DOLAR 32,4878 -0.17%
EURO 34,9097 0.19%
GBP 40,6811 0.24%
ALTIN 2.440,390,73
BITCOIN 2064404-2,31%
Gri pasaport skandalındaki ‘kızağa çekme’ göstermelik çıktı

Gri pasaport skandalındaki ‘kızağa çekme’ göstermelik çıktı

Gri pasaport skandalındaki ‘kızağa çekme’ göstermelik çıktı - Malatya'nın AKP'li Yeşilyurt Belediyesi'nde gri pasaport skandalının ortaya çıkmasının ardından belediyenin Özel Kalem Müdürü Mehmet Türkoğlu ve Basın Müdürü İsa Yumuk kızağa çekilmişti. Türkoğlu ve Yumuk'un AKP'li Başkan Mehmet Çınar'ın talimatıyla farklı bir birimde görevlendirildiği öğrenildi.

ABONE OL
25 Mayıs 2023 12:40
Gri pasaport skandalındaki ‘kızağa çekme’ göstermelik çıktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2023/03/alt.jpeg
https://yenibakisgazetesi.com/wp-content/uploads/2024/03/300-x-250-1.jpg

Gri pasaport skandalındaki ‘kızağa çekme’ göstermelik çıktı

AKP’li Yeşilyurt Belediyesi’nin gri pasaportla yurtdışına gönderdiği kişilerin geri dönmediğinin ortaya çıkması ve olayla ilgili açılan soruşturmaların ardından, belediyede bulundukları görevlerden alınan iki personelin Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nde görevlendirildiği öğrenildi.

HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRÜ YAPILDI

Yeşilyurt Belediyesi’nin, Eylül 2020 yılında ‘Çevreye Duyarlı Bireyler Yetiştirmek Projesi’ için gri pasaport (hizmet pasaportu) ile yurtdışına gönderdiği 45 kişiden sadece 2’sinin ülkeye döndüğü ortaya çıktı. Bunun sonrasında, Yeşilyurt Belediyesi Özel Kalem Müdürü Mehmet Türkoğlu ve Basın Müdürü İsa Yumuk bulundukları görevlerinden alındı.

Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın, Mehmet Türkoğlu’nu Halkla İlişkiler Müdürü, İsa Yumuk’u ise aynı birimde müdür yardımcısı olarak görevlendirdiği öğrenildi.

İsa Yumuk

“İNSAN KAÇAKLIĞINA PROTOKOL HAZIRLAYAN PERSONEL GÖREV YAPMAYA BAŞLAMIŞ”

Yeşilyurt Belediyesi’ndeki görevlendirmelerle ilgili konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Gri pasaport skandalının merkezindeki Yeşilyurt Belediyesi tereyağından kıl çeker gibi bu işten sıyrılmaya çalışıyor. Yurt dışı insan kaçakçılığına protokol hazırlayan personeller, şimdi ödüllendirilerek belediyede görev yapmaya başlamışlar. Belediye Başkanına bir şey olmayınca personellerine de bir şey olmuyor.

Bu kadar büyük bir suçta cezaevinde kimse yok. Açığa alınan, cezalandırılan belediye personeli yok. Sanki bu yaşananlar kendiliğinden oldu. İşin içinde insan kaçakçılığı var, rüşvet var, görevi kötüye kullanma var, terör örgütüne yardım var, tehdit, şantaj ne ararsan var. Herkes birbiriyle irtibatlı ama kimse ceza almıyor. Hukukun ayaklar altına alındığı gri pasaport skandalında bakalım önümüzdeki günlerde daha neler göreceğiz” diye konuştu.

“GÖREVDEN UZAKLAŞTIRMA OLMADI BİRİM DEĞİŞİKLİĞİ OLDU”

Yeşilyurt Belediyesi Özel Kalem Müdürü Mehmet Kayhan ise, “Bu kişilerle ilgili görevlendirilmeden uzaklaştırılma gibi bir durum yok, yer değişikliği olmuştu. Görevinden uzaklaştırılma farklı bir şey. Görevden uzaklaştırılma dediğimiz şey idari bir işlemdir. Disiplin soruşturması açarsınız, uzaklaştırılması icap ediyorsa uzaklaştırırsınız ama böyle bir şey yok, sadece görev değişikliği var.

Yer değişikliğinin nereye olduğunu hatırlamıyorum ancak bir birime gönderilmişti. Her ikisi de devlet memuru, bu kişiler belediye bünyesinden hiç çıkmadılar, belediye bünyesinde başka bir birime gitmişler. Şimdi de başkan bey başka bir birimde görevlendirmiş. Mehmet Türkoğlu’nun görevlendirildiğini duydum ama İsa Yumuk ile ilgili ise bir bilgim yok. İsmi geçen arkadaşlarla ilgili herhangi bir mahkeme veya idari bir soruşturma yok” dedi.

Gri pasaport davasında tutuklu kalmadı: Ali Ayrancı da tahliye edildiİlginizi ÇekebilirGri pasaport davasında tutuklu kalmadı: Ali Ayrancı da tahliye edildi

Günün Trend Videosu

Daha fazla göster

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

kıbrıs reklam