklarını okutuyor ve işsiz kalıyor bu insanlar” dedi.

2006 yılında YDÜ’ye yurtdışından aldığı öğrenciler için sınıf öğretmenliği bölümünün açılmasına onay verildiğini de ifade eden Şener Elcil, bununla ilgili bir şikayetlerinin olmadığını, ancak,  2009 yılında bu bölüme KKTC’li öğrencilerin de alınmaya başlandığını oysa YDÜ’nün   böyle bir yetkisinin olmadığını söyledi.

2009 yılında sınıf öğretmenliği bölümünden mezun olan KKTC vatandaşlarına Milli Eğitim Bakanlığı tarafından diplomalarının geçersiz olduğu ile ilgili 16 Nisan 2015 tarihinde yazı verildiğini belirten Şener Elcil,  buna karşın dönemin bakanı Özdemir Berova’nın aynı tarihte  YDÜ’ye bu bölümü açmasıyla ilgili izin verdiğini kaydetti.

YÖDAK Başkanı Hüseyin Gökçekuş’un da bu  konuyu bilmesine karşın, YDÜ’ye kıyak geçmek için yönetim kurulundan “yalanlarla” bu izni çıkardığını savunan Şener Elcil, daha sonra  YÖDAK Yönetim Kurulu’nun yeniden toplanarak bu kararı iptal ettiğini kaydetti.  

 

Abbas ELMAS

Kıbrıs Türk öğretmenler Sendikası Genel Sekreteri Şener Elcil, Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Suat Günsel hakkına çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Şener Elcil, YDÜ Kurucu Rektörü Suat Günsel’in ülkede her şeyi kontrol altında tuttuğu gibi basına da hükmettiğini savunarak , Günsel’in birçok medya kuruluşuna reklam verdiği,  bazı basın kuruluşlarının yöneticilerinin de çocuklarının YDÜ’de burslu okudukları için Günsel aleyhinde haberlerin basına pek yansımadığını ileri sürdü.

Elcil, sendikaların kişilerle bir derdi olmadığını, Suat Günsel’in bir yatırım yaparak kurduğu düzenden para kazandığını ve kazandığı paranın vergisini de ödemesi halinde sendikaların daha da memnun olacağını söyledi. Günsel’in kırmızı plakalı araba sürme ayrıcalığı olduğuna, araba müzesi kurduğu için kendisine gümrüksüz araba getirme hakkı sunulduğuna, havalimanında VIP alanından giriş- çıkış yaptığına dikkat çeken Elcil, “Bu ülkede işsizlikten yakınıyoruz. Gençlerin üniversite okuyup işsiz kalmasından yakınıyoruz. Bin 200’ün üzerinde İngilizce öğretmeni işsiz, 700 civarında beden eğitimi öğretmeni işsiz, 500’er tarih ve Edebiyat Öğretmeni işsiz. 400 rehberlik ve psikolojik danışmanlık öğretmeni boşta, geçen yıl 43 özel eğitim öğretmeni boştaydı, Türkiye’den gelenler de işsiz kaldı. Bu sayı bu yıl 300’ün üzerinde olacak. Ülkedeki ihtiyaçları belirleyip ihtiyaca göre mezun çıkaracak bir mekanizmanın denetleyicisinin aslında devlet olması gerekir ancak bunu yapan yok. Bu sorunun yaşanmadığı tek alan okul öncesi ve ilkokul öğretmenliği buralarda sıkıntı yaşanmıyor” diye konuştu.

“Günsel sistemi bozmaya uğraşıyor”

Her yıl Atatürk Öğretmen Akademisi’nde bin kişinin sınava girdiğini ve DPÖ’nin açıkladığı ihtiyaç doğrultusunda 25-30 öğrenci alımı yapıldığını ifade eden Şener Elcil, bu yıl  Atatürk Öğretmen Akademisi’nden  mezun olan öğretmenlerin hiçbirinin  işsiz kalmadığını kaydetti. Suat Günsel’in buradaki sitemi de bozmak için bir yıldan uzun süredir uğraşlar verdiğine dikkat çeken Şener Elcil, Günsel’in 2009’daki seçimlerin ardından yaptığı girişimlerde başarılı olamamasına karşın bu yıl bunu başardığını söyledi.

“Berova rüşvet aldı”

Şener Elcil, “Eğitimden anlamayan Eğitim Bakanı Özdemir Berova Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce siyasi rüşvet alarak Suat Günsel’e izin veriyor. Biz çok sonraları böyle bir izin verildiğini öğrendik. Bölüm açma ön izni veren kurumun YÖDAK olmasına karşın, YÖDAK Başkanı Hüseyin Gökçekuş yönetimi çağırıyor ve oyçokluğu bulamamasına rağmen onay alınıyor ve biz bundan çok sonraları haberdar oluyoruz.   Bu ne demektir biliyor musunuz? Bu ülkede 4 sene sonra 500  sınıf öğretmeninin işsiz kalması demektir. Yazık değil mi bu insanlara? Aileler dişinden tırnağından artırarak yıllarca çocuklarını okutuyor ve işsiz kalıyor bu insanlar” dedi.

“AÖA’ya sahip çıkılmalı”

Atatürk Öğretmen Akademisi’nin devletin ve parasız bir eğitim kurumu olduğuna dikkat çeken Şener Elcil, AÖA’nın 1937 yılından beri ilköğretim için öğretmen yetiştirdiğini söyledi. AÖA’nün sahip çıkılması gereken çok önemli bir kurum olduğunu belirten Elcil, büyük ülkelerin bu uygulamadan vazgeçmediğini ve ilköğretim öğretmenlerinin devlet okullarından çıktığını belirtti.

“YDÜ’ye kıyak geçildi”

2006 yılında YDÜ’ye yurtdışından aldığı öğrenciler için sınıf öğretmenliği bölümünün açılmasına onay verildiğini de ifade eden Şener Elcil, bununla ilgili bir şikayetlerinin olmadığını, ancak,  2009 yılında bu bölüme KKTC’li öğrencilerin de alınmaya başlandığını oysa YDÜ’nün  böyle bir yetkisinin olmadığını söyledi. 2009 yılında sınıf öğretmenliği bölümünden mezun olan KKTC vatandaşlarına Milli Eğitim Bakanlığı tarafından diplomalarının geçersiz olduğu ile ilgili 16 Nisan 2015 tarihinde yazı verildiğini belirten Şener Elcil,  buna karşın dönemin bakanı Özdemir Berova’nın aynı tarihte  YDÜ’ye bu bölümü açmasıyla ilgili izin verdiğini kaydetti. YÖDAK Başkanı Hüseyin Gökçekuş’un da bu  konuyu bilmesine karşın, YDÜ’ye kıyak geçmek için yönetim kurulundan “yalanlarla” bu izni çıkardığını savunan Şener Elcil, daha sonra  YÖDAK Yönetim Kurulu’nun yeniden toplanarak bu kararı iptal ettiğini kaydetti.  

“Düpedüz sahtekarlık”

YÖDAK Yönetim Kurulu’nun YDÜ hakkında pilotaj eğitimin verilmesini de iptal ettiğine dikkat çeken Şener Elcil, Girne Amerikan Üniversitesi ile YDÜ Girne kampüsü arasında yaşanan isim tartışmaları mahkemelik olmasına karşın, YÖDAK yönetiminin YDÜ Girne kampüsüne 3’e 2 oranında pilotaj eğitimi verilmemesi yönünde karar ürettiğini ve Gökçekuş’un  buna onay verdiğini iddia etti. Elcil, “Bu sahtekarlık demektir. Bu düpedüz sahtekarlık demektir. Dolayısıyla bu yapılan olaylar mahkemeye taşındı. Şimdi de YDÜ ihtiyaç duyulmayan alanlarla ilgili burs vermektedir. Yani halkı bazmoluyorlar. Balıkları yemler gibi halkı yemlemeye çalışıyorlar” diye konuştu.

“Yargıyı kandırmaya çalışıyorlar”

 YÖDAK içinde kutuplaşma yaşandığını savunan Elcil,  YÖDAK üyeleriyle Başkan Gökçekuş’un  farklı 2 dava açtıklarını ifade etti. Elcil, şu anda mahkemede YÖDAK’ın 2 avukatı bulunduğunu, Gökçekuş’un avukatı ile YDÜ’nin avukatının ise  mahkemeye aynı görüşleri sunduğunu kaydetti. Suat Günsel ve Hüseyin Gökçekuş’un şu anda yargıyı da kandırmaya çalıştıklarını iddia eden Elcil, ellerindeki bütün belgeleri Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya ilettiklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Akıncı’nın bu konuya duyarsız kaldığını da savunan Şener Elcil, Akıncı’nın seçim propaganda döneminde halka iç meselelerle de yakından ilgileneceği sözü verdiğini ve bu sözünü  yerine getirmesi gerektiğini kaydetti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam